ÇOSB’nin tiyatro etkinlikleri devam ediyor

‘Düdüklüde Kıymalı Bamya’ isimli tiyatro Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda sahnelendi.

ÇOSB’nin tiyatro etkinlikleri devam ediyor
12 Şubat 2018 Pazartesi 15:54

DÜDÜKLÜDE KIYMALI MAKARNA
Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yaptı. İstanbul Devlet Tiyatroları (İDT) tarafından ‘Düdüklüde Kıymalı Bamya’ oyun ÇOSB konferans salonunda sahnelendi.
YOĞUN KATILIM
Geniş katılımın yaşandığı tiyatro oyununu izlemeye, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Saray Kaymakamı Alp Arslan, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur’un yanı sıra yüzlerce tiyatro sever izledi.
OYUNUN KONUSU
Düdüklüde Kıymalı Bamya isimli oyun, yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorguluyor. Oyun ayrıca, sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergiliyor.
ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Tiyatro severler tarafından ilgiyle izlenen oyunun yazarı Mehmet Baydur, Yöneten ise Serap Eyüboğlu. Oyunda rol alan oyuncular ise şu isimlerden oluştu: “Sevinç Niş, Ayla Baki Yücesoy, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar, Rami Çakır.”
Oyun sonunda protokol tarafından oyunculara günün anısına çiçek takdim edildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.