Samsunlular piknikte buluştu

Kapaklı Samsunlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik şöleninin 14’üncüsü bu yıl da Kazak Gölü mesire alanında gerçekleşti

Samsunlular piknikte buluştu
01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:40

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Programın açılış konuşmasını yapan Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Önder, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz piknik şölenimizin bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta yönetim kurulumuz olmak üzere değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine bugün yüzlerce kilometre yol gelip aramıza katılan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve bizlerden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

PROTOKOL VATANDAŞLARDAN ALKIŞ ALDI
Konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Daha sonra ise Ankaralı Yasin sahneye çıktı. Birbirinden hareketli Ankara havaları eşliğinde vatandaşları doyasıya eğlendiren Ankaralı Yasin, protokol üyelerini de sahneye davet etti. Başta Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere protokol üyelerin sahne performansı vatandaşlardan alkış topladı.

YENİ AĞA HASAN ACAR OLDU
Şölende yapılan ağalık yarışı ise yine kıran kırana geçti. 50’ye yakın ağa adayının yarıştığı ağalık yarışında 100 bin TL ile İşadamı Hasan Acar oldu. Ağalık ihalesinin ardından 3 dönemdir şölen ağalığını yapan Şenol Batum’a kupa takdim edilirken, yeni ağa seçilen Hasan Acar’a ise günün anısına plaket takdim edildi.

KAPAKLI’YI GÜNDEN GÜNE BÜYÜTEN HEMŞERİLERİMİZ
Samsunlular Derneği’nin Kapaklı’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Dernekçilik fedakarlık ister. Kapaklımızda 81 ilden vatandaşımız yaşıyor. Memleketlerinden buraya göç eden ve burayı vatan toprağı kabul eden, Kapaklı’yı günden güne büyüten hemşerilerimize ve yerel belediye başkanı olarak onlarla birlikte Kapaklı’yı yönetme gayreti içerisindeyim. Buradaki hemşeri derneklerimizin bir arada olması ile ilgili başta başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız el birliği içerisinde çalışıyorlar. Bu dernekleri yönetirken üyelerin maddi katkıları çok önemli. İçimizde çok saygıdeğer iş adamı kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Onlar bağışta bulunabilirler ama sizin verdiğiniz 5 lira çok önemli. Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diye konuştu.

ELLİK OYNADI
Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı sahne aldı. Söylediği türküler ve hareketli parçalarla şenliğe katılan vatandaşların beğenisini toplayan Songül Karlı, vatandaşlarla birlikte Tokat yöresine ait olan ‘ellik’ oynadı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.