Sunay Akın Çerkezköylülerle buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganı ile düzenlenen Ramazan eğlencelerinin 5. gününde sahne alan Sunay Akın,  eşsiz anlatımıyla Çerkezköylülere unutamayacakları bir Ramazan akşamı geçirdi.

Sunay Akın Çerkezköylülerle buluştu
08 Haziran 2018 Cuma 15:35

Eşsiz anlatımıyla büyük küçük herkesi kendisine hayran bırakan Sunay Akın, Çerkezköy Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de sevenleriyle buluştu.

3 HAZİRAN’DA BAŞLAMIŞTI
Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganı ile her yıl düzenlediği Geleneksel Ramazan Eğlenceleri devam ediyor. 3 Haziran Pazar günü akşamı ‘Ramazan Hatırası’ adlı tek perdelik komedi oyunu ile başlayan Çerkezköy Belediyesi Ramazan eğlenceleri Sunay Akın’ın gösterisi ile devam etti.   Ramazan eğlenceleri kapsamında kentimizde sahne alan şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın’ın performansı büyük beğeni topladı.

BATININ NOEL IŞIKLARI VARSA BİZİM DE MAHYA IŞIKLARIMIZ VAR
Kapalı otopark alanı üzerinde düzenlenen etkinlikte tarihte yaşanmış olayları ve günlük yaşamdan ilginç ayrıntıları, kendine has üslubu ile izleyicilere aktaran Sunay Akın, “Oruç tutmak, bilginin ışığını en tepeye alarak bilgisizliğin ve cehaletin karanlığından kurtulmaktır” dedi. Dünya'nın en güzel ibadethanesinin İstanbul'daki Defterdar Mahmut Efendi Camii olduğunu söyleyen Sunay Akın, “Dünya'da en üst noktasında bilgi ve aydınlanma araç gereçleri olan hokka ve kalemin olduğu tek ibadethaneyi biz yaptık. Mahya ışıklarını da Dünya'ya biz kazandırdık. Batının Noel ışıkları varsa bizim de mahya ışıklarımız var. İslam kültürleri arasında mahyanın doğduğu yer, İstanbul’dur. İki minare arasına ateşle yazı yazmak, ateşle gökyüzüne yazı yazmak bizim kültürümüze aittir” ifadelerini kullandı.

HERKES AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYORSA KİMSE BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR DEMEKTİR
Farklılıkların bir topluma zenginlik kattığını sözlerine ekleyen Akın, “Bir toplumda herkes aynı şeyi düşünüyorsa o toplumda kimse bir şey düşünmüyor demektir. Farklı farklı düşüneceğiz. Her farklı düşünce bizim zenginliğimiz ve güzelliğimizdir. Çünkü her bir farklı düşünce, birer enstrümandır. Her enstrüman güzeldir. Demokrasi, farklı enstrümanların bir araya gelmesiyle kurulan en güzel orkestradır” diye konuştu.

TÜRKİYE DÜNYADA KENDİ UÇAĞINI ÜRETEN 5'İNCİ ÜLKEDİR
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1923 ile 1950 yılları arasında Eskişehir’deki uçak fabrikasında 374 adet uçak ürettiğini, dünyada kendi uçağını üreten 5’inci ülke olduğunu paylaşan Sunay Akın, “Kağnıyla istiklalini kazanan bir millet, 10 yıl sonra yaptığı uçağın gövdesine o kağnıyı resmetmiştir. 50 yıl sonra yerli otomobilini üretmiştir. Birilerinin durmadan saldırdığı, durmadan kötülemeye çalıştığı 1930’lu yılların Türkiye Cumhuriyeti işte budur” diye konuştu.

BAŞKAN AKAY’DAN SUNAY AKIN’A TEŞEKKÜR
Gecenin sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaşattığı bilgi dolu gece için Sunay Akın’a teşekkür etti ve kendisine çiçek takdiminde bulundu. Ramazan eğlenceleri etkinliklerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Akay, hemşericilik bilincinin artması, kültürel kaynaşma ve dayanışmanın üst seviyeye çıkması için Çerkezköy Belediyesi olarak her türlü çaba ve gayreti göstermeye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceklerini belirtti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.