10 dakikalık yağmur yetti!

Önceki gün 10 dakika aralıksız yağan yağmur caddelerde büyük su birikintileri oluştururken, ilçenin altyapısının yağan şiddetli yağmurlara karşı yetersiz olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

10 dakikalık yağmur yetti!
08 Eylül 2007 Cumartesi 08:33

Özellikle Atatürk veÖztrak Caddeleri'nden Altıyol Kavşağı'na doğru hızla akan yağmur suları adeta sel görüntüsünü anımsatırken, logarların hızlıyağan yağmura karşı çaresiz kaldığı görüldü.

Önceki gün sabah saatlerinde hızlı bir şekilde ve bardaktan boşalırcasına yağan etkili yağmur, ilçemizde 10 dakikalığına hayatı durdururken, özellikle yağmur suyu kanallarının ve logarların etkili yağışlar karşısında yetersiz kaldığı bir kez daha görüldü.

Atatürk Caddesi ve Uğur Mumcu caddesi'nden Altıyol Kavşağı'na doru hızla akan yağmur suları sel görüntüsünü oluştururken, Altıyol Kavşağı'na yapılan su giderleri sayesinde daha önce yaşanan sel baskınları buyıl yaşanmadı.

Özellikleher yağmurda sular altında kalan 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesi, yağan etkili yağmura rağmen, sular altında kalmazken Çorlu ve Pınarça Derelerinde de taşmalara yaşanmadı. Çoru Deresi üzerine yapılan Atatürk Viyadüğü'nün altının bitkilerle dolu olmasına rağmen gelen yağmur suları taşmaya neden olmazken, yağmurun biraz daha yağması durumunda ne olacağı ise şimdilik merak konusu.

Islah çalışması yapılan yer ile Trafik Tescil Bro Amirliği arasındaki alanın içerisinde biten otlar ile biriken pislikler nedeni ile sular ilerlemekte zorlanırken, kuvvetli bir yağış olduğu takdirde derenin taşmasından endişe ediliyor.

Öte yandan dün günboyu aralıklar ile yağan yağmur etkili olmazken, uzun süredir yağmura hasret kalan vatandaşlan ve köylüler, "Nihayet yağmur yağdı" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.