ÇOSB’ye teknik gezi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden gelen 20 kişilik bir heyet, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne bir gezi düzenledi

ÇOSB’ye teknik gezi
18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:58

 PİLOT BÖGELER GEZİLİYOR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden gelen 20 kişilik bir heyeti ağırladı. Heyetin geliş amacının OSB’lerin durumlarını görüp diğerlerine aktarmak, seçilen pilot OSB’lerde inceleme ve araştırmalar yapmak ve Hazırlanacak olan yeni OSB Yönetmeliğini şekillendirmek olduğu öğrenildi.

20 KİŞİLİK BİR HEYET GELDİ

Düzenlenen geziye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Mahmut Tufan, Bayram Salim Bozdemir, Metin Demirtürk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Müdür Yardımcıları Füsun Sular ve Kadir Karakaya, ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce ve heyetteki görevliler katıldı.

HEYETE ÇOSB TANITILDI

Gelen misafirleri karşılayan ve yapılan bu ziyaretten memnun olduğunu dile getiren ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan Çerkezköy OSB’nin tanıtım videosunu ziyaretçilere izlettirdikten sonra Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, çalışma prensipleri, kapasitesi ve üretim kategorileri ile ilgili sunum eşliğinde gelen heyete detaylı bilgiler verdi.

“HASTANE ARAZİSİNİ GERİ ALMAYI PLANLIYORUZ”

Tanıtım videosu ve sunumun ardından sohbet şeklinde geçen ziyarette ÇOSB Bölge Müdürü, yaptırdıkları okul hakkında bilgi verirken; “Okulumuzun hemen bitişiğinde bize ait olan bölgede yapılmış bir hastane var. Biz Devletimize başka bir yerde yeni bir hastane yapmak kaydıyla bu yeri geri almayı planlıyoruz. Böylelikle buraya okulumuzla ilgili sosyal bir alan kazandırabileceğiz.” diye konuştu.

“OSB’NİN AVANTAJLARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMALILAR”

“Bunu söylemek doğru değil ama ne yazık ki gelişmekte olan bir ülkeyiz. İnşallah Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olduğu zamanları da en kısa zamanda görürüz. Bu perspektifin içerisinde olabildiğince hizmet vermeye çalışıyoruz. Hedefimiz OSB’nin farkındalığını yaratmak ve bunun tüm ülkeye yayılmasını sağlamak. Sanayiciler, OSB sınırları içinde bulunmanın avantajları hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü OSB’ler kaynakların en verimli kullanıldığı yerlerdir.” ifadelerini kullanan Mehmet Özdoğan, OSB’ler hakkında farkındalık yaratmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.

ÇOSB’Yİ İNCELEDİLER

Ziyaretçiler, bilgilendirmelerin ardından ÇOSB Müdürlüğü Binası’nı gezerek ÇOSB SCADA odasını incelediler. Daha sonra ÇOSB Konferans Salonu ve arıtma tesisini de inceleyen heyet, son olarak Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin Parıltım Restaurant’ın bahçesinde düzenlemiş oldukları pikniğe katıldılar.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.