Dünya süt gününü kutladılar

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulamalı sınıfında Hacı Fahri Zümbül Anaokulunun da katılımıyla 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe her iki okulun idareci, öğretmenleri ve öğrencileri katılırken minik öğrencilere sütün hayatımızdaki önemi anlatıldı

Dünya süt gününü kutladılar
22 Mayıs 2015 Cuma 20:26

 SÜT İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN VURGUSU

 

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anaokulunun da katılımıyla uygulama anaokulu sınıfında 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliği düzenledi. Saat 14.30’da başlayan etkinliğe iki okulun idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri katılırken süt içmenin önemi vurgulandı. Neden süt içmeliyiz? Sorusunu minik öğrenciler cevaplandırırken sağlıklı yaşamak için öğrencilere günde iki bardak süt içmeyi ihmal etmeyin vurgusu yapıldı.

 

SÜT SAĞMA UYGULAMALI ANLATILDI

 

Hacı Fahri Zümbül Anaokulu öğrencileri süt kutularından yaptıkları kuklaları Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Okulu Uygulamalı anasınıfı öğrencilerine hediye ederken hazırladıkları dövizlerle süt içmenin önemine vurgu yaptılar. Uygulama sınıfında minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde maket inekten süt sağma işlemi uygulamalı olarak anlatılırken etkinliğin son bölümlerinde ise Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı sınıf öğretmenlerince hazırlanan sütlaç ikramlarını yiyerek etkinlik son buldu.

 

SÜTÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Dünya Süt Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin sonunda konuşma yapan Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Nuray Törnük, kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişmede önemli roller oynadığını belirtti. Katılan tüm öğrencilere ve etkinliğe destek veren velilere teşekkür etti.

 

BU TÜR ETKİNLİKLER FAYDALIDIR

 

Hacı Fahri Zümbül Anaokulu Müdürü Sevgi Seda Kasap ise “Bizi davet ettikleri için Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine teşekkür ediyoruz. Okul öncesi öğrencilerin bilinçlenmesi için böyle etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi ve etkinlik öğretmenlerin öğrencileri bilgilendirici eğitimleriyle son buldu.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.