İstasyona makyaj yapılmak üzere

Bir süredir merdivenleri çürüdüğünden ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için yarısı kullanıma kapatılan TCDD Üst Geçit’inin, İstasyon ile birlikte restore edileceği ve onarılacağının açıklanmasının ardından, komple restore işi için ihale yapılacağı ve ödeneğin geçtiğimiz hafta çıktığı, ihalenin kısa bir süre sonra yapılacağı ve İstasyon’un tarihi eser hali bozulmadan tekrar kullanıma açılacağı öğrenildi.

	İstasyona makyaj yapılmak üzere
03 Ağustos 2007 Cuma 08:49

TCDD Çerkezköy Gar Müdürlüğü yetkilileri İstasyon’un komple yenileceğini ve restore edileceğini belirterek, “Bir süre önce merdivenler çürüdüğünden dolayı mecburen köprünün yarısını önlemler alarak kullanıma kapatıldığını ve önümüzdeki günlerde, kısa bir süre sonra İstasyon’un komple restore edilmesi ve yenilenmesi için ihale yapılacağını, bu ihaleden sonra ise İstasyon’un tamamı ile köprünün de yenileneceğini bildirmiştik. İhale şuanda son aşamasında ve artık tamamlanmak üzere” şeklinde açıklamada bulundular.

BÜYÜK YATIRIM YAPILACAK

Şu anda kullanımda olan İstasyon Binası’nın 1885 yılından beridir hizmet vermeye devam ettiğini ve buradaki her şey tarihi eser niteliğinde tescilli olduğunu belirten TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Bu yüzden binadaki herşey orjinal halini koruyacak. Restore edilerek yenilenecek ve her yer çok daha güzel bir hal alacak. Yapılacak olan yenileme ve restorasyon projesi ile Çerkezköy Gar’ı Türkiye’nin sayılı örnek garlarından birisi olacak. Bu ihalenin ödeneği geçtiğimiz hafta çıkartıldı ve dosya hazırlanıyor, ihale kısa bir süre sonra gerçekleştirilecek” şeklinde açıklamada bulundular.

VATANDAŞ SABIRSIZ

Üst Geçit’in yarısını kullanamayan ve sadece bir tarafını kullanan yayalar bu durumdan memnun olmadıklarını belirterek, “Köprü uzun süredir bakımsızdı. Bu yüzden de merdivenlerin içindeki betonlar boşaldı. Betonları tutan demirlerde çürüyünce köprü mecburen kapatılmıştı. Ancak olan yayalara ve köprüyü kullananlara oldu. Köprünün bir an önce bakımının yapılmasını ve tekrar açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

KÖPRÜ’DE İHALE KAPSAMINDA

Vatandaşın bu şekilde düşünmesinin ardından ise Gar Müdürlüğü yetkilileri köprünün de ihale kapsamında olduğunu ve bu yüzden ihale yaplmadan herhangi bir şey yapılamayacağını belirterek “Bunun nedeni ise herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek. Eğer köprünün kapatılan kısmı kullanıma açık kalırsa üzücü kazalar meydana gelebilir. Bu yüzden bu tür kazalara sebebiyet vermemek için bizde köprüyü kullanıma kapattık.

Üst Geçit’te bu kapsama dahil olduğu için mecburen ihalenin yapımı beklenilecek. Kısa bir süre sonra ihale gerçekleştirilecek ve derhal çalışmalar başlıyacak. Ondan sonra da herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için kapatılan köprünün yarısı, diğer yarısı ile birlikte yenilenmiş olacağından dolayı tekrar kullanıma geçecek” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.