Ordu, Diş Hekimliği Fakültesi’ni Cumhurbaşkanı’ndan istedi

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun, Çerkezköy Devlet Hastanesi eski binasının Namık Kemal Üniversitesi’ne devredilerek burada Diş Hekimliği Fakültesi kurulması konusundaki ısrarı sürüyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ancak herhangi bir yetkili makamdan cevap alamayan Ordu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne konunun hassasiyetini içeren bir mektup yazdı

Ordu, Diş Hekimliği Fakültesi’ni Cumhurbaşkanı’ndan istedi
20 Ağustos 2016 Cumartesi 08:52

E-MAİL VE POSTA GÖNDERDİ
 
Dün saat 11.00’da ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Devlet Hastanesi eski binasının yıkılmayarak burada Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması isteğini yineledi. Eski açıklamasına herhangi bir yetkili makamdan cevap alamadığını belirten Ordu, durumu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yükseköğretim Kurulu Başkanı   Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e e-mail ve posta yoluyla bildirdiğini açıkladı.
 
“10 GÜNDÜR HİÇBİR YETKİLİNİN BU KONUYLA İLGİLİ BİR ŞEY YAPMADIĞINI GÖRDÜK”
 
Çerkezköy’de 4 yıllık bir fakültenin olmadığını belirterek konuşmalarına başlayan Ordu, “Biz de geçtiğimiz günlerde yaptığımız açıklamada Namık Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin buraya kurulmasını talep ettik. 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren hastanenin, yeni bina yapıldıktan sonra yıkılmayarak Namık Kemal Üniversitesi’ne devredilmesini istedik. Bu millete öncülük yapacak, hizmet edecek makamlara bunu duyurduk ancak 10 gündür hiçbir yetkilinin bu konuyla ilgili bir şey yapmadığını gördük. Bu nedenle durumu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yükseköğretim Kurulu Başkanı   Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e e-mail ve posta yoluyla bildiriyoruz. İnşallah Çerkezköy’e hayırlı olur ve 4 yıllık fakülte buraya gelir.” dedi.
 
İŞTE O MEKTUP
 
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yükseköğretim Kurulu Başkanı   Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e göndermiş olduğu e-mail ve postada şu ifadelere yer verildi:
 
“ÇERKEZKÖY/TEKİRDAĞ da bulunan eski SSK hastanesi iki ay öncesine kadar ÇERKEZKÖY devlet hastanesi olarak hizmet veriyordu. Yeni hastane binası hizmete girince atıl hale gelen eski hastane binası yıkılarak yerine otopark yapılması kararı alınmış ve yıkım işi ihale edilerek yer teslimi yapılmıştır.
 
Yapımında bir siyasi partinin eski ilçe başkanı olarak benimde emeğimin geçtiği hastane binası 1992 yılında hizmete girmiş,1600 m2 oturma alanı üzerinde toplamda yaklaşık 10.000 m2 den fazla kullanım alanı olan bir binadır.24 yaşında daha hizmet verebilecek durumda olan binanın yenisi yapıldı diye yıkılarak boşalacak alanın otopark olarak kullanılma düşüncesini her şeyden önce milli servet israfı olarak görüyorum.
 
Atıl durumda kalan hastane binası yıkılacağına vatandaşa daha faydalı hizmetlerde kullanılmalıdır. Benim önerim: Bina süresiz veya belli bir süre ile Namık Kemal Üniversitesine devredilerek üniversite bünyesinde açılacak diş hekimliği fakültesi olarak hizmete devam etmelidir. Bu şekilde hem binlerce gencimizin eğitim alması için imkan sağlanır, hem de milli servet israfı önlenmiş olur.
 
Aynı zamanda da hain FETÖ nün yaptığı darbe girişimine karşı sokaklara dökülen, demokrasi mitinglerinde meydanları dolduran vatandaşlarımıza sağlık bakanlığının güzel bir jesti olur.”Çerkezköy 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Diş Hekimliği Fakültesi” ile milletimizin verdiği demokrasi mücadelesi Çerkezköy de ölümsüzleşecektir.
 
Üniversiteye devredilme imkanı olmaz ise Çerkezköy de milyonlarca lira kira bedeli ödenerek hizmet veren diş hastanesi bu binaya taşınarak hizmete devam edebilir, yine milli servet israfı, hem de duble olarak önlenmiş olur.
 
Veya yine yıkılmadan bu bina sağlık müzesi olarak ta değerlendirilebilir.
 
Bu güne kadar yerel siyasetçi ve bürokratlara basın vasıtasıyla çağrı yaparak yıkımı, milli servet israfını engellemeye çalıştım, sesimizi duymadılar ve maalesef başarılı olamadık. Son bir çare olarak konuyu bilginize sunarak bu israfı önleme çalışmalarımı tamamlamak istiyorum.
 
Vereceğiniz direktif ile konunun incelenerek bu hatalı kararın düzeltilmesini ve milli servet israfının önlenmesini umuyor, diliyorum.”
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.