Ordu: Rant peşinde koşanların çocukları kanserden ölecek

26’ncı Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisine yapılması planlanan kömürlü termik santralle alakalı bir basın açıklaması düzenledi. Santralin kurulması halinde bölgedeki kanser vakalarının yüzde 30 civarında artacağını kaydeden Ordu, “Enerjiye karşı değilim ama termik santrale karşıyım” ifadelerini kullandı.

Ordu: Rant peşinde koşanların çocukları kanserden ölecek
13 Şubat 2018 Salı 11:03

KANSER VAKALARI TAVAN YAPACAK
İnsanoğlunun var olması için, sorumluluk alması, önce vatandaşlarının sağlığını sonra eğitimine nasıl katkı sağlayacağını düşünmesi ve çabalaması lazım. Maalesef Çerkezköy’de kurulan bu sanayi ile beraber Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu’da kanser vakaları tavan yapacak. Çerkezköy’de hastane kurulmuş ama doktoru yok. Hastanede kanser hastalarını tedavi edecek teçhizat ve teknoloji yok. Bunları ele aldığımız zaman devletimiz tarafından kurulmak istenen bir termik santral var. Bununla ilgili önce vatandaşın bilgilendirilmesi gerekir. Şimdi devletimizin yapması gereken bir görev var. Fabrikaların zararlı atıklarını su kuyularına inmeden önlemesi lazım.
ÖNCE KANSER VAKALARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM
Bölgemizde ciddi kanser vakaları var ve termik santralle birlikte bu sayı daha çok artacak. Sağıma bakıyorum arkadaşım kanser, soluma bakıyorum kanser. Bu kadar vaka varken, bir de termik santralin buraya kurulmak istenmesi bölge için felakettir. Benim yönetimimde bulunan 3 kişi kanser ameliyatı oldu. Kanser basite alınmayacak en tehlikeli hastalıktır. Önce kanser vakalarının önüne geçilmesi lazım. Enerjiye karşı değilim ama termik santrale karşıyım.
HALK TOPLANTISINDA HALK İÇERİ ALINMIYOR
Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. En başta yapılması gereken toplantı en sonda yapıldı. Biz de o termik santral toplantısına katıldık. Gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık kaldık. Herkes evini işini bırakmış, çocuğunu bırakmış gelmiş. İçeriye alınmıyorlar. Soruyorum: Hangi şartlara dayanarak almıyorlar? Kamuoyuna yazılı ve görsel bilgilendirme yapacak olan basın bile içeriye alınmıyor. Alınmayacaksa neden çağırılıyor? Hakaret edilmesi için mi? Bu hareketi yapan arkadaşlar yarın Pınarça'ya nasıl gidecekler. Nasıl oy isteyecekler?
KANSER VAKALARI GÜNDEN GÜNE ARTACAK
En başta yapılması gereken bilgilendirme toplantısı en sonda yapılmıştır. Termik santralin bölgemizdeki kanser vakalarını yüzde 30 arttıracağını düşünüyorum. Kanser vakaları günden güne artacak. Rant peşinde koşanların da yarın çocuklarının kanser yüzünden öleceğini bilmelerini istiyorum. Tabi kurulmasının ve işletmesinin de problemleri var. Kömürü nereden alacaklar? İtalya'dan mı? Döviz dışarı gidecek, maliyet yükselecek. Bu bölgede kömür var diyorlarsa biz bu kömürleri hava kirliliği yaptığı için sobalarımızda dahi yakamıyoruz. Şimdi nasıl olacak da termik santralde kullanacaklar? Hangi hava filtresi ile kirliliği engelleyecekler? Veya hangi metotlarla kömürü çıkaracaklar? Böyle bir teknolojiye sahip değiller. Biliyorsunuz ki Soma’da kömür madeni 300 işçiye mezar oldu. Hep önlem alınmadığından dolayı.
ÇEVRE DARALACAK VE KİRLENECEK
Termikten sonra sanayi bölgesinde fabrikalarda çalışması için işçi dahi bulamayacaklar. Çevre daralacak ve kirlenecek. Bunlardan dolayı hava sirkülasyonu olmayacak. Önce insanların sağlıklı olması sonra da eğitimli olması lazım.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 6 yıl önce
sayın ordu çok güzel demiş.para bulunur.can bulunmaz