Ramazan Davulcuları belirlenecek

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala Çerkezköy Belediyesi bu yıl Ramazan ayında sahurda davul çalarak vatandaşları kaldıracak olan davulcuları tespit etmek amacıyla başvuruları başlattı.

Ramazan	Davulcuları belirlenecek
31 Ağustos 2007 Cuma 09:39

BU SENE 8 DAVULCU OLACAK

Geçtiğimiz aylarda yapılan çalışma ile bölünün mahalleler ile 8'e yükseltilen mahalle sayısından sonra bu sene Ramazan ayında 8 davulcunun görev yapacağını belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven, "Geçtiğimiz sene Çerkezköy'de Fevzipaşa Mahallesi, Gazi Osmanpaşa Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve İstasyon Mahallesi olmak üzere Çerkezköy'de toplam 5 mahallemiz vardı ve bu mahallelerde toplam 5 davulcu görev yaptı. Bu davulcular geçtiğimiz sene yapılan ihale ile belirlenmişler ve mahallelerde vatandaşlarımızı sahura kaldırmışlardı. Bu sene artan mahalle sayısı ile toplam mahalle sayısı 8'e çıkartıldı. Bu sene 8 davulcu, 8 davulcunun yanına da 1'er refakatçi olacak ve Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak" dedi.

Bu yıl Ramazan ayında 8 davulcunun vatandaşları sahura kaldıracağını belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven, şunları söyledi:

GELENEKLERE GÖRE PARA TOPLANACAK

"Ramazan ayı boyunca 8 mahallemizde 8 tane davulcu görev yapacak. Davulcuların yakalarında yaka kartı bulunacak. Davulcular vatandaşlarımızı sahura kaldırmak için sahurdan önce davul çalmaya başlayacaklar ve saat ezan vaktine yakın bir zamana kadar belirlenecek güzergahlarda tüm sokak ve mahalleleri dolaşacaklar.

Davulcular bu yıl vatandaşlarımızı maniler söyleyerek sahura kaldıracaklar. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı sahura kaldıran davulculara Belediyemiz herhangi bir ücret ödemeyecek. Ramazan ayının son günlerinde görevlendirilen davulcular yaka kartları ile gündüz mahalleleri dolaşarak örf, adet, gelenek ve göreneklerimize göre bahşişlerini toplayacaklar" dedi

BELEDİYE'YE BAŞVURUDA BULUNACAKLAR

Ramazan ayında davul çalmak isteyen davulcuların ise Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Ramazan Davulculuğu ihalesine katılmak isteyen davulcuların başvuru sırasında Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne teslim etmesi gereken evraklar ise şunlar;

İkametgah, Nüfus Cüzdanı Sureti, Sabıka Kaydı, 2 Adet Resim

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.