Yüceer Valinin tutumunu sorguluyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra adayı Candan Yüceer, Erdoğan’ın 5 Mayıs’ta Tekirdağ’da yaptığı mitinge Tekirdağ Valiliği tarafından il genelindeki tüm okul ve milli eğitim müdürlüklerinden personel ve öğretmenlerin katılımının sağlanmasının istenmesi üzerine Meclise bir soru önergesi hazırladı

Yüceer Valinin tutumunu sorguluyor
06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:16

ANASAYA AYKIRI

 Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra adayı Candan Yüceer'in soru önergesi şu şekilde; "Tarafsız olması gerekirken, kamunun bütün kaynaklarını kullanarak Anayasa’ya aykırı bir şekilde adeta bir parti lideri gibi hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2 Mayıs’ta Diyarbakır’da gerçekleştireceği miting öncesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda görev yapan idareci ve memurlara mitinge katılmaları yönünde mesaj çekmesinin ardından, seçim bölgem Tekirdağ’da da benzer bir olay yaşanmıştır.

VALİLİK EMRİ İLE MÜDÜRLÜKLERE GÖNDERİLMİŞTİR

Tekirdağ Valiliği,  il genelindeki tüm okul ve milli eğitim müdürlüklerinden personel ve öğretmenlerin, Erdoğan’ın 5 Mayıs’ta Tekirdağ’da yapacağı mitinge katılımının sağlanmasını istemiştir.  3 Mayıs tarihli valilik “emri”, milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla ildeki tüm resmi ve özel okullara ve kurum müdürlüklerine gönderilmiştir.

YÜCEER'İN SORU ÖNERGESİ

Yazıda ‘dersi olmayan‘ öğretmen ve diğer personelin miting alanına taşınması okul servislerinden yararlanılması, servis koyamayan okullardan gelecekler için kaymakamlığın araç sağlayacağı belirtilmektedir.Bu çerçevede;

Tekirdağ Valiliği’ne, öğretmenlerin ve diğer personelin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılmaları yönünde kim tarafından talimat verilmiştir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapacağı her şehirde bu uygulama yapılmakta mıdır? Talimatın yasal dayanağı nedir?

Tekirdağ genelinde başka kamu kuruluşlarına ve çalışanlarına da mitinge katılmaları yönünde herhangi bir talimat verilmiş midir?

Mitinge katılmak için kaç kamu aracı kullanılmıştır? Bu araçların yakıtı için kamudan ne kadar kaynak kullanılmıştır? Bu kalem hangi bütçeden harcanmıştır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletin parasıyla meydanlara çıkıyorum, bu benim en doğal hakkım. Yüzde 52 oy aldım” dediği için mi, milletin vergileriyle oluşturulan kamu kaynakları mitingler için kullanılmaktadır?

Öğretmenlerin mitinge katılmaları görev tanımlarında var mıdır?

Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar mitinge katılmayan öğretmenler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.