Çerkezköy’de 30 Ağustos Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşku ile kutlandı

Çerkezköy’de 30 Ağustos Coşkusu
30 Ağustos 2015 Pazar 19:32

 TEBRİKAT TÖRENİ DÜZENLENDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrikat Töreni nedeniyle saat 10.00’da Kaymakamlık Makamında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ziya Öztürk protokol listesindeki sıraya göre tebrikleri kabul ettiler.

TÖREN CUMHURİYET MEYDANI’NDA DEVAM ETTİ

30 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da Kaymakamlık Makamı’nda Tebrikat Töreni’yle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni ve Atatürk Caddesi’nde yapılan tören geçişiyle devam etti.

ZAFER BAYRAMI’NA KATILIM YOĞUN OLDU

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ziya Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Temsilcisi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Pazar günü sabah saat 10.00’da Kaymakamlık Makamındaki Tebrikat Töreniyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çelenk Sunma Töreniyle devam etti. Sırasıyla Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulduktan sonra Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve ardından da İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tören aracı ile Çerkezköy halkının bayramını kutladı.

TÖREN KONUŞMASI YAPILDI

Protokolün Çerkezköy halkının bayramını kutlamasının ardından Muhabere Kurmay Yüzbaşı Ahmet Keskin Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önüne kurulan kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Keskin, konuşmasında “Bir yanda birinci dünya savaşından yenik çıkarak toprakları işgal altında kalmış bir devlet ve imparatorluk nüfusundan son 10 yılda Çanakkale’de ve Allahuekber dağlarında 7 Milyon’a yakın vatan evladını kaybetmiş fakir millet, diğer yanda çağın en gelişmiş harp teknolojilerine ve sanayisine sahip, haçlı seferleri ile bir türlü söküp atamadığı ve sanayisine sahip haçlı seferleri ile bir türlü söküp atamadığı Türkleri tarih sahnesinden silmeyi hedefleyen dönemin süper güçleri bulunmaktaydı. Bu zor ve umudun tükenmek üzere olduğu günlerde Viyana önlerinden başlayan çekilmez Sakarya meydan muharebesinde ebedi Başkomutan Mustafa Kemal’in de dediği gibi ‘Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatanındır.’” ifadelerine yer verdi.

TÖREN GEÇİŞİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Muhabere Kurmay Yüzbaşı Ahmet Keskin’in günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından Tören Geçişi yapıldı. Sancak geçişi, asker yürüyüşleri ve tank geçişlerini Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım selam durarak izlerken; Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy halkı ayakta alkışladı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.