Prof. Dr. Selçuk Toprak Sevval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde öğrencilerle buluştu

TÜBİTAK bilim söyleşileri kapsamında geçtiğimiz günlerde "Afetlere dirençli ve akıllı şehirler" konulu bir konuşmayı Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştiren Prof. Dr. Selçuk TOPRAK, bu defa Çerkezköy Sevval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. Selçuk Toprak Sevval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde öğrencilerle buluştu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Aralık 2019 Çarşamba 12:43

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, 2014'ten beri yürüttüğü ve 40.000'den fazla öğrenciye ulaştığı TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde; bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedefleniyor. Bu sayede gençlerin temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularına olan ilgilerini artırmak; bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacı bilim insanının deneyimlerinden yola çıkarak anlamalarına imkân sağlamak amaçlanıyor. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nde konuşmacı olmak isteyenlerin üniversitelerde öğretim üyesi olması gerekiyor. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nde bilim insanları kariyerlerini, araştırma konularını, çalışma alanlarındaki yenilikleri ilgi çekici ve etkileşimli olarak öğrencilere aktarıyor. Böylece bilim insanları, bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda gençlere rol model oluşturabiliyor.
Prof Dr. Selçuk Toprak seminer de, şehirlerimizin maruz kalabileceği afetleri, deprem dahil bu afetlerin etkilerinin azaltılması açısından şehirlerin afete dirençli hale getirilmesini, bunu başarmak için ise akıllı şehirler konseptinden faydalanılması gerektiğini dile getirdi. Afetlerin ülke sınırlarını tanımadığını ve bu yüzden uluslararası çalışmaların ulusal çalışmalar kadar önemli olduğu vurguladı. Kendisi Boğaziçi Üniversitesi İnşaat  Mühendisliği Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Selçuk Toprak ayrıca mühendislik mesleğinin öneminden de bahsetti. Mühendislik dalında Afetlere karşı dirençli ve Akıllı Şehirler konulu seminer veren  Prof. Dr.  Selçuk TOPRAK'a  Seminer sonunda okul müdürümüz Fahrettin KARAMAN ve proje yürütücüsü Murat GÖK tarafından kendisine plaket taktim edildi.
Prof Dr. Selçuk Toprak Çerkezköylü bir akademisyen olarak gazetemize  yaptığı açıklamada “Bugün avantaj olarak gördüğümüz genç nüfusumuzun fazlalığı, eğer gençlerimizi çağımızın gerektirdiği bilim ve beceriler ile donatamazsak karşımıza işsizlik olarak sonuçlanan  bir kayıp olarak çıkacaktır.
 Bu konu bence ülkemizin en öncelikli olması gereken konularından birisidir. Bu konu eğitim kurumlarının yalnızca bir kademesiyle (örneğin üniversiteler) değil topyekün tüm kademelerin birlikte ve ahenkli çalışmasıyla çözüme kavuşacaktır. TÜBİTAK bilim söyleşilerini bu açıdan önemsiyorum çünkü üniversitelerden akademisyenler ile ilkokul, ortaokul ve liselerden öğrenci ve öğretmenleri biraraya getirmektedir. Ancak bilim ve teknoloji konusunda hedeflere ulaşabilmek için bu tür faaliyetlerin farklı somut adımlarla desteklenmesi gerekir” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.