Gebelikte ağız ve diş sağlığı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanları Dt. Esra Arılı ve Dt. İsmet Yasal, Öncesi ve Sonrasıyla Gebelikte Ağız- Diş Sağlığı konulu bir seminer düzenlediler

Gebelikte ağız ve diş sağlığı
27 Kasım 2015 Cuma 16:38

KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ

Sunumunu Dt. Esra Arılı’nın yaptığı; Dt İsmet Yasal’ın da müdahil olarak faydalı bilgi ve öneriler verdiği seminer, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Çerkezköylü vatandaşların yanı sıra hastane görevlileri de katıldı.

KONULAR DETAYLI BİR ŞEKİLDE İŞLENDİ

Dt. Esra Arılı yapmış olduğu slayt sunumuyla Öncesi ve Sonrasıyla Gebelikte Ağız- Diş Sağlığını katılımcılara detaylı bir şekilde anlattı. İnteraktif bir iletişim modeli kullanan Dt. Arıcı ve Dt. Yasal, katılımcıların sormuş olduğu sorulara açıklık getirerek bilgilenmelerini sağladı.

SLAYT SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan slayt sunumunda gebelikte hormonal değişiklikler, gebelikte gingivitisi, periodontitis, gebelik tümörü, ağız – diş bakımı, gebelikte diş tedavisi, anne sütünün diş sağlığı açısından önemi ve bebeklerin diş temizliği gibi konular üzerinde durularak katılımcılar bilgilendirildi.

KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADILAR

Katılımcıların soruları ağırlıklı olarak gebelikte diş tedavisi ve bebeklerin diş temizliği konuları üzerinde yoğunlaşırken, Dt. Arıcı ve Dt. Yasal katılımcıların akıllarındaki soru işretlerine açıklık getirmeye çalışırken; doğru bilinen yanlışları da düzelttiler.

TEDAVİ İÇİN EN UYGUN ARALIK 3 – 6 AY

Gebelikte diş tedavisi için en rahat dönemin 3 – 6 ay arası olduğunu belirten Dt. Arıcı anne adaylarına ilk 3 aydaki bulantılı süreçte istifra edildikten hemen sonra diş fırçalanmaması gerektiğini, önce ağzın çalkalanıp yaklaşık yarım saat sonra diş fırçalanmasının ağız ve diş sağlığı açısından daha faydalı olacağını belirtti. Dt. Arıcı ayrıca son 3 ayda erken doğum riskinden dolayı diş tedavisi yapılmasının önerilmediğini de sözlerine ekledi.

KALSİYUM AÇISINDAN ZENGİN BESİNLER TÜKETİLMELİ

Küçük bebeklerin diş temizliğinin tuzlu suya batırılmış gazlı bez veya tülbentle yapılabileceğini belirten uzmanlar; küçük çocukların dereotu, nane, maydanoz ve tere gibi kalsiyum bakımından zengin otları yemelerinin çok faydalı olacağını ve küçük çocukların genellikle sevmedikleri bu otları yeme alışkanlığı kazandırmanın önemli olacağına değindiler.

AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ

Yetişkin bireylerde de ağız ve diş temizliği hakkında ipuçları veren uzmanlar, diş macununun sadece bir kozmetik ürünü olduğunu, önemli olanın günde iki defa düzenli olarak dişlerin fırçalanması olduğunu belirtti. Diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi ve ara yüz fırçasının faydaları da anlatıldı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.