2011 YILI HESAPLARI İBRA EDİLDİ

Çerkezköy Belediyesi'nin 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi

2011 YILI HESAPLARI İBRA EDİLDİ
12 Mayıs 2012 Cumartesi 10:15

Belediye'nin 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları ile ilgili Meclise bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, 2011 yılı gider bütçesinin 38.450.000 TL tahmin edildiğini ve 37.679.831 TL olarak gerçekleştiğini belirterek, gerçekleşme oranının %98 olduğunu ve 12 milyon 347 bin 268 TL arttırma ve eksiltme yapıldığını, 770 bin 168 TL ödeneğin ise imha edildiğini ifade etti.
Gelir bütçesinin ise 38.450.000 TL tahmin edildiğini ve 41.169.285 TL olarak gerçekleştiğini belirten Mustafa Gümüş, tahakkuk oranının %107 olduğunu ve Belediye'nin net gelirinin ise 41 milyon 60 bin 1 TL olduğunu açıkladı.
Çerkezköy Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda yapılan toplantı ile gerçekleştirilirken, toplantıda Belediye'nin 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

PLAN TADİLATLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısı bir önceki toplantıda İmar Komisyonu'na gönderilen Cuma Tanrıkulu isimli vatandaşın 134 ada 6 parselde bulunan yerine ilişkin plan tadilatı talebinin görüşülmesi ile devam etti. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide söz konusu parselin daha önce Sanayi Parseli olduğu fakat daha sonra yapılan plan revizyonunda yeşil alan ve dere taşkın sahası olarak gösterildiği belirtilerek, vatandaşın mağdur olduğu ifade edildi. Söz konusu parselin üzerinde binanın da bulunduğunu ve burasının Sanayi Alanı olması ve emsalin %50 olmasının istendiği İmar Komisyonu raporu Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.
YOL KALDIRILDI
Daha sonra gündemin 3. maddesinde yer alan Ayışığı Site Yönetimi'nin 238 ada 22 ve 23 nolu parseller ve çevresine ilişkin plan tadilatı talebi görüşüldü. Bu gündem maddesi ile ilgili İmar Komisyonu raporunun okunmasının ardından Meclise verilen bilgide söz konusu parsellerde zaten bir sitenin mevcut olduğu belirtilerek, sitenin içinden geçen yolun iptal edileceği ve yolun sitenin kenarından geçeceği ve bunun kimseyi mağdur etmeyeceği belirtildi. İmar Komisyonu'nun oy birliği ile kabul ettiği plan tadilatı talebi Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
ANAOKULU ALANINA TADİLAT YAPILDI
Ardından GOP Mahallesi 580 ada 20 parselde bulunan anaokulu alanında plan tadilatı talebinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide söz konusu alana hayırsever işadamı Serkan Karagöz tarafından anaokulu yapılacağı belirtilerek, yapılacak ana okulunun tip projesinin çekme mesafeleri yüzünden tam oturmadığı ifade edildi ve çekme paylarının kaldırılması gerektiği söylendi. İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen plan tadilatı talebi Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
ADLİYE SARAYI ALANINA 2 BİN METREKARE İLAVE
Anaokulunun plan tadilatının kabul edilmesinin ardından Belediye Meclisi 1494 ada 1 parselde bulunan ve planda resmi kurum alanı olarak belirtilen Adliye Sarayı Alanı'nda plan tadilatı talebinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide daha önce yaklaşık 5 bin metrekare ayrılan Adliye Sarayı Alanı'nın ileride doğacak otopark sorununu karşılayamayacağı gerekçesi ile 1494 ada 1 parselin yanında bulunan ve Hazine'ye ait olan 885 ada 1 parselin 1494 ada 1 parsele dahil edilmesi ve planlara resmi kurum alanı olarak işlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Söz konusu tadilatın kabul edilmesinin ardından söz alan Meclis Üyesi Ziya Osmanoğlu, ilçeye Adliye Sarayı yapılması konusunun ilçenin en elzem konularından biri olduğunu belirterek, Belediye Meclis Üyelerine verdikleri karar için teşekkür etti. Belediye Başkanı Ali Ertem de Meclise Adliye Sarayı yapımında verilen destek için teşekkür ettikten sonra, "Adliye Sarayı'nın ihalesi yapıldı. Kısa bir süre içerisinde inşaat başlayacak. projenin bu aşamaya gelmesinde benim ve Meclisin büyük katkısı var. Bu konuda tevazuya gerek yok. Gerek Meclis, gerekse şahsım bu konuda büyük uğraş verdi" dedi.
HESAPLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Adliye Sarayı ile ilgili tadilatın kabul edilmesinin ardından Belediye Meclisi Belediye'nin 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesaplarını görüştü. Belediye'nin 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları ile ilgili Meclise bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, 2011 yılı gider bütçesinin 38.450.000 TL tahmin edildiğini ve 37.679.831 TL olarak gerçekleştiğini belirterek, gerçekleşme oranının %98 olduğunu ve 12 milyon 347 bin 268 TL arttırma ve eksiltme yapıldığını, 770 bin 168 TL ödeneğin ise imha edildiğini söyledi.
Gelir bütçesinin ise 38.450.000 TL tahmin edildiğini ve 41.169.285 TL olarak gerçekleştiğini belirten Mustafa Gümüş, tahakkuk oranının %107 olduğunu ve Belediye'nin net gelirinin ise 41 milyon 60 bin 1 TL olduğunu söyledi.
YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
Mustafa Gümüş'ün Meclise verdiği bilginin ardından Belediye'nin 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi ve Çerkezköy Belediyesi Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nin 5. ve 11. maddelerinde değişiklik yapılması ve 1 maddeye ilave yapılması da Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
OSB'NİN ÇALIŞMASI BEKLENECEK
Gündemin 9. maddesinde yer alan 6. Etap Revizyon İmar Planı değişikliği talebi ise İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile reddedildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide BSH Fabrikası'na demiryoluna paralel giden 30 metre genişliğindeki yolun kaldırılarak 20 metresinin yeşil alan, 10 metresinin ise yol olarak kullanılmak istendiği belirtilerek, söz konusu yolun OSB sınırları içerisinde de kaldığı belirtilerek, OSB'nin yapacağı plan çalışmasının ardından konunun Meclis'te değerlendirilmesinin daha doğru olacağı belirtildi.
PAZARCILARIN TALEBİ KABUL EDİLMEDİ
Belediye Meclisi son olarak Çerkezköy Pazarcılar Derneği'nin Çerkezköy Kapalı Pazar yeri yapımına ilişkin talebini görüştü. Bu gündem maddesi ile ilgili Bütçe Komisyonu raporunun okunmasının ardından Meclise verilen bilgide Pazar yeri yapılmasına ilişkin pazarcılar arasında görüş ayrılıklarının bulunduğu ve Derneğin bu konuda Genel Kurul kararı almasının ardından konunun tekrar değerlendirmeye alınmasında fayda olduğu ifade edildi.
Gündem maddesi üzerine konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem de Komisyonun aldığı kararın yerinde olduğunu belirterek, "204 imza ile bize başvurdular. Biz de daha güzel, kompakt bir Pazar Yeri yapmak için proje hazırladık. Otopark ve su basman seviyesine kadar biz, kalan kısmını ise Dernek yapacaktı. Yapımına esnafın katkısını da istedik. Fakat yaptığımız görüşmelerde sıkıntılar çıktı. Pazarcı arkadaşlarımız ya attıkları imzanın arkasında durmuyor, ya da imzaları baskı ile atmışlar. Eğer dernek bu konuda Genel Kurul kararı alırsa yeniden Meclis olarak değerlendirmeye alırız" dedi.
BEĞENMİYORUM
Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nin bölgenin en güzel ve modern pazar yeri olmasına rağmen kendisinin beğenmediğini belirten Başkan Ertem, özellikle kışın esnaf ve vatandaşın sıkıntı çektiğini belirterek, kendilerinin daha güzel, daha küçük ve kompakt bir alan yapmak istediklerini ve altını da kapalı otopark yapmak sureti ile değerlendirmek istediklerini kaydetti.
Ayrıca mevcut Pazar Yeri'nin ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu da kaydeden Başkan Ertem, "Belki 3, belki 5 yıl sonra burası yenilenmek zorunda. Bunu belki biz, belki bizden sonra gelecekler yapacak" dedikten sonra konuyla ilgili Pazarcılar Derneği'nin Genel Kurulunun beklenmesinin en iyisi olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Çerkezköy Pazarcılar Derneği'nin Çerkezköy Kapalı Pazar yeri yapımına ilişkin talebi daha sonraki Meclislerde görüşülmek üzere oy birliği ile reddedildi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.