410 esnaf kayıt yaptırdı 111 esnaf kayıt sildirdi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 2012 yılı içerisinde odaya 410 yeni esnaf kaydı yapıldığını buna karşılık 111 esnafın da kayıt sildirdiğini açıkladı. Bozdağ, "Toplam 2 bin 900 üyemiz var. Ancak bunun bin taneye yakını kayıp" dedi

410 esnaf kayıt yaptırdı  111 esnaf kayıt sildirdi
10 Ocak 2013 Perşembe 08:50

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bozdağ, bir yıl içerisinde 410 yeni kayıt yaptıklarını 111 tane de sildiklerini açıkladı.
ESNAF ODASI YENİ YERİNE TAŞINDI
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ yeni hizmet binasında düzenlediği basın toplantısıyla 2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ali Bozdağ, "Burası Esnaf  Kefalet ve Kredi Kooperatifi'ne aitti. Kooperatif bildiğiniz gibi yıl içerisinde yeni bir hizmet binası yaptı ve oraya taşındı. Bizde onların boşalttığı bu yeri 110 bin TL karşılığında Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nden satın aldık. Arkadaşlarımız da bize yardımcı oldu. Teşekkür ediyorum kendilerine."diye konuştu. Gazetecilerin soruları üzerine aynı binanın hemen karşı dairesindeki eski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı hizmet binasının kendilerine ait olduğunu belirten Bozdağ, "Burası 115 metrekare. Eski yerimiz 60 metrekareydi. Eski yerimizi eğitim salonu yapmayı düşünüyorum. Kısmet olursa orada eğitim programlarımızı yapacağız. Hatta önümüzdeki günlerde bir girişimci kursu açmayı planlıyoruz. Kursu açarsak eğitimleri orada vereceğiz" dedi.
2 BİN 900 ÜYEMİZ VAR AMA BİN TANESİ KAYIP
2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Bozdağ, ilk olarak oda kayıtlarını aktardı. Bozdağ, 2012 yılı içerisinde bir yıl boyunca toplam 410 yeni üye kaydı yaptıklarını, buna karşılık 111 tane de üyenin kaydını sildiklerini söyledi. Bozdağ, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak şu an itibariyle 2 bin 900 üyemiz var. Ancak bu kağıt üzerinde yaklaşık bin üye kayıp. Kaydı var ama fiilen faaliyeti yok. Kimisinin vergi kaydı silinmiş, bizdeki üye kaydı duruyor. Kimisinin hem vergi kaydı hem de bizdeki üye kaydı duruyor ama faaliyeti yok" dedi.
İPOTEKSİZ KREDİ SAĞLIYORUZ
Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üyelerine ipoteksiz kredi almaları konusunda yardımcı olduklarını anlatan Başkan Bozdağ, "Esnafa kredi imkanını hepinizin bildiği gibi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi sağlıyor. Ancak malum, Kooperatif ipotek istiyor. Çerkezköy'de Anadolu'nun değişik yerlerinden gelenler var. İpoteği olmayanlar var. İşte o zaman biz de vergi dairesi kaydı, imza sürküleri ve oda sicil kaydı ile birlikte 5-10-20 TL bin TL'lik kredilerde esnaf arkadaşımıza yardımcı oluyoruz. Bu arada şunu söylemek istiyorum. Eskiye oranla geçen yıl esnafımızın daha planlı projeli hareket ettiğini gözlemledim. Mesala bir bankaya kredi için gittiğimizde, bir başka bankanın kredi oranlarını da görmek, ikisi arasında değerlendirme yapmak istiyor esnafımız. Sonra kararını veriyor. Eskiden böyle değildi. Mesala bir bankaya gidip 15 bin TL hemen kredi çekerdi. Bu da güzel. Esnafın bilinçli çalıştığını gösteriyor. Bunun dışında tekel ruhsatlarının hiçbirini artık Tekirdağ'a göndermiyoruz. İlçemizdeki, büfe, resturant gibi yerlerin tekel ruhsatlarında Ziraat Bankası'na da buradan ücret yatırma imkanı sağladık. Burada ücretleri ödüyoruz. Tekirdağ'da bizim arkadaşlarımız işlemleri yapıyor. Esnaf Tekirdağ'a gitmeden işini görüyor" diye konuştu.
NAKİT SIKINTISI ÇEKTİK
"Geçtiğimiz yıl nakit sıkıntısı çektik. Onun dışında fazla bir  sıkıntımız yok" diyen Başkan Bozdağ, büyük marketlerle ilgili olarak açıklamalarla sözlerini sürdürdü. Bozdağ, şunları kaydetti: "Halkımızdan büyük marketleri tercih etmemelerini istiyorum. Çünkü bizim fiyatlarımız büyük marketlere oranla daha uygun, daha tercih edilebilir. Gitsinler baksınlar sonra kararlarını versinler. Mesala Bağlık Mahallesi'nde büyük market yok. Buranın yükünü biz çekiyoruz. Esnafımız orada vatandaşa hizmet veriyor. Bağlık Mahallesi'nde büyük markette yok, post cihazı da yok. Ama bunun yerine veresiye defteri var."
ESNAF BİLE DEĞİL
Başkan Bozdağ son olarak geçtiğimiz günlerde Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın'ın ulusal kanallarda yayımlanan bir teknomarket reklamıyla ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı tepki göstermemekle suçlayan haberlerin hatırlatılmasına karşılık verdi. Bozdağ, "Ben o arkadaşa cevap vermeyeceğim. Çünkü esnaf bile değil. Esnaf kaydı yok. Vergi vermiyor. KDV ödemiyor. Çek-senete imza atmıyor. Sorumluluk alması lazım. Bir yönetici bir idareci bir konuyla ilgili konuşacağı şeyleri özenle seçecek. Bu kadar söylüyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.