Adliye Sarayı ve Hastane için Ankara'ya gittiler

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yazı, Ak Parti İl Başkanı Soner Çizen'i de yanlarına alarak Adliye Sarayı ve yeni Devlet Hastanesi için Ankara'ya gitti. Ankara'da Tekirdağ Milletvekilleri Necip Taylan ve Ziyaeddin Akbulut'un da katılacağı Çerkezköy Heyeti, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşerek Adliye Sarayı ve yeni Devlet Hastanesi'nin 2011'de temellerinin atılmasını isteyecek

Adliye Sarayı ve Hastane için Ankara'ya gittiler
11 Aralık 2010 Cumartesi 00:00

Uzun süreden beri Çerkezköy gündeminde olan Adalet Sarayı ve yeni Devlet Hastanesi için düğmeye basıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yazı, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen'i de yanlarına alarak Ankara'ya gitti. Çerkezköy'den giden bu heyete Ankara'da Tekirdağ Milletvekilleri Necip Taylan ve Ziyaeddin Akbulut'da katılarak, hep birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşülecek. Heyet, bu görüşmelerde 2011 yılında Adliye Sarayı ve yeni Devlet Hastanesi'nin temellerinin atılmasını isteyecek.

2011 İÇİN GÜNDEME TAŞIMIŞTIK
    Yaklaşık iki yıldan buyana Çerkezköy'ün gündeminde olan  Adliye Sarayı ve artık ihtiyaca karşılık vermekte zorluk çeken Devlet Hastanesi'ne ilave olarak yeni hastane yapımı için nihayet harekete geçtik. Çerkezköy Gazetesi'nin yaklaşık iki ay kadar önce gündeme taşıdığı iki yatırım için Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yazı Ankara'nın yolunu tuttu. Bir süre önce gazetemizin sütunlarında "İktidara geldiği günden buyana Çerkezköy'den önemli 'oy' desteği gören Ak Parti Hükümeti'nin yatırımlar için de harekete geçmesi bekleniyor. 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Çerkezköy'e TOKİ'nin yaptığı Yıldızkent Projesi dışında herhangi bir Ankara kaynaklı yatırım gelmedi. İl Özel İdaresi'nin 2004-2009 yılları arasında yaptığı okul yatırımları dışında neredeyse ilçemize çivi çakılmadı. TREDAŞ'ın elektrik hatlarını yer altına alma çalışması ve Trakya Gaz'ın doğalgaz çalışması dışında yapılan bir yatırıma Çerkezköylü rastlamadı. 8 yıl gibi uzun bir dönemde ne ilçe merkezine, ne de beldelerine Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir lise yatırımı yaptı. Özcanlar Tekstil ve Kızılpınar Belediyesi'nin ortaklaşa katkıları ve taşın altına elini sokmaları ile Kızılpınar yerel imkanlar ile bir liseye kavuştu. İki dönemdir çeşitli siyasi partilerde milletvekilliği yapan iktidar partisi milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan, Ahmet Kambur başta olmak üzere Enis Tütüncü, Faik Öztrak, Erdoğan Kaplan, Mehmet Nuri Saygun ve Kemalettin Nalcı döneminde Çerkezköy'e genel bütçeden yatırım getirilmezken, Adliye Sarayı ve 200 yataklı yeni Hastane Projesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi gibi yatırımlar sürekli dile getirilmesine rağmen şimdiye kadar hep sözde kaldı." şeklindeki haberle Adliye Sarayı ve yeni Devlet Hastanesi 2011 yılı bütçesine alınmasını gündeme getirmiştik.

SAĞLIK BAKANI VE ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEKLER
    Çarşamba günü Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yazı ve Ak Parti İl Başkanı Soner Çizen Ankara'ya gitti. Ankara'ya hareket öncesi gazetemize bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, "İl Başkanımız Soner Bey, İlçe Başkanımız Sait Bey ve Ben Adliye Sarayı ve Hastane için Ankara'ya gidiyoruz. Tabii Ankara'da milletvekillerimizde bize katılacak. Hep birlikte Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanımız ile görüşeceğiz. Amacımız 2011 yılı içinde Adliye Sarayı ve yeni Hastanenin temelinin atılmasını sağlamak. Bunun için bakanlarımıza talebimizi ileteceğiz. İnşallah görüşmemiz olumlu sonuçlanır" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.