AK Parti ilk haftayı boş geçti

21 Ekim 2013 tarihinden, 1 Ekim 2013 tarihine çekilen Ak Parti Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatında Çerkezköy'de ilk hafta resmi bir başvuru yapılmadı. İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ henüz bir müracaatın gelmediğini belirtirken, başvuru ücretleriyle ilgili olarak Genel Merkezin belirlediği tutarların İlçe Başkanlığı'nın banka hesaplarına yatırılacağını kaydetti

AK Parti ilk haftayı boş geçti
05 Ekim 2013 Cumartesi 07:50

Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatlarında Ak Parti ilk haftayı boş geçti. Aday adaylığı müracaatları merakla beklenen partilerin başında gelen Ak Parti'de resmi başvuru süresinin ilk haftası geride kalırken, gayri resmi aday adaylığını açıklayanlardan herhangi bir resmi müracaat gelmedi. Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ ilk hafta resmi bir başvuru yapılmadığını belirtti.

İLK MÜRACAATIN PAZARTESİ YAPILMASI BEKLENİYOR

21 Ekim'den 1 Ekim'e çekilen Belediye Başkan Aday Adayı müracaatlarında Ak Parti'de ilk hafta resmi bir başvuru yapılmadı. Daha önce gayri resmi olarak aday adaylığını açıklayan 5 aday bulunan Ak Parti'de salı günü müracaatlar başladı. Ancak Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na Cuma günü itibariyle herhangi bir müracaat olmadı. Daha önce Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Habip Bilgin, Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel gayri resmi olarak aday adaylığını açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Belediye Meclis Toplantısı'nda aday adaylığını açıklamıştı. Ancak resmi müracaatta bulunmadı.
Ak Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için bir dönem Gümüşhaneliler Derneği Başkanlığı yapan Tuncay Yeğin'in Pazartesi günü müracaatta bulunarak, ilk resmi başvuruyu yapan aday adayı olması bekleniyor.

KADINLARA VE ENGELLİLERE İNDİRİM UYGULANIYOR
Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı ve Belediye Meclis Üyeliği için müracaat ücretleri de belirlendi. Buna göre Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları 1500 TL müracaat ücreti yatıracak. Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat edecek kadın ve engellilere indirim uygulandığını hatırlatan Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, "Bayan aday adaylarından müracaat ücretinin yüzde 50'si oranında indirim uygulanıyor. Belediye Başkanlığı için bayan adaylar 750 TL yatıracak. Yine engellilere de indirim var. Engelli Aday Adayları müracaat ücretinin 4'te birini yatıracak. Bu da 375  TL yapıyor" dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Belediye Meclis Üyeliği için müracaat edecek adayların ise 250 TL müracaat ücreti ödeyeceğini belirtti. Demirbağ, Meclis Üyeliği için müracaat edecek kadın ve engelli adaylar içinde aynı indirimlerin uygulandığını kaydetti. Demirbağ, müracaat ücretlerinin Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nın banka hesabına yatırılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.