Akıllı sanayici nasıl kıyaslama yapar?

Son yıllarda büyük bir gelişme ve sıçrama gösteren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayici sayısının artması ile birlikte bölgemizde oluşmaya başlayan 'Sanayi kültürünü' değerlendiren Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Bölgemizde sanayi kültürünün yavaş yavaş oluştuğunu düşünüyorum. Ama burada bir ayrıntı var. Sanayi kültürünün oluşmasını neye, kime göre kıyaslıyorsunuz?" açıklamasını yaptı

Akıllı sanayici nasıl kıyaslama yapar?
28 Ocak 2013 Pazartesi 08:10

Türkiye ve bölgemizdeki sanayi kültürürün Pakistan, Romanya, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetlere bakıldığı zaman ve kıyaslandığında fersah fersah ileride olduğunu belirten Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Ama akıllı sanayici kendisini kendinden önde olan sanayi kültürleri ile sanayiciler ile kıyaslar. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa'nın önde gelen sanayi ülkeleri ile kıyaslar ve onların dinamiklerine bakarak kendi sanayi kültürü ile onların sanayi kültürünü kıyaslar. O ülkeler ile kendimizi kıyasladığımızda geride olduğumuzu görürsünüz" dedi.
30 YILLIK SANAYİ KÜLTÜRÜMÜZ VAR
Avrupa'da ve Amerika'da sanayi kültürünün 1800'lü yılların sonunda başladığını ve 1900'lü yılların başında bir sanayi kültürünün oluştuğunu kaydeden Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Türkiye'de ise sanayileşme 1950'li yıllarda başladı. Bana göre asıl sanayileşme ise 1980'li yıllarda, rahmetli Turgut Özal dönemindeki serbest ekonomiye geçiş ile birlikte başladı. Dolayısı ile Türkiye'de gerçek manada son 30 yıllık süreçte bir sanayi kültürü oluşmaya başladı" değerlendirmesini yaptı.
ENTELLEKTÜEL BİRİKİM OLUŞMALI
Bir tarafta 100 yıldan fazla bir sürede oluşan sanayi kültürü ile bir tarafta 30 yılda oluşan sanayi kültürünün olduğunu kaydeden Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, sanayisi ileride olan ülkelerdeki sanayici kültürün daha yüksek ve ilerde olduğunu belirterek, "Gerçek manada sanayici kültürünün oluşması ve yaygınlaşması için gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi sanayicilerin entellektüel birikimi olan insanlardan oluşması çok önemli" diye konuştu.
BİLGİ VE BİRİKİM ŞART!
Entellektüel birikimi olan sanayicilerin gerek kendi mesleği, gerek çevresinde olup bitenler ve gerekse de ülkesi ve dünyada olup bitenler noktasında bilgi ve birikiminin kuvvetli olması gerektiği üzerinde duran Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Çünkü sanayici üretiyor, istihdam sağlıyor, alıyor, satıyor. Toplumun ve devletin çeşitli kademesindeki insanlar ile çeşitli ortamlarda biraraya geliyor. Bu nedenle süper bir bilgi birikim edinme şansları var sanayicilerin. Bir de daha önceden eğitimleri ve birikimleri varsa bunları harmanladığınız zaman ortaya entellektüel birikimi yüksek olan sanayiciler çıkar ve bu da ülkemizdeki sanayici kültürüne katkı sağlar" ifadelerini kullandı.
KAPALI OLMA DÖNEMİ BİTTİ
Bazı sanayicilerin hala sabah fabrikaya girip akşam çıktığını ve etliye sütlüye karışmadığına da dikkat çeken Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Onlara da saygı duyuyorum, gerçekten kutsal bir görev yapıyorlar. Üretiyorlar, insanlarımıza aş, iş sağlıyorlar. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Ama artık kapalı kapılar ardında iş yapma, topluma kapalı olma dönemi bitti. Eğer siz topluma açık olursanız, ilçemizde, ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ve hatta dünyada olup biteni yakından takip edip, onu anlamaya, dışa açık olmaya çalışırsanız, diyalog kurarsanız başarınız o kadar artar" açıklamasını yaptıktan sonra sözlerini bölgemizdeki tüm sanayicilere ve işadamlarına çağrıda bulunarak tamamladı.
SANAYİCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
"Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ve bölgemizdeki tüm sanayicileri sosyal sorumluluk projelerinde daha aktif rol almaya, taşın altına elini sokmaya davet ediyorum" diyen Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, özellikle eğitim, sağlık gibi alanlarda entellektüel birikimi olan sanayicilerin öncülük etmelerini istedi.
FAKÜLTE VE ÜNİVERSİTE HAYALİ
"ÇOSB'de Meslek Lisemizi açtık. Bunun ardından yüksek okul, fakülte ve üniversite hayalimiz var" diyen Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, eğitimin yanında bölgeye yakışır bir sağlık tesisi yapmak ve diğer sosyal konularda öncülük etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.