Albayrak; Tekirdağ için güç birliği yapmamız gerekiyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Soner Abdullah Ergin ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora ile birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti

Albayrak; Tekirdağ için güç birliği yapmamız gerekiyor
06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:30

ŞİRKET MERKEZLERİNİ TEKİRDAĞA TAŞIMALARINI İSTİYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın ilk durağı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi oldu. ÇOSB ziyaretinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Albayrak, Tekirdağ'ın artık bir büyükşehir olduğunun altını çizerken "Büyükşehir olan Tekirdağ artık büyük hizmetleri hak ediyor. Her sektörde olduğu gibi sanayi sektöründe de Tekirdağ önemli bir potansiyele sahip. Bu konuda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi de bu anlamda önemli bir rol üstlenmiş durumda. Sanayicilerimiz ile her zaman diyalog halindeyiz. İşadamlarımızdan bir isteğimiz var. Belirli bir sistem dahilinde şirket merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları için elimizden gelen kolaylığı sağlamak istiyoruz ki vergilerini Tekirdağ'a yatırabilsinler. Biz Tekirdağ'ın her yerine hizmet veriyoruz. Sanayi sektörü bizim için çok önemli. Vizyonumuz içerisinde de sanayimiz önemli bir yer kaplıyor. Bu anlamda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile görüşerek şirketlerin merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları konusunda destek vermelerini ve katkı sağlamalarını istedik. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Organize Sanayi Bölgelerimizin hizmetlerini görüyoruz. Bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. Hepimizin ortak hedefi Tekirdağ. Tekirdağ için güç birliği yapmamız gerekiyor. Sanayi sektöründen gelecek paylarla birlikte Tekirdağ'a çok daha büyük hizmet yatırımları kazandırabiliriz" dedi.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal da, Başkan Albayrak'ın isteklerine tamamıyla katıldıklarını belirterek, "Tekirdağ'da faaliyet gösteren firmaların merkezlerini Tekirdağ'a getirmeleri konusunda gerekli girişimlerimizi yaptık ve olumlu sonuçlar almaya başladık. Biz kendi şirketimiz başta olmak üzere birçok firma merkezini Tekirdağ'a taşıdı. Bu konuda Başkanımızla aynı fikirdeyiz ve destekliyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

ÇOSB VE ÇERKEZKÖY'ÜN BÜTÜNLEŞMESİNİ İSTİYORUM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyarette bir konuşma gerçekleştirdi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'de örnek olacak bir modele sahip olduğunu belirten Akay "Her konuşmamızda bu örneği veriyoruz. Tekirdağ'ın sanayi vizyonunda Çerkezköy'ün ciddi bir önemi var. Çevreye duyarlı bir sanayi yapısını ortaya koyması sıralamada en öne koyuyor. ÇOSB'nin Çerkezköy Organize Sanayi olarak anılmasından mutluluk duyuyorum. Tekirdağ bugün Türkiye'nin en önemli bölgelerinden bir tanesi. Ama Türkiye genelinde baktığımızda hizmette gerilerde olarak görüyorum. Çerkezköy'ü de öyle görüyorum. Sesimizi daha çok duyurarak Tekirdağ'ı ve Çerkezköy'ü hep birlikte daha iyi yaşanılacak yer haline getirmeyi umut ediyorum. ÇOSB ile Çerkezköy'ün daha çok bütünleşmesini diliyorum ve istiyorum" dedi.

SUNUM EŞLİĞİNDE BİLGİ VERİLDİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından Başkan Albayrak ve ekibine Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, çalışma prensipleri, kapasitesi ve üretim kategorileri ile ilgili sunum eşliğinde ayrıntılı bilgi verildi. Başkan Albayrak toplantının ardından Çerkezköy OSB'nin SCADA odası başta olmak üzere bazı birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

2015 HİZMETTE ATILIM YILI OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibi ÇOSB ziyaretinin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Albayrak, Tekirdağ'ın vizyonunda sanayi sektörünün ön planda olduğunu belirtirken "2015 yılı Tekirdağ için önemli bir yıl. Bizim için hizmette atılım yılı olacak. Önümüzdeki 4 yıl bizim için büyük yatırımların ortaya konması anlamında önemli bir dönem olacak. Geçtiğimiz dönem içerisinde yapının oluşturulması ve sistemin işler hale getirilmesi zaman aldı. Artık bahanemiz yok, yapacağız edeceğiz demiyoruz. Artık Yaptık Ettik diyeceğiz. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgelerimizle ortak projeler üretmek istiyoruz. Tekirdağ için birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Bu paralelde Çerkezköy Bölgesi bizim için önemli. Veliköy OSB'de bunlardan bir tanesi. Bugün ikinci durağımız Veliköy OSB.  

YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİN TAKDİR EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Büyükşehir olarak önemli altyapı çalışmalarımız var. Özellikle TESKİ bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. Her zaman söylüyorum hizmetin siyaseti olmaz. 30 Mart'tan sonra siyasi rozetimizi bıraktık ve hizmet rozetini taktık. Tüm siyasi partilerimizle birlik içerisinde Tekirdağ için çalışmamız gerektiğini her zaman söyledim. Yapılan hizmetler teşekkürü hak eder. Biz de yaptığımız hizmetlerin takdir edilmesini istiyoruz. Biz Hizmete 5 yıllığına geldik. 1 yılı geride kaldı 4 yıl sonra verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururu içinde olacağız.  Bugün bizi kabul ederek ağırlayan ve desteklerini dile getiren Veliköy OSB yönetimine teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan Veliköy olsun, kazanan Çerkezköy olsun, her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun" dedi.

YOL KONUSUNDA YARDIM TALEBİNDE BULUNDULAR

Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Arit Marancıoğlu, Veliköy OSB Bölge Müdürü Mustafa Mayadağlı'da Büyükşehir Belediyesi ile her zaman birlikte iş yapmaya ve proje üretmeye hazır olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nden de özellikle yolların düzenlenmesi konusunda yardım istediklerini dile getirdiler.

BİR GECEDE SORUNLARI İLE BİRLİKTE ISLAHTAN OSB’YE DÖNDÜLER

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Veliköy Sanayi Bölgesi’nin tıpkı Tekirdağ gibi bir gecede ıslahtan OSB’den, Organize Sanayi Bölgesine dönüştürüldüğünü ve bunun sorunları da beraberinde getirdiğini belirterek, “Öncelikle durum tespitini iyi yapıp, sorunu iyi tespit etmek gerekiyor. Bir gecede Islah OSB’den Organize Sanayi Bölgesi’ne çevrilen Veliköy bunun sorunlarını yaşıyor. Bu sorunları çözmek için biz elimizden geleni yaptık, yapacağız” dedi. Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen  ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Başkan Albayrak ve ekibine ayrıntılı bilgi verildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.