Askeri Lojmanlar Bakanlıktan istenilecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cuma günü yıkılan eski otogar alanıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kısa bir süre içinde gerekli çalışmalara başlayacaklarını belirterek, çalışmalar kapsamında da askeri lojmanlarının bulunduğu alanı Tugay Komutanlığı’ndan istediklerini ve bu konuda Savunma Bakanlığı’na yazı yazacaklarını ifade etti.

Askeri Lojmanlar Bakanlıktan istenilecek
16 Haziran 2014 Pazartesi 08:17

YAPILAN İCRAATLAR BİR KERE OLACAK
17 sene Çerkezköy halkına hizmet veren Belediye eski otogarı Cuma günü tamamen yıkılırken, alanda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pazar Yeri’ni kenara aldıktan sonra orası için hazırda bir proje var. Tören alanını da katacağız ama kafamızda daha netleşmedi. Yapılacak olan çalışmalar bir kere yapılacak ve dere yatağı sorunu olduğu için projelerimizi ona göre hazırlayacağız. Yapacağımız çalışmaları etap etap yapacağız. 17 bin metrekare Pazar Alanımız var ve biraz daha daraltmaya gideceğiz. 17 bin metrekare belki 10 bin metrekareye düşecek. Alan genişleyecek ve o alanın tamamını viyadüğün altından Adnan Kahveci Parkı ile birleştirerek ilk etapta Pazar Yeri’ni attıktan sonra o alanı tamamlayacağız” diye konuştu.
ASKERİ LOJMANLARINI İSTEMEK İÇİN YAZIŞMALARIMIZI YAPACAĞIZ
Belediye Başkanı Akay, eski otogarın yanında bulunan askeri lojmanları almak istediklerini ifade ederek, “Askeri Lojmanları alabiliriz ve aldıktan sonra da oradan kaldırmayı düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili düşüncelerimizi Tugay Komutanımız ile görüştük ve Savunma Bakanlığı’na konu ile ilgili yazı yazacağız. Eski otogar alanında yapacağımız çalışmaların ardından lojmanları aldığımız taktirde yıkıp rahatlıkla yeni yapılacak alana katabiliriz” dedi.
TIR PARKININ ALANI DA BÜYÜKŞEHİR’E VERİLMİŞ
Hükümet Konağı ilgili talepler hakkında da konuşan Vahap Akay, “Hükümet Konağı’nın Tır Parkı’nın  yanına taşınması gibi bir durum söz konusu. Oraya Tır Parkı’nı veririz, biz de Hükümet Binası’nın olduğu yeri alır ve parka katarız. Buraları taşkın alanları. Kaymakamlık için Tır Parkı’yla alakalı bazı çalışmalar olmuş ama oranın tapusu da nasıl oluyorsa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiş. 14 bin metrekare Büyükşehir’e gitmiş. Biz bu kadar malzemeleri nereye koyacağız? Görüşmelerimizi yakıp Büyükşehir’e tapuları verilen yerlerimizi isteyeceğiz. Etap etap çalışmalarımızı yapacağız. Eski otogar alanıyla ilgili olarak ihaleye açıldı ve fiyatlar veriliyor ilk etapta Pazar Yeri var” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
kardeşim, pazar yerini oradan taşıyın, aşağıya olmaz zaten pazarın yeri çok ters. çerkezköy genişliyor çerkezköyün taa öteki ucundaki insanları buraya pazara çekiyorsunuz. pazarı daha merkezi bir yere alın. bu araziyi de sosyal yaşam için değerlend,irin yılda 2 kere 3 kere tören yapılacak diye değil. spor alanları yürüyüş alanları lazım. öyle kahvelere okey alanı olarak verilmesin.