BAĞIRSAKTAN SOLUCANLAR ÇIKTI

Özel Çerkezköy Hastanesi'nde Genel Cerrah Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz'ın yaptığı bir ameliyatta hastanın bağırsaklarından solucan çıktı. Opr. Dr. Nurullah Korkmaz, ender görülen bu vaka ile ilgili uyarılarda bulundu. Özellikle yeşil sebzelerin yenilmeden önce çok iyi yıkanılmasını isteyen Dr. Korkmaz, "Hijyen çok önemlidir. Hijyene dikkat etmezsek vücudumuzu başka canlılarla ortak kullanmak zorunda kalırız" dedi

BAĞIRSAKTAN SOLUCANLAR  ÇIKTI
30 Mart 2013 Cumartesi 08:24

 
Özel Çerkezköy Hastanesi Genel Cerrahı Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz'ın bağırsak paraziti bulgusu teşhisiyle ameliyat ettiği bir hastasının bağırsağından 35 santim uzunluğunda solucan çıktı. Opr. Dr. Korkmaz, bağırsak solucanı hakkında uyarılarda bulunarak özellikle yeşil sebzeleri yenilmeden önce çok iyi yıkanılmasını ve hijyene önem verilmesini istedi. Dr. Korkmaz, "Hijyen çok önemlidir. Hijyene dikkat etmezsek vücudumuzu başka canlılarla ortak kullanmak zorunda kalırız" dedi
BAĞIRSAK PARAZİTLERİNE DİKKAT
Özel Çerkezköy Hastanesi Genel Cerrahı Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, bağırsak paraziti uyarısında bulundu. Geçtiğimiz günlerde bir hastasının başına gelen hastalıkla ilgili uyarılarda bulunan Dr. Korkmaz, çok ender görülse de insan bağırsağında solucan oluşabileceğini söyledi. Dr. Korkmaz, "Bağırsak parazitleri bulgu, belirti vermeksizin özellikle çocuk yaş grubunda görülebilen paraziter hastalıktır. Asparis (Bağırsak solucanı) da bu paraziterlerden biridir. Erişkin yaş grubunda da çok sık görülmemesine rağmen rastlanabilmektedir" dedi.
AKCİĞER VE KARACİĞER'DE DE OLABİLİR
Genel Cerrah Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, bağırsak parazitlerinin nasıl oluştuğunu anlattı. Dr. Korkmaz şunları kaydetti: "Bağırsak solucanı uygunsuz tuvalet koşulları ve yıkanmamış gıdalar ile insan vücuduna yumurtaları ile alınan parazittir. Çok nadiren bağırsak dışı organlarda da rastlanmaktadır. Bu organların başında akciğer gelmektedir. Akciğer de zatürreye benzer tabloya sebebiyet vermekte. Karaciğer de ise çok nadiren safra yollarına geçerek karaciğer apsesine sebebiyet verebilmektedir. Vücut içerisinde çoğalarak ince bağırsak tıkanıklıklarına yol açtığı da görülmüştür. İleri soruna yol açmayan paraziter hastalıklar ilaçla tedavi olmakta ancak bağırsak tıkanıklığına ve safra yolları tıkanıklığına yol açanların ameliyat edilmesi gerekmektedir."
KARACİĞER SAFRASINDAN 35 SANTİM BAĞIRSAK SOLUCANI ÇIKTI
Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ameliyatta karşılaştığı bağırsak solucanı ile ilgili bilgiler veren Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, "Hastalar bize gelirken kilo kaybı ve karın ağırsıyla gelirler. Hastalarımızda oldukça nadiren rastlanan bağırsak solucanı hem karaciğeri hem de bağırsağı tıkayan tabloyla gelen bir hastaya ameliyat planlanmış ve bu ameliyat sonucunda bağırsaklardan yaklaşık 10 adet en büyüğü 25 santim bağırsak solucanı çıkmıştır. Karaciğer safra yollarından ise uzunluğu 35 santim olan bir adet bağırsak solucanı çıkarılmıştır" diye konuştu.
KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI
Bu tür hastalıklardan korunmak neler yapılması gerektiği hakkında bilgeler vererek sözlerini tamamlayan Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, "Öncelikle insan dışkısının gübre olarak kullanılmasının önlenmesi ve kişisel temizlik alışkanlıklarına önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha öncede bahsettiğimiz gibi yeşil sebzelerinde çok iyi yıkanılması gerekiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.