Bahçevan Köprüsü sıkıntı yaşatır

Kurban Bayramı arefesinde meydana gelen sel felaketinde Fatih Mahallesi ve İstasyon Mahallesi'nin bir bölümünün sele maruz kalmasında en önemli etkenlerin başında gelen Bahçevan Köprüsü ile Pınarça ve Çorlu Derelerinin kesiştiği nokta olası sele yine davetiye çıkarabilir

Bahçevan Köprüsü sıkıntı yaşatır
04 Şubat 2013 Pazartesi 08:48

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü tarafından sel felaketinin ardından başlatılan Çorlu Deresin'deki temizleme çalışmaları kapsamında Bahçevan Köprüsü ile Çevre Yolu arasında bulunan alan komple temizlenerek, etrafı setler ile çevrilirken, bu bölgenin taşkınlardan korunması sağlandı. Fakat gerek coğrafi şartlar ve gerekse eldeki imkanlar neticesinde Bahçevan Köprüsü ile Trafik Tescil Büro Amirliği önündeki köprü arasında temizleme çalışmalarının istenilen düzeyde yapılamaması söz konusu bölgede olası su baskınları için tehlike arz ediyor.
TAMAMEN TEMİZLEYİN
Çorlu Deresi ile Pınarça Deresi'nin birleştiği nokta ile Bahçevan Köprüsü arasındaki alanın tamamen temizlenmesini ve açılmasını isteyen mahalle sakinleri, "Bu ara temizlenmez ve suyun akışı sağlanmazsa olası bir taşkında yine evlerimizi ve iş yerlerimizi sular basar. Yine mağdur oluruz" diye konuştular.
SU BİRİKİYOR
Kurban Bayramı'nda Çerkezköy'ü vuran sel felaketinin asıl nedeninin Bahçevan Köprüsü ile Atatürk Viyadüğü arasındaki alan olduğunu belirten mahalle sakinleri, "Eğer bu 300-400 metrelik alanda doğru düzgün bir ıslah çalışması yapılmış olsa bu felaket yaşanmazdı" diye görüş bildirirken, söz konusu alanda suların biriktiği ve geri vurduğu için başta Kaymakamlık Binası olmak üzere birçok evi ve kurumu sel sularının yuttuğunu söylediler.
ISLAH EDİLMELİ
Atatürk Viyadüğü ile Bahçevan Köprüsü arasının ıslah edilmesi ve suyun akışının sağlmanmasıyla Çerkezköy'ün önemli bir sıkıntıdan kurtulacağını ve sel riskinin azalacağını belirten mahalle sakinleri, "Sel felaketinde görüldüki tıkanma iki noktada oluyor. Birincisi Bahçevan Köprüsü ile Atatürk Viyadüğü arasında, ikincisi ise Namık Kemal Bulvarı ile Çorlu Yolu bağlantısı arasında. Buralardaki tıkanmalar ve suyun olağan akışında gitmemesi nedeni ile su taşkınları yaşanıyor. Buralara önlem alındığı ve ıslah edildiği takdirde ilçemiz sele maruz kalmayabilir" diye görüş bildirdiler.
ANA SU HATTINA NEŞTER VURULACAK
Bahçevan Köprüsü altında bulunan Çerkezköy Belediyesi'ne ait ana su borusunun da tıkanma nedenlerinden biri olduğunu belirten vatandaşlar, "Belediye Başkanı Ali Ertem yaz aylarında burası ile ilgili çalışma yapılacağını ve su hattının deplase edileceğini açıkladı. Bu bizim mahallemiz için sevindirici bir haber. Belediye bu hattı deplase eder ve söz konusu alan da Atatürk Viyadüğü'ne kadar ıslah edilirse selden etkileri azalabilir" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.