Başkanla aramızı mı bozacaksın?

Çok egzotik bir çıkışla üzerinden bir yıl geçmeyen asfaltı sökerek Saat Kulesi Kavşağı'nı Arnavut kaldırımı ile döşeyen Çerkezköy Belediyesi, bölge esnafı başta olmak üzere vatandaşların ve özellikle de şoförlerin tepkisini çekiyor. Bir aydan buyana adeta iğneyle kuyu kazar gibi yürüyen çalışmalara tepki gösteren Çerkezköylülerden bir kısmı çalışmalarla ilgili görüşlerini dile getirirken bir kısmı işte bu sözlerle kendilerini savundu!

Başkanla aramızı mı bozacaksın?
02 Ağustos 2013 Cuma 08:37

Çerkezköy Belediyesi'nin Saat Kulesi Kavşağı'nda yaptığı çalışmalar tepki çekiyor. Vatandaş, bu kadar uzun süren çalışmaları anlamlandıramazken, Yap Boza dönen yollarla ilgili Belediye’nin tasarrufuna tepkili. Hepsinden önemlisi de bu tepkisini Belediye Başkanı'nın 'Hışmına' uğramaktan korktuğu için dile getiremiyor. Tabii düşüncelerini  dile getirenlerde var! Saat Kulesi'nde yapılanlardan birincisi Kasım-Aralık ayında dökülen asfalt sökülmesi, ikincisi dönel kavşağın trafiğe kapatılması, üçüncüsü yerlerin Arnavut Kaldırımı denilen taşla döşenmesi.
GÖRÜNTÜ GÜZEL AMA BİTTİKTEN SONRA GÖRECEĞİZ
Bölge esnafı arasında Belediye'nin yaptığı çalışmalarla ilgili neler düşündüklerini sorduğumuz birçok vatandaş, olumsuz konuştu. Ancak olumlu ve olumsuz konuşanların hepsi "Yapacak bir şey yok. İnşallah iyi olur" demeyi de ihmal etmiyorlar. Mustafa Canlı adlı esnaf Saat Kulesi Kavşağı'nda yürütülen çalışmaları beğendiğini belirterek, "Görüntü güzel. Bitince güzel olacak. Estetik olacağını düşünüyorum. Ama sağlamlığı nasıl olacak bakıp göreceğiz. Bu taşlar görüntü olarak elbette hoş" diye konuştu.
2 AYDAN BERİ TOZ YUTUYORUZ
Bölge esnafından bir başkası olan Oğuzhan Tekin ise oldukça tepkiliydi. Esnaf olarak bir buçuk iki aydan beri toz-toprak içerisinde olduklarına vurgu yapan Oğuzhan Tekin, "Bir buçuk iki aydan beri toz, toprak içerisinde mağdur olduk. Yapılan çalışmalar bir şeye benzemiyor. Ağır işliyor. Çok ağır çalışıyorlar. Böyle bir cadde yapılır mı? Bütün bu yol iki yıl içerisinde sökülür. İşçilik kötü" dedi. Bölgedeki asfaltın sökülüp yerine  taş yapılmasına da anlam veremediğini belirten Oğuzhan Tekin, "Bakın bir başka hususa daha dikkat çekmek istiyorum. Buradaki altyapı çok yukarıda. Gerek elektrik olsun, gerek doğalgaz, telefon hatları her ne varsa çok yukarda. Üzerinden bir araç geçse bizim burada elektriklerde arıza çıkıyor. Bunlar nasıl olacak bilmiyorum" diye endişesini dile getirdi.
BİZ KONUŞAMAYIZ
Bölge esnafından bazıları da yapılan çalışmalardan duydukları rahatsızlığı dile getirmekten çekindi. Çeşitli nedenlerle Belediye ile sorun yaşayacaklarını dile getiren esnaf, "Elbette söyleyeceklerimiz var. Rahatsız olduğumuz yönler var. Ama bizim Belediye'ye bağlılığımız da var. Konuşup ta Başkanla aramızı mı bozalım. Böyle iyi gidiyor. Biz bir şey konuşamayız" gibi sözlerle kendilerini savunuyor...
SAAT KULESİ ETRAFINDAKİ DÖNEL KAVŞAĞIN KAPATILMASI UYGUN OLDU MU?
Saat Kulesi Kavşağı ve çevresinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz'e de görüşlerini sorduk. Karagöz'e öncelikle Saat Kulesi etrafındakı dönel kavşağın trafiğe kapatılıp kapatılması hakkındaki görüşlerini sorduk. Karagöz, "Bence uygun değil. Belediyelerin, trafikleri ve insanları rahatlatmak için olduğunu düşünüyorum. Saat Kulesi'nin etrafındaki dönel kavşağın kapatılması trafiği kolaylaştıran değil daha zorlaştıran bir unsur olduğunu düşünüyorum. Dönüş yapmak isteyenler Atatürk Caddesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'ndan dönmek zorunda kalacaklar. Umarım yetkililerimiz bunu gözlemleyip trafiğin rahatlaması için gerekli çalışmayı yaparlar" dedi.
ASFALTI ARNAVUT KALDIRIMINA TERCİH EDERİM
Vatandaşların pek konuşmak istemediği konulardan biriside Arnavut kaldırımlarıyla ilgiliydi. Neredeyse iğne ile kuyu kazanıyormuş gibi yürütülen çalışmaları sorduğumuz Serkan Karagöz, "Arnavut Kaldırımı döşenmesini olumlu bulmuyorum. Ben asfaltı tercih ederim. Asfalt her zaman kullanışlı, kolaylığı olan bir yoldur. Parke taşları zaman içinde deforme olmakta. Kullanışlı olmadığını düşünüyorum. Daha çok gezi yolları için. Güzel bir asfalt düşünülebilirdi" dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalakalar - 11 yıl önce
yalakalar arkadan atar tutarsınız iş ciddiye gelince korkar geri adım atarsınız bu yapılanlar sizze az deli dumrul gibi bir adam lazım kaç nefes aldın ver parasını diyecek
Avatar
birileri - 11 yıl önce
altı ay sonra başka bir firmaya iş olsun diye yolu ahşap yaparlarsa hiç şaşırmayın yandaş çok dahası bulurlar