BELEDİYE'NİN BORCU NE KADAR?

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 2012 yılı sonu itibari ile Çerkezköy Belediyesi'nin toplam borcunun yaklaşık 29 milyon TL civarında olduğunu açıkladı

BELEDİYE'NİN BORCU NE KADAR?
12 Ocak 2013 Cumartesi 08:50

 Çerkezköy Belediyesi'nin 9 milyon 815 bin TL İller Bankası, 15 milyon TL sosyal güvenlik kurumu borcu ve 4 milyon TL civarında da piyasa borcunun olduğunu ilk kez açıklayan Belediye Başkanı Ali Ertem, "Toplam borcumuz yıl sonu itibari ile yaklaşık olarak 28 milyon 815 bin TL civarında. Bu borcumuza karşılık alacağımız ise yaklaşık 13 milyon TL civarında bir rakam" açıklamasını yaptı.
PİYASA BORCUMUZ 4 MİLYON TL
İller Bankası'na olan borcun her ay Belediye'ye gelen paradan düzenli olarak kesildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, sosyal güvenlik kurumuna olan borcun da yapılandırıldığını kaydederek, "Bizim için önemli olan piyasa borcumuz. Piyasa borcu şuanda 4 milyon TL civarında bir rakam. Bu da yaklaşık 50 milyon TL bütçesi olan bir Belediye için önemli bir borç değil" değerlendirmesinde bulundu.
BORÇ 8 YILDA NE KADAR ARTTI?
Hatırlanacağı gibi Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Çerkezköy Belediyesi'ni 4 milyon 459 milyon YTL'lik bir borç ile devir almıştı. Yani 8 yıl içinde Belediye'nin toplam borcu yaklaşık % 650'lik bir artış gösterirken, Belediye'nin bütçesi ise %574 oranında arttı. 2003 yıl sonu itibari ile Çerkezköy Belediyesi'nin gerçekleşen bütçesi 8 milyon 358 bin TL iken, 2012 yıl sonu itibari ile gerçekleşen bütçe yaklaşık 48 milyon TL civarında oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erzurumlu - 12 yıl önce
borç dediğin ali ertemin farzıdır