Çerkezköy ve Kapaklı seçime hazır

Pazar günü yapılacak olan Genel seçimler dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulu tarafından oy verme günü dolayısıyla kapalı olacak işletmeler açıklandı. Bu kapsamda yarın Çerkezköy’de kahvehane, çay ocağı, kıraathane ve internet kafelerin eğlence yeri olmaları kapsamında kapalı olmaları gerektiği ifade edildi. Diğer yandan yarın yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği genel seçimleri için Çerkezköy ve Kapaklı’da kurulacak 230 sandıkta toplam 147 bin 391 seçmen sandık başına giderek oy kullanma işlemini gerçekleştirecek

Çerkezköy ve Kapaklı seçime hazır
05 Haziran 2015 Cuma 17:56

 EĞLENCE YERİ OLDUKLARI İÇİN KAPALI OLACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Pazar günü yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde kapalı olacak olan işletmeleri açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından konu hakkında ilgili kurumlara gönderilen yazıda, “298 sayılı temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanunun 79.maddesinin ikinci fıkrası, 2559 sayılı polis vazife ve salahiyet kanunun 7.maddesi uyarınca kahvehane, çay ocağı, kıraathane ve internet kafelerin eğlence yeri kapsamında olmaları nedeniyle oy verme günü kapalı olmaları gerektiğine karar verilmiştir” denildi.

230 SANDIK KURULACAK

Diğer yandan Pazar günü yapılacak 25.Dönem Milletvekilliği genel seçimleri için Çerkezköy ve Kapaklı’da kurulacak 230 sandıkta toplam 147 bin 391 seçmen sandık başına gidecek. Bağlık Mahallesi’nde kurulacak 18 sandıkta kayıtlı 6 bin 572 seçmen Pakize Narin Lisesi’nde oy kullanacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde 7 sandıkta 2 bin 579 seçmen Tepe İlk-Ortaokulu’nda sandık başına gidecek. Fatih Mahallesi’ndeki kayıtlı 6 bin 725 seçmen 75.Yıl Ortaokulu’nda kurulacak 18 sandıkta oy kullanacak. Fevzipaşa Mahallesi’ndeki kayıtlı 10 bin 327 seçmen Fevzipaşa İlkokulu ile Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne kurulacak toplam 28 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirecek.

NURULLAH NARİN’DE 34 SANDIK KURULUYOR

Çerkezköy’ün en büyük mahallelerinden Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ise kayıtlı 12 bin 278 seçmen Halit Narin Çok Programlı Lisesi ile Nurullah Narin Ortaokulu’nda kurulacak 34 sandıkta oy kullanacak. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde kayıtlı 11 bin 209 seçmen sandık başına gidecek. Oy sandıkları Gaziosmanpaşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu ile Atatürk İlkokulu’na kurulacak. İstasyon Mahallesi’ndeki kayıtlı 7 bin 227 seçmen Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Recep Arif Gabralı İlkokulu’nda kurulacak toplam 20 sandıkta oy kullanacak. Yıldırım Beyazıd Mahallesi’nde kayıtlı 8 bin 915 seçmen Raif Dinçkök Ortaokulu’nda kurulacak 25 sandıkta oy kullanacak.

KIZILPINAR’DA 14 BİN 22 VELİKÖY’DE 4 BİN 110 SEÇMEN VAR

Çerkezköy’ün yeni mahallelerinden Kızılpınar Mahallesi’nde 14 bin 22 seçmen Kızılpınar Anadolu Lisesi, Kızılpınar İlköğretim Okulu ile Kızılpınar 125.Yıl İlköğretim Okulu’nda kurulacak toplam 38 sandıkta oy kullanacak. Veliköy Mahallesi’nde ise kayıtlı 4 bin 110 seçmen Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kurulacak 11 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirecek.

EN FAZLA SEÇMEN CUMHURİYET MAHALLESİNDE

Kapaklı’da ise, Atatürk Mahallesi’nde kayıtlı 13 bin 676 seçmen İrfan-Fatma Mandalı Ortaokulu ile Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na kurulacak 37 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirecek. Bahçelievler Mahallesi’nde kayıtlı 7 bin 125 seçmen Kapaklı Çok Programlı Lisesi ile Gazi Ortaokulu’na kurulacak 20 sandıkta sandık başına gidecek. Cumhuriyet Mahallesi’nde 17 bin 301 seçmen Gazi İlkokulu ile Gazi Ortaokulu’na kurulacak toplam 47 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirecek.

İNÖNÜ MAHALLESİNDE 7264 SEÇMEN BULUNUYOR

İnönü Mahallesi’nde kayıtlı 7 bin 264 seçmen Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na kurulacak 20 sandıkta, İsmetpaşa Mahallesi’nde kayıtlı 7 bin 88 seçmen Sanayiciler İlkokulu’na kurulacak 20 sandıkta oy kullanacak. Fatih Mahallesi’nde kayıtlı 2 bin 240 seçmen Karaağaç Atatürk Ortaokulu’na kurulacak 6 sandıkta, Karaağaç Mahallesi’nde kayıtlı 2 bin 177 seçmen Karaağaç İlkokulu ile Karaağaç Atatürk Ortaokulu’na kurulacak 7 sandıkta, Kazım Karabekir Mahallesi’nde kayıtlı 1343 seçmen Karaağaç İlkokulu’na kurulacak 4 sandıkta, Mimar Sinan Mahallesi’nde kayıtlı 1374 seçmen Karaağaç İlkokulu’na kurulacak 4 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirecek.

CEZAEVİNE DE SANDIK KURULACAK

Bahçeağıl Mahallesi’nde kayıtlı 496 seçmen Bahçeağıl İlkokulu’na kurulacak 2 sandıkta oy kullanacak. Karlı Mahallesi’nde kayıtlı 375 seçmen Karlı İlkokulu’na kurulacak 1 sandıkta; Pınarça Mahallesi’nde kayıtlı 1313 seçme Pınarça İlkokulu’na kurulacak 4 sandıkta, Uzunhacı Mahallesi’nde kayıtlı 400 seçmen Uzunhacı İlkokulu’na kurulacak 2 sandıkta ve Yanıkağıl Mahallesi’nde kayıtlı 1255 seçmen Yanıkağıl İlkokulu’na kurulacak toplam 4 sandıkta oy kullanacak. Çerkezköy Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan mahkumlar için de cezaevine sandık kurulacak.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.