ÇERKEZKÖY'DE 69 DERNEK LOKALİ BULUNUYOR

Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği'nin 2012 sonu kayıtlarına göre 208 derneğin bulunduğu ilçemizde toplam 69 derneğe ait lokal işletiliyor. Diğer derneklerde lokal işletmeciliği yapılmıyor. İlçemizdeki 69 dernekten 40 tanesi Çerkezköy merkezinde 18 tanesi Kapaklı'da diğerleri ise Karaağaç, Veliköy ve Kızılpınar'daki dernekler çatısı altında faaliyet gösteriyor

ÇERKEZKÖY'DE 69 DERNEK LOKALİ BULUNUYOR
15 Ocak 2013 Salı 08:27

Çerkezköy'de faaliyet gösteren 208 dernekten 69'unda lokal hizmetleri sunuluyor. Bunlardan 40 tanesi Çerkezköy'deki derneklere ait lokal, 18'i Kapaklı'da geriye kalan 11 lokal ise Karaağaç, Veliköy ve Kızılpınar'daki dernek lokalinden oluşuyor.
ÇERKEZKÖY MERKEZDE 40 LOKAL VAR
Çerkezköy Dernekler Büro Şefi Ersin Dal, 2012 yıl sonu kayıtlarına göre Çerkezköy'de toplam 69 dernek lokali bulunduğunu kaydetti. Çerkezköy, belde ve köylerinde faaliyet gösteren dernek sayısı yıl sonu itibariyle 208'e ulaşırken, bunlardan 69'u lokal hizmeti sunuyor. Geriye kalan 139 dernek lokal işletme faaliyetleri yapmıyor. Bu dernekler lokallerinden 45 tanesi içkili, 24'ü ise içkisiz dernek lokali olarak faaliyet gösteriyor. İlçe genelindeki 69 dernekten 40'ı Çerkezköy merkezinde faaliyet gösteriyor. Hemşehri derneklerinin çoğunluğu oluşturduğu lokal işletmeciliğinde Kanarya Sevenler Derneği, Avcılık Atıcılık Derneği, Emekliler Derneği gibi sosyal derneklerde yer alıyor. Spor dernekleri ve kültürel derneklerin de yer aldığı lokallerden 15 tanesi içkisiz, 25'i ise içkili lokal hizmeti veriyor.
29 LOKAL'DEN 11'İ ÜÇ BELDEDE
Dal, dernek lokallerinden 29'unun Çerkezköy belde ve köylerinde yer aldığını söyledi. Karaağaç, Kızılpınar, Veliköy ve Kapaklı ile köylerdeki dernek lokallerinden en fazlası yeni ilçe olan Kapaklı'da yer alıyor. 29 dernek lokalinden 18'i Kapaklı'da yer alırken geriye kalan 11 dernek lokali üç beldede toplanıyor. Veliköy, Karaağaç ve Kızılpınar'daki 11 dernek lokali şunlardan oluşuyor. Veliköy Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Kars Arpaçay Bozyiğit Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Karaağaç Köyü Spor Kulübü Derneği, Çerkezköy Uzunhacı Köyü Sosyal Yadımlaşma Derneği, Niğde Altunhisar İlçe Belde ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Gülyüzü Köyü Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği, Karaağaç Erzurumlular Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği, Kızılpınar Aksaraylılar Yardımlaşma Derneği, Karaaağaç Genç İşadamları Derneği, Veliköy Erzurumlular Derneği, Kızılpınar Erzurumlular Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.