CHP'YE RAĞMEN MECLİS'TEN GEÇTİ

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda gerçekleştirilirken Meclis toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü’nün 03.12.2012 gün ve 8221 sayılı 834 Ada 3 parselde bulunan Belediye'ye ait parselin Tapu Kadastro Müdürlüğü Binası yapılmak üzere devrine ilişkin talebi oy çokluğu ile kabul edildi

CHP'YE RAĞMEN MECLİS'TEN GEÇTİ
11 Ocak 2013 Cuma 08:33

YENİ GÜZERGAH TESPİT EDİLDİ
Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci toplantısına Meclis Üyeleri Asuman Azak ve Aynur Düzgünel mazeretleri nedeni ile katılmazken, Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu'na havale edilen Zabıta Trafik Birimi’nin 26.12.2012 gün ve 2697 sayılı Toplu Taşıma Güzergah hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide toplu taşıma araçları için Kumlugeçit'ten başlayıp Ambardere'de biten yeni bir güzergah oluşturulduğu ifade edilirken, yeni güzergah şekilde tarif edildi: Kumlugeçit Başkaya Sokak, Şirin Sokak, Tuğba Sokak, Güveniş Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Otogar, Halk Pazarı, Altıyol Kavşağı, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Devlet Hastanesi, Tugay Kavşağı, Ambardere ve aynı güzergahtan dönüş.Güzergahın okunmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.
PINARÇA AYRILDI
Ardından gündemin 3. maddesinde yer alan  Pınarça Köyü Muhtarlığı’nın 26.12.2012 gün ve 2012/37 sayılı Çerkezköy Belediyesi'ndeki su tahsilatlarının Muhtarlığa devredilmesi talebine ait yazılarının müzakeresi görüşüldü. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, 2012 yılından itibaren Pınarça'daki su tahsilatlarını Belediye'nin tahsil ettiğini ve Çerkezköy Belediyesi'nin Pınarça'ya şebeke ve su kuyusu yatırımında bulunduğunu ve tahakkukunu yaptığını belirterek, Büyükşehir Kanunu ile Pınarça'nın Kapaklı'ya bağlandığını belirterek, su ile ilgili hizmetin Çerkezköy Belediyesi tarafından verilmeyeceğini ve su tahsilatını Pınarça Muhtarlığı'na devir edeceklerini ifade etti. Bunun için yaklaşık 39 bin TL'lik alacaklarının tahsis edilmesi gerektiğini de belirten Başkan Ertem, alacağın tahsili noktasında bir çalışma yapılacağını ifade etti. Başkanın konuşmasının ardından Pınarça'daki su tahsilatının muhtarlığa devredilmesi oy birliği ile kabul edildi.
CHP MUHALEFETTE KALDI
Daha sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü’nün 03.12.2012 gün ve 8221 sayılı 834 Ada 3 parselde bulunan Belediye'ye ait parselin Tapu Kadastro Müdürlüğü Binası yapılmak üzere kendilerine devrini içeren talebinin görüşülmesine geçildi. Konu ile ilgili İmar Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alan CHP'li Faruk Bal, şuanda Tapu olarak hizmet veren yerin ulaşımının kolay, bankalara yakın olduğunu belirterek, mevcut yerin korunmasının daha iyi olacağını söyledi.
YENİ TAPU NEREYE YAPILACAK?
Bunun üzerine konuşan Başkan Ertem, talebin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü'nden geldiğini, mevcut yerin yetersiz kaldığını, sıkışık, iç içe hizmet verildiğini, yığılmalar yaşandığını ve yoğunluğu mevcut yerin kaldıramadığını belirterek, "Mevcut yerde gerek çalışanlar, gerekse vatandaşlar rahat edemiyor. Araç park yeri sıkıntısı var, arşiv yeri yok. Bizden yer talep edilince kendilerine burasını gösterdik ve kendileri çok memnun kaldılar. Gösterdiğimiz yer Cengiz Topel Caddesi üzerinde Keyif Lokantası'nın hemen arkasında" dedi.
KURUMLARIN ATATÜRK CADDESİ'NDEN GİTMESİ LAZIM
Yeni Tapu Kadastro Binası'nın düzayak olacağını, daha geniş ve ferah ortamda hizmet edeceğini belirten Başkan Ertem, bankalar uzak olacağı endişesine katıldığını fakat bunun çokta önemli bir sorun olacağına inanmadığını belirterek, "Belki bankalarda buna göre tedbir alıp, o bölgede bununla ilgili düzenleme yapacaklar. Ayrıca bu tür resmi kurumların Atatürk Caddesi'nden çıkmayı, ilçenin çeşitli yerlerine gitmesi, gittikleri bölgelere hareket getirecek. Oralardaki hareketliliği, ticareti canlandıracak. Ayrıca artık sadece Çerkezköy olarak değil, Veliköy ve Kızılpınar olarak da bakmak lazım" diye konuştu. Belediye Başkanı Ertem'in konuşmasının ardından 743 ada 3 parselde bulunan 1571 metrekarelik Belediye'ye ait yerin bedelsiz olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne devri oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada AK Parti ve Demokrat Partili Meclis Üyeleri kabul oyu kullanırken, CHP'liler ise ret oyu kullandı.
TAKAS TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü'ne 743 ada 3 parseldeki Belediye'ye ait yerin oy çokluğu ile tahsisinin ardından gündemin 5. maddesinde yer alan Zeki Baydar’ın 05.12.2012 gün ve bila sayılı 804 ada 6 parsel ile 805 ada 3 parselin takas edilmesi talebine ait dilekçesinin müzakeresi görüşülerek, takas talebinde bulunan Zeki Baydar'ın aradaki 124 metrekarenin kıymetini ödedikten sonra takasının yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
TİCARET ALANI TALEBİ KARARA BAĞLANDI
Takasın ardından  Şaban Bilgin’in 27.12.2012 gün ve bila sayılı 894 ada 1 parsel ile 894 ada 3 parselin takasının yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi görüşülerek, takas talebi oy birliği ile kabul edildi ve gündemin 7. maddesinde yer alan Hüseyin Koluaçık’ın 27.12.2012 gün ve bila sayılı 1445-1446 ada ve çevresine ait plan değişikliği talebine ait dilekçesinin müzakeresinin görüşülmesine geçildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide Efe Petrol yanında bulunan 1445 ada ve 1446 adaların bazılarının ticaret alanı, bazılarının konut alanı olarak geçtiği belirtilerek, iki adanın birleştirilerek tek ada yapılmasının, adanın fonksiyonunun ticaret olmasının, emsalin 2.5 olmasının ve hmax'ın ise 30.50 metre olmasının talep edildiği belirterek, İmar Komisyonu'nun bu talebe olumlu baktığı ve oy birliği ile kabul ettiği belirtildi. Komisyon görüşünün okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, ada bazında böyle bir ticaret alanı olmadığı için Çerkezköy'e AVM, büyük ticaret merkezlerinin yapılamadığını belirterek, bölgenin gelişmesi ve büyümesi ile birlikte bu tür bölgeye hitap edecek AVM'lere, alış veriş merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, söz konusu adaların ticaret alanına çevrileceğini söyledi. Başkan Ertem'in konuşmasının ardından Hüseyin Koluaçık’ın 27.12.2012 gün ve bila sayılı 1445-1446 ada ve çevresine ait plan değişikliği talebi oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
Gündemin 8. maddesinde yer alan  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ nün 27.12.2012 gün ve 246 sayılı 891 ada 1 parsele ait plan değişikliği yapılması talebinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin 9. maddesinde yer alan  Çerkezköy 3. Etap 2. Kısım Revizyon Uygulama İmar Planları kapsamında kısmı imar planı değişiklikleri yapılmasına ait İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ nün 27.12.2012 gün ve 247 sayılı müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
İÇKİLİ BÖLGE DÜZENLEMESİ
Ardından gündemin 10. maddesinde yer alan  Zabıta Müdürlüğü’nün 27.12.2012 gün ve 7479 sayılı İçkili Yer Bölgesi hk. müzekkeresinin müzakeresinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide daha önceki alınan kararda GOP Mahallesi Butçular Sokak ile Barbaros Caddesi'nin sol tarafında bulunan bazı noktaların 'İçkili yer' olarak belirlendiği belirtilerek, bunların iptal edileceği, kazanılmış hakların korunacağı ama bu iş yeri sahiplerinin devir haklarının olmadığı belirtildi.
KAZANILMIŞ HAKLAR KORUNACAK
Komisyon raporunun okunmasının ardından Başkan Ertem, bu bölgelerde oturan vatandaşların bu tür yerlerden dolayı sık sık Belediye'ye şikayette bulunduğunu belirterek, "Nezih içkili yere kimse karşı değil ama bar, pavyon türü yerler ile ilgili çok şikayet geliyor. Bu tür yerlerin mahalle aralarından çıkarılması lazım. Bu tür yerler için Namık Kemal Bulvarı üzerinde bir alan tahsis edildi" dedikten sonra alınacak olan karar ile GOP Mahallesi Butçular Sokak ile Barbaros Caddesi'nin sol tarafında bulunan bazı noktaların 'İçkili yer' statüsünden çıkarılacağını, kazanılmış hakların korunacağını fakat devir işleminin olmayacağını söyledi. Belediye Başkanı Ertem'in verdiği bilginin ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Fevzipaşa Mahallesi 707 adaya ait plan değişikliği yapılması talebinin oy birliği ile kabul edilmesi ile sona erdikten sonra Başkan Ali Ertem kısa bir konuşma yaptı.
TEŞEKKÜR ETTİ
Kayınbabası Ahmet Turgut'un vefatı nedeni ile gösterilen ilgi ve alaka için teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Gerek cenazemize katılan, gerek telefon açarak, gerek mesaj yollayarak, gerekse sosyal paylaşım sitelerinde mesaj yayımlayarak taziyelerini ileten, gerek duaları ile bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz acılar paylaştıkca azalıyor. Bu benim bir yıl içinde yaşadığım 2. acı olay. İnşallah kimse yaşamaz ama bundan kaçış yok bildiğiniz gibi. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasının ikinci bölümünde 2012 yılını geride bıraktıklarını ve Meclis olarak son yıla girdiklerini belirten Başkan Ertem, "2013 yılında da 2012 yılında olduğu gibi çok ulumlu katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. İvmemizi arttırarak, performansımızı daha yukarı çekerek güzel işler yapıp, başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.