Din görevlilerinden mesai düzeltmesi

Diyanet Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Adem Yaryakan Çerkezköy'de düzenlenen programda mesai ücretleri ile ilgili taleplerini dile getirdi. Yaryakan, "Kamuoyunda bir yanlış anlaşılma var. Biz sabah-akşam için değil hafta sonu tatili ve bayram tatilleri için mesai ücreti talep ediyoruz" dedi.

Din görevlilerinden mesai düzeltmesi
17 Aralık 2010 Cuma 00:00

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Adem Yaryakan, Çerkezköy'de düzenlenen bir programda mesai ücretleri ile ilgili olarak kamuoyunda yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Yaryakan, "Kamuoyunda bir yanlış anlaşılma var. Biz sabah ve akşam için değil hafta sonu tatili ve bayram tatilleri için mesai ücreti talep ediyoruz" dedi.

HAFTA SONU VE BAYRAMLARDA MESAİ İSTİYORUZ
    Diyanet-Sen (Diyanet Vakfı ve Çalışanları Sendikası) Çerkezköy Şubesi tarafından Gönlübol Lokantası'nda Çerkezköy'de görev yapan din görevlileri ve Diyanet Vakfı çalışanlarına öğle yemeği verdi. Yemekte davetlilere 'Hoşgeldin' diyen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Acar daha sonra sözü Diyanet Sen İl Temsilcisi Adem Yaryakan'a bıraktı. Din görevlilerinin 'Mesai ücreti' talebini dile getiren Adem Yaryakan, bu konuda yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.
    Yaryakan, "Basında yer alan haberlere göre sanki bir yanlış anlaşılma var. Din görevlilerinin sabah ve akşam mesai ücreti istediği gibi bir hava var. Böyle bir talebimiz yok. Din görevlileri olarak izin günlerimizle ilgili talebimiz var. Bayramlarda amirlerimizden izin alırsak tatil yapıyoruz. Yoksa yapamıyoruz. Bir de hafta sonları yerimize birini bulursak izin yapabiliyoruz.  Zaten yasada muğlaklık var. 'Haftada 1 gün izinli sayılır' diyor. Biz hafta sonları ve bayramlarda mesai istiyoruz" diye konuştu.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO
    Konuşmasında Diyanet Sen olarak din görevlilerinin sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini dile getiren İl Temsilcisi Adem Yaryakan, mesai ücretleri dışında son zamanlarda ilgilendikleri sorunlardan birinin de sözleşmeli din görevlilerine kadro verilmesi olduğunu söyledi. Yaryakan sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Mesai ücretleri gündeme alındı. İnşallah en kısa sürede çözülecek. Ayrıca sözleşmelilerin kadroya geçmesi için çalışıyoruz. Zannediyorum bu da gündeme alınacak ve kabul edilecek. Yine şu günlerde diyanete verilen 4 bin 100 kişilik kadro var. Biz 5 bin istemiştik ama 4 bin 100 verildi. 3 bin 200 kişi sınavlara girmiş. İnşallah en kısa sürede bu konuda hallolacak."
Diyanet-Sen'in verdiği yemeğe Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, İlçe Vaizi Murat Akçay ve eski din görevlisi olan Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin ile müfütülük ve camilerde görevli imamlar ile müezzinler katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.