ERTEM YENİDEN ADAY OLACAK MI?

2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimi öncesinde son kez Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan fakat Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte Kızılpınar ve Veliköy'ün Çerkezköy'e bağlanmasının ardından yeniden Belediye Başkanlığı Adaylığı gündeme gelen Belediye Başkanı Ali Ertem, "2014 yılında tekrar Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?" sorumuza, "Şuanda bununla ilgili kesin bir kararım yok. Günü, saati geldiği zaman oturup, değerlendireceğim ve ondan sonra bir karar vereceğim" açıklamasını yaptı

ERTEM YENİDEN ADAY OLACAK MI?
16 Ocak 2013 Çarşamba 08:16

NET BİR KARAR VERMEDİM
"Belediye Başkanlığına yeniden aday olma noktasında şuanda kesin bir karar vermiş değilim. Bununla ilgili kafamda net bir netice şuan itibari ile yok" diyen Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bu konuyu günü, saati gelince ailemle, Teşkilatım ile oturup değerlendireceğim ve ondan sonra bir karar vereceğiz. Ama şuan itibari ile net bir karar vermiş değilim" açıklamasını yaptı.
NİHAİ KARARI NE ZAMAN VERECEK?
Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte Kızılpınar ve Veliköy'ün Çerkezköy'e bağlandığını kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Eğer böyle bir birleşme olmasa zaten yeniden Adaylık gündemimde yoktu. Bunun sözünü de vermiştim 2009 seçimleri öncesinde. Birleşme ile birlikte şartlar değişti ama ben bu konuyu ne ailemle, ne Teşkilatımla, ne de büyüklerimle şuana kadar oturup, konuşmadım, istişare etmedim. Vakti, zamanı gelince onlarla istişare ettikten sonra nihai bir karar vereceğim" dedi.
VAADLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ Mİ?
İki dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığı yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, 2004-2009 yılları arasında vadettiği hizmetin %150'sini yaptığını belirterek, "İnşallah bu dönem içerisinde de vaadlerimin %100'ünü hayata geçireceğim" şeklinde konuştu.
YAPAMADIĞI PROJELER NELER?
Şuana kadar vadettiği 3 projenin hayata geçmediğini kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, bunların Çerkezköy Şehir Stadyumu, Reakrasyon Alanı ve Kültür Merkezi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Otogarın da içinde bulunduğu alanı ve Pazar Yeri'nin bir kısmını kapsayan rekreasyon projesine şuana kadar başlıyamadık ama bu yıl içinde onun da startını vereceğiz. İnşallah orasını havuzları, yürüşüş alanları, oturma alanları ile çok modern bir yer yapacağız. Yapamadığımız ikinci proje ise Kültür Merkezi projesiydi. Onun da ihale hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz. Kısmet olursa Şubat ayı sonunda ihalesini yapmayı hedefliyoruz. Hayata şuana kadar geçiremediğimiz bir önemli proje ise Şehir Stadyumu projesi. Bilindiği gibi stadımız Organize Sanayi Bölgesi içerisinde ve şehir merkezine uzak kaldığı için ulaşım sorunu var. İlçe merkezine stat yapma sözümüz vardı ama şuana kadar bunu hayata geçiremedik. Stat ile ilgili bu yıl içinde çalışmalara başlayacağız."
MAKAM MEVKİ ÖNEMLİ DEĞİL
"Önemli olan makam, mevki değil" diye konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Ali Ertem, "Benim için asıl önemil olan görev süreniz bittiğinde geriye dönüp baktığınızda insanların gözlerinin içine sıkılmadan, mahcup olmadan bakabilmek. Görevinizin sonunda yaşadığınız şehrin sokaklarında insanların gözlerinin içene bakabilmek, huzur ile dolaşabilmek. Görev yaptığım yaklaşık 9 yıl içinde  bunu başardığıma inanıyorum. Geriye kalan 1 yılı da bu şekilde tamamlarsam, vatandaşımızın, halkımızın ve Çerkezköy'ün ihtiyaçlarını karşılarsam ne mutlu bana" diye konuştu.
BEYANNAMELERİM ÇEKMECEMDE
2004 ve 2009 yıllarında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde vatandaşlara dağıttığı seçim beyannamesinin çekmecesinde durduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Vatandaşa vadettiğim ve hayata geçirdiklerimin hepsi ortada. İsteyen alıp, karşılaştırabilir. Seçim beyannamesinde yazılı olup ta, hayata geçiremediğimiz projelerimiz yok. Olanlara da bu yıl içinde başlayacağız" ifadesini kullandıktan sonra, "Kimse bana 'Şunu vadettin de yapmadın?', 'Seçim beyannamende şu yazıyordu da yapılmadı' diye birşey diyemez. Vadettiklerimiz ve yapılanlar herkesin gözü önünde. Bu noktada vicdanen çok rahatım" dedi.
ELEŞTİRİLERE NE DİYOR?
Gazetemizin "Zaman zaman muhalefet partileri tarafından sert bir şekilde eleştiriliyorsunuz. Bu eleştirilerden yararlandığınız, faydalandığınız oluyor mu?" şeklindeki soruya Belediye Başkanı Ali Ertem şu cevabı verdi:
"Ben eleştiriye açık bir insanım. Bazı eleştiriler tabiki yapıcı oluyor. Yapılan tavsiyeler, eleştiriler bize yol gösteriyor ama bunları genelde yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlar, Çerkezköy halkı yapıyor. Muhalefet partilerinin yaptığı eleştirilere kulak tıkadım, dikkate almıyorum. Çünkü onların amacı bizleri kamuoyunda, vatandaşın önünde küçük düşürmeye çalışmak. Eleştiri böyle olunca belli noktadan sonra kulak tıkamak zorunda kalıyorsunuz, önemsemiyorsunuz.
MUHALEFETTEN NE BEKLİYOR?
Eleştirinin bir aklın ürünü, düşüncenin ürünü olduğuna inanan biri olarak vatandaşlarımızdan, Çerkezköy halkından gelen eleştiri, istek ve önerilere her zaman açık bir insanım ve onlardan faydalanıyorum. Ortak akla, istişareye inan biri olarak muhaletten de yapıcı eleştiri ve fikirler beklerdim ama bugüne kadar yapılmadı. Bu nedenle muhalefetten gelen eleştirileri dikkate almıyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 12 yıl önce
sayın başkan şu çekmecenizdeki vaatleri gazetede yayınlayında görelim ne yapılmış ne yapılmamaış..saray yönünden veya fabrikalardan gelip,namık kemal bulvarı üzerinden çorluya gitmek isteyen kaybolur.tabela sisteminiz felaket..