Huzurevi için Ertem'den yeni formül

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda yapılırken, Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, Huzurevi Binası'nın kamu yararı olarak kullanılamayacak durumda olması durumunda kamu zararı oluşmaması için arsanın değerinin belirlenip, bu değerin Belediye'ye yatırılması durumunda plan değişikliğine gidilerek, istenildiği şekilde kullanılabileceğini söyledi

Huzurevi için Ertem'den yeni formül
03 Ekim 2013 Perşembe 07:47

Çerkezköy Belediyesi'nin Ekim ayı Meclis toplantısına mazeret bildiren Meclis Üyeleri Asuman Azak, Mikail Ünlü ve Ziya Osmanoğlu katılmazken, Meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başladı. Ardından Zabıta Müdürlüğü'nün 5246 sayılı Grup Merkez Belediye ve Ölçüler Ayar Memurluğu hakkındaki müzekkeresini görüşen belediye Meclisi, Çorlu ve Tekirdağ'da kurulan ölçü ve tartı merkezlerinden Çorlu ile çalışılmasını oy birliği ile kabul etti.

56 KİŞİ KIBRIS'A GÖTÜRÜLÜYOR

Ardından gündemin 3. maddesi olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin Kıbrıs Gezisi ile ilgili talebini görüşen Belediye Meclisi Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy'de ikamet eden toplam 47 adet gazi ve şehit yakınlarının 4 gün süre ile Kıbrıs Gezisi'ne götürülmesini oy birliği ile kabul ederken, geziye Belediye'den 1 sağlık personeli, 2 görevli personel, yerel basından bir gazeteci, 5 Meclis Üyesi ve Türk Hava Kurumu Başkanı Mustafa Zümbül'ün katılmasını da karara bağladı.

PERFORMANS NASIL?

Kıbrıs Gezisi'nin karara bağlanmasının ardından Belediye'nin yıllık performans programının müzakeresi yapıldı. Meclise performans ile ilgili verilen bilgide yılın ilk 6 ayında 110 hedeften 72'sine ulaşıldığı ve %65'lik isabet oranı yakalandığı belirtilirken, 2012 yılında da 109 hedeften 71 tanesine ulaşıldığını ve yine %65'lik bir başarı yakalandığı belirtildi.

THK NE TALEP ETTİ?
Belediye'in performans planı müzekkeresinin görüşülmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün sürekli işçi kadrosu iptali hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin 7. maddesinde yer alan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi'nin Gazi Osman Paşa Mahallesi 920 ada 2 parselde bulunan ve Türk Hava Kurumu Hizmet Binası yapılması şartı ile THK'ye tahsis edilen parselin vasfının spor alanından konut artı ticaret alanına çevrilmesine ilişkin talep görüşülerek, incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.
THK'nın plan tadilatı talebini İmar Komisyonu'na havale eden Belediye Meclisi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 290 sayılı 6. Etap İlave Sanayi Bölgesi'nin revizyon imar planları hakkındaki müzekkeresini de görüşerek, incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale etti.

7 MİLYON TL'LİK EK BÜTÇE TALEBİ
6. Etap İlave Sanayi Bölgesi'nin Revizyon İmar Planı'nın Komisyona havalesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 7 milyon TL'Lik ek ödenek talebi de görüşülerek, oy birliği ile Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

İKİ MÜDÜRLÜĞE ATAMA
Gündemin 10. maddesinde yer alan münhal durumda bulunan 3 adet kadroda derece değişikliği yapılmasını da görüşen Meclis bu gündem maddesini oy birliği ile kabul ettikten sonra Belediye Başkanı Ali Ertem, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne İlhan Hacıoğlu'nun, Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne ise Şevket Halimoğlu'nun atamasının yapılmasını hakkında Meclise bilgi verdi.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
Meclise atamalar ile ilgili verilen bilginin ardından gündeme sonradan ilave edilen başarılı sporcuların ödüllendirilmesini görüşen Belediye Meclisi, engelliler dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda altın ve gümüş madalyalar alarak göğsümüzü kabartan Oğuzhan Genç isimli sporcuya ödül verilmesini ilke olarak benimserken, ödülün olacağı Bütçe Komisyonu'nun yapacağı değerlendirmenin ardından belli olacak.

ZÜMBÜL TEŞEKKÜR ETTİ
Belediye Meclisi'nin gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından söz alan Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Mustafa Zümbül, 35 yıldır Şube Başkanlığı yaptığını ve şuanda hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirterek, Çerkezköy Belediyesi'nin Türk Hava Kurumu'na ölümsüz bir eser kazandırma yolunda bir çığır açtığını belirterek, Belediye Başkanı Ali Ertem, Meclis Üyeleri ve Belediye personeline teşekkür etti ve THK Genel Başkanının selamlarını iletti. Kendisinin Kıbrıs Gezisi'ne dahil olmasından dolayı mutluluk duyduğunu eğer sıkıntı çıkarsa kendisinin bu geziye kendi imkanları ile de katılabileceğini belirten Zümbül'ün ardından söz alan Meclis Üyesi Ziya Pekdoğan Türk Metal Sendikas'na ait Huzurevi'nin akibetini sordu.

HUZUREVİNİ SORDULAR
Bunun üzerine Belediye Başkanı Ali Ertem, şuanda Huzurevi'nin ne aşamada olduğundan bilgisinin olmadığını ve Belediye'de şuanda orasının Huzurevi olarak gözüktüğünü belirterek, "Şuanda Huzurevi dışında ruhsat verilmesi söz konusu değil. Meclis iradesi olmadan başka amaçla kullanılması söz konusu değil. İskan alınmadı, inşaat ruhsatı var" dedi.

ÇÜRÜMESİNE GÖNLÜM RAZI DEĞİL
Huzurevi binasının yıllardır atıl durumda olduğunu ve çürümesine gönlünün razı olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Ali Ertem, söz konusu binanın kamu hizmetinde kullanılmasını arzu ettiklerini belirterek, "Bu binanın çürümesine göz yumacaksak Huzurevi olarak kalsın" çıkışında bulundu.

FİKİRLERE AÇIĞIZ MESAJI
Söz konusu yerin Huzurevi ve kamu yararına bir yer olarak kullanılmaması durumunda kamu zararı oluşmaması için söz konusu arsanın bedelinin belirlenip, Belediye'ye yatırılması durumunda arsada plan değişikliğine gidilip, başka amaçlar içinde kullanılabileceğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bu bir çözüm yolu ama illada bu olacak diye birşey söz konusu değil. Herkesten bu konuda fikir üretmesini, fikirlerini dile getirmesini arzu ediyoruz. Benim önerimi kimse eleştirmesin ve yeni bir öneri getirsin. Onun üzerinde konuşup, tartışalım. Çerkezköy menfeati için en uygunu neyse onda karar kılalım" dedi.

Huzurevi ile ilgili soruyu cevaplayan Belediye Başkanı Ali Ertem, daha sonra Meclis toplantısını kapattı. Belediye Meclisi Komisyona gönderilen maddeleri görüşmek üzere Cuma günü saat 14.00'da yeniden toplanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.