İHRACATIMIZ İTHALATA GÖRE ÇOK DÜŞÜK

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'nün 2012 yılı ithalat ve ihracaat rakamları açıklandı. Buna göre 2012 yılı içinde 851 milyon 780 bin dolar olarak gerçekleşen ihracaata karşılık 2 milyar 303 milyon 250 bin dolar ithalat gerçekleştirildi

İHRACATIMIZ İTHALATA GÖRE ÇOK DÜŞÜK
08 Ocak 2013 Salı 08:18

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü 2012 yılı ithalat ve ihracaat oranlarında artış kaydedildi. İhracaatın neredeyse üç katı ithalat yaptığımız 2012 yılında bir önceki yıla oranla hem ithalatta hem de ihracaatta artış kaydedildi.
İHRACAAT RAKAMLARI YÜZDE 8 ARTTI
Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'nde 2012 yılı içerisinde 851 milyon 780 bin dolar ihracaat gerçekleştirildi. 2011 yılına göre yüzde 8 oranında artış kaydedildi. Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'nden yapılan ihracaatlarda öne çıkan ülkeler Almanya, Bulgaristan ve İngiltere oldu. İhracatımızın yüzde 88'inin Avrupa Topluluğu ülkelerine yüzde 12'sinin ise üçüncü ülkelere yapıldığı belirtildi. Çerkezköy'den ihracaat yapılan ülke sayısı 65 olarak bildirildi. İhracaatta öne çıkan ürünler ise şöyle sıralanıyor:
1-Makinalar ve elektrikli makine ve cihazlar
2-Giyim eşyası
3- Metal sanayi ürünleri.
İTHALAT İHRACAATIN ÜÇ KATI
Gümrük Müdürlüğü'nün 2012 yılı ithalat tutarı 2 milyar 303 milyon 250 bin dolar olarak kaydedildi. Bir önceki yıla göre ihracaatta olduğu gibi ithalatta da artış kaydedildi. 2011 yılına göre ithalattaki artış oranı yüzde 47.
İthatalıtımızda meydana gelen artışın en önemli nedeni İstanbul demiryolu hattının yaz dönemlerinde kapalı olmasından ve bölgemizde ki firmaların yatırımlarını artırmasından kaynaklandığı belirtiliyor. İthalatta öne çıkan ülkeler. Almanya, İngiltere, İtalya, Çin, Bulgaristan.
Çerkezköy Gümrüğü'nden yapılan ithalatın yüzde 92'si Avrupa Topluluğu ülkelerinden yüzde 12'si ise üçüncü ülkelerden yapıldı. İthalatı yapılan ülke sayısı 45 olarak belirtildi. İthalatta öne çıkan eşyalar ise şöyle sıralanıyor:
1-Makinelar ve elektrikli makine ve cihazların aksamı
2- Metal sanayi ürünleri
3-Nakil vasıtaları aksamları
4-Pamuk ve iplikler.
Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'nde 2012 yılı içerisinde bütün bu işlemler sonucunda, 423 milyon 677 bin TL vergi tahsitalı yapılarak hazineye aktarıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.