İki Bakan'dan 2 söz!

Adliye Sarayı ve Çerkezköy'e 200 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi'nin yapımına 2011 yılında başlanması için Ankara'ya giderek, Sağlık Bakanı recep Akdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşen Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Sait Yazı, "Görüşmelerimiz son derece olumlu geçti. Adalet Bakanımız ve Sağlık Bakanımız 2011 yılının ilk yarısında Adliye Sarayı ve hastanenin ihalesinin yapılacağı sözünü verdiler" dedi.

İki Bakan'dan 2 söz!
13 Aralık 2010 Pazartesi 00:00

ÖNCE SAĞLIK BAKANINA ULAŞTILAR
    İçişleri Bakanlığı Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ile birlikte ilk olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Ertem ve Yazı, Bakan Akdağ'a Çerkezköy'ün sağlık anlamındaki sıkıntılarını aktararak, mevcut hastanenin yetersiz olduğunu ve 3 ayrı noktada hizmet verdiğini kaydettiler.

200 YATAKLI HASTANE
    Çerkezköy'ün durumunu bildiğini belirten Bakan Akdağ, Saray ve köyleri ile birlikte Çerkezköy'ün 200 bin nüfusunun olduğunu belirterek, 200 yataklı bir hastane yapılmasının gündemlerinde olduğunu söyledi.

İHALESİ SEÇİMDEN ÖNCE YAPILACAK
    Yeni hastane için mevcut hastanenin yanının gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Akdağ, hemen direktif vererek, mevcut hastanenin yanına 200 yataklı bir hastane yapılması için proje çalışmalarının hızlandırılmasını ve ihalesinin 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce yapılmasını istedi.

İKİNCİ DURAK ADALET BAKANI
    Sağlık Bakanı Akdağ'dan 200 yataklı hastane müjdesini alan Ertem ve Yazı daha sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ulaşarak, Çerkezköy'e yapılması gündemed olan Adalet Sarayı ile ilgili taleplerini ilettiler.

PROJE İNCELENİYOR
    Adalet Bakanı Ergin ve Adalet Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanı ile uzun süre sohbet eden Yazı ve Ertem, Çerkezköy'ün projesinin bittiği ve şuanda projenin inceleme aşamasında olduğu bilgisini aldılar.

BAKAN TALİMAT VERDİ
    Proje inceleme çalışmasının biran önce bitirilmesini isteyen Adalet Bakanı Ergin, Adliye Sarayı ihalesinin 2011 yılının ilk yarısında ihalesinin yapılarak, temelinin atılması direktifini verdi.
Adalet Bakanı Ergin'den de söz alan Yazı ve Ertem, Çerkezköy'e mutlu ve umutlu bir şekilde dönerlerken, ziyareti değerlendiren İlçe Başkanı Sait Yazı, "İnşallah bu iki önemli projenin ihalesi önümüzdeki 6 ay içinde yapılacak. Verilen sözlerin takipçisi olacağız" dedi.

GECİKME NEDEN KAYNAKLANDI?
    "Yapılacak olan iki yatırımla Çerkezköy'ün devlet yatırım adına önemli bir eksiği kalmamış olacak" diyen Başkan Ertem ise, Adalet Sarayı'ndaki gecikmenin Bakanlığı'nın Adalet Sarayı ile ilgili projelerinin yapıldığı yöre ve bölgeye özgü olmasından ve bunun teknik incelemesinin gecikmesinden kaynaklandığını belirterek, "İnşallah teknik taraflarının da incelenmesi bittikten sonra ihalesi yapılacak" dedi.

HASTANE NEREYE YAPILACAK?
    Yeni Devlet Hastanesi için kendilerinin Cezaevi'nin karşısını düşündüğünü belirten Başkan Ertem, "Fakat Bakanlığın mevcut hastane yanına yeni bir hastane projesini görünce, pişmiş aşa su katmamak için, yatırımın gecikmemesi adına ses çıkarmadık. Yeni hastanenin arkasındaki alana 200 yataklı, yoğun bakım üniteleri olan modern bir hastane yapılacak. Hastane yapılırken mevcut bina kullanılmaya devam edecek. İnşaat bitip, yeni hastane hizmete açılınca mevcut bina yıkılacak" dedi.
    "Şuana kadar yaptığımız ziyaretler içinde en olumlu ziyaretti" diyen Ertem ve Yazı, "Ziyaretlerdeki hava ve alınan sözler inancımızı bir kat daha arttırdı" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.