Korkmaz’dan Ertem’e yaylım ateşi

Çerkezköy Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Ertem’in kendisine yönelik eleştirilerine sert cevap veren BBP Belediye Başkan Adayı ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Ertem’in icraatlarını yerden yere vurarak sert eleştirilerde bulundu

Korkmaz’dan Ertem’e yaylım ateşi
04 Mart 2014 Salı 07:23

AKP Adayı Ali Ertem’i “Balıkçılara yer yapar tapularını alamaz. Otogar yapar, işletmeye açamaz. Caddelere süs havuzu yapar, bir sene sonra yıkar. 60 tonluk kantar yapar, onu da işletemez ve bir araç bile kantardan geçmez. 3 tane oyuncak hayvan heykeline (Leylek, geyik, şirinler) binlerce TL harcar. 6 ay önce asfalt döker, sonra söker taş yapar” diye eleştiren BBP Adayı Faruk Korkmaz, Tepe Emlak Konutları yoluyla ilgili “Yol ihalesi yapar, tanıdığı firmaları ihaleye davet eder ve sonra da, İhaleye fesat karıştırmaktan hakkında soruşturma başlatılır” ifadelerini kullandıktan sonra Ali Ertem’in listesini çok sert sözler ile eleştirdi ve Ertem’i Çerkezköy’ü Silivri’deki muhteşem köşkünden bakmak ve anlayamamak ile suçladı.


Çerkezköy Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Ertem’in kendisine yönelik eleştirilerine sert cevap veren BBP Belediye Başkan Adayı ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Sayın Ali Başkan ‘Belediye Başkanlığı Faruk Korkmaz’ın işi değil’ demiş. Kendisinden işin açıkçası başka bir açıklama beklenemez. Çünkü devamlı karşısındakini küçümseyen, onlara tepeden bakan birinden başka ne bekleyebilirsiniz ki? Sayın Ali Ertem Belediye  yönetmek ekip işidir. Birisi bütün kararları tek başına alır ve Belediye’yi yönetmeye kalkarsa senin gibi yapar” açıklamasını yaptıktan sonra Ali Ertem’in icraatlarını sert sözler ile eleştirerek şunları söyledi:
İCRAATLARA SERT ELEŞTİRİLER
“Balıkçılara yer yapar tapularını alamaz. Otogar yapar, işletmeye açamaz. Caddelere süs havuzu yapar, bir sene sonra yıkar. 60 tonluk kantar yapar, onu da işletemez ve bir araç bile kantardan geçmez. 3 tane oyuncak hayvan heykeline (Leylek, geyik, şirinler) binlerce TL harcar. Asfalt döker, 6 ay sonra söker taş yapar. Kenar mahallelerde gece karanlıktan vatandaşlar dışarı çıkamazken şehrin ana caddelerinde gereksiz yere ve hiçte ihtiyaç olmadığı halde oturma grupları koyar.
EMSAL ARTTIRIMI OKUL İÇİN YAPILDI AMA OKUL YAPILMADI
Yol ihalesi yapar, tanıdığı firmaları ihaleye davet eder ve sonra da ‘İhaleye fesat karıştırmaktan’ (Tepe Emlak Konutları Yolu) hakkında soruşturma başlatılır. Teme Emlak Konutları arkasında yapılan toplu konutların yüklenici firmasına %25 emsal artırımı yaparak, bunun karşılığında okul yaptırma şartını koyar ama bu okulu yüklenici firma ne hikmetse yapmaz ve buna da Belediye seyirci kalır ve yüklenici firmayı savunur. Bu da yetmiyormuş gibi o bölgedeki okul ihtiyacı daha sonra Devlete yıkılır ve İl Özel İdaresi o bölgeye yüklenici firmanın yapacağı okulu yapmak zorunda kalır.
Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir vatandaşın arsasının üzerine Şehitlik yapar, mahkemelik olunca yaptığı Şehitlik Parkı’nı apar topar sökerek, Belediye’nin binlerce TL zarara uğramasına neden olur. Ayrıca o arsanın sahibinin açtığı dava sonucunda Belediye ciddi miktarda arsa sahibine para öder ve Belediye zarara uğratılır.”
BAŞKALARINI KARALAYARAK YOL ALAMAZSIN
“Hangisini saysak bilmiyorum? Bu mudur Belediye Başkanlığı yapmak?” diyen BBP Adayı Faruk Korkmaz, “Bunlar mıdır bir Belediye’yi idare etmek, vatandaşın parasını herkesin eşit şekilde istifade edebileceği şekilde hizmetleri yapmak? Kendi kafana göre idare etmeye kalkar, yanındaki ekibine, Meclis Üyelerine hiçbir hususu danışmadan, vatandaşın isteklerini göz önüne almadan hareket edersen sonun hüsran olur, başkalarını karalayarak yol almaya kalkarsın” çıkışında bulundu.
DESPOT BİR YÖNETİM OLMAYACAK
AKP Adayı Ali Ertem’i “Olmadı Ali Ertem olmadı. Senin bu söylediklerin sana yakışmadı, insanların tepkisini çekti” diye eleştiren Korkmaz, “Allah izin verirde Çerkezköy’de yönetimi ele alırsak nasıl bir yönetim olacağını herkes görecek. Ekibim ve milletimin söylediklerini dikkate alarak, adil, şeffaf ve herkesi tatmin edecek bir yönetim tarzı bu şehirde mutlaka hayata geçirilecek. Despot ve tepeden bakan bir yönetim olmayacaktır asla” ifadelerini kullandı.
Ali Ertem’in Belediye borçlarını açıkladığını fakat eksik açıkladığını iddia eden Korkmaz, “Bunu bile halktan gizliyorsunuz. Piyasaya borcunuz daha fazladır. İller bankası borcunuz söylediğinizin çok üzerindedir. Neden saklıyorsunuz bunları anlamam mümkün değil” dedikten sonra şöyle devam etti:
10 YILDA NEDEN YAPMADIN?
“Şimdide çıkmış bu insanlara vaatlerde bulunuyorsunuz. 10 yıldır yapamadığınızı şimdi yapacağım diye insanlar ile dalga geçiyorsunuz. Elinizi, kolunuzu tutan mı vardı 10 yılda neden yapmadınız? Eserlerinizi sayabilir misiniz? Kendisi beni okul yaptığım için eleştiride bulunmuş. ‘Okul yapmak devletin işi’ diyorsunuz. Doğrudur ama o okulu devlet yapamıyor da Belediye olarak biz yaptırdıysak bunun kötü olan tarafı neresi. O çocuklara okuyabilmeleri için fırsat verdiysek kötü bir şey mi yaptık? Yoksa size göre bu yavrular okulu hak etmiyorlar mı?
BİZ OKUL SEN HAYVAN BARINAĞI YAPTIN
Eleştirirken lütfen düşünerek eleştirin. Biz okul yaptık, sen Hayvan Barınağı yaptın. İşte aramızdaki fark bu. Onu da yapılmayacak bir yere, insanların ikamet ettikleri yerleşim alanının yanına yaptın ve oradaki insanların tepkisinden haberin bile yok. Şimdi de çıkmışsın bu halkın karşısına oy istiyorsun. Daha doğrusu Sayın başbakana oy istiyorsun. Çokta güzel bir ekip oluşturmuşsun.”
BAŞ TACI YAPTIĞINIZ KİŞİLER İLE
NEDEN DOLAŞ MIYORSUNUZ?
Konuşmasının son bölümünde Ertem’in Meclis listesini yerden yere vuran BBP Adayı Korkmaz şöyle devam etti: “Daha düne kadar birbirinize söylemediğiniz bırakmadığınız, en ağır şekilde eleştirdiğiniz kişileri listenizde baş tacı yaptınız. Ben oluşturduğum ekibim ile göğsümü gere gere caddelerde, mahallelerde, evlerde dolaşıyor ve kendim ile birlikte ekibimi tanıtıyorum. Ama bunu sen yapamazsın, zaten yapamıyorsun da! Çıksana o kişiler ile sokağa, gitsene o kişiler ile evlere? Yürek ister Sayın Ali Ertem yürek ister! Amma hiç merak etme bu halk sana 30 Mart akşamı öyle bir ders verecek ki, o zaman kimin Belediye Başkanlığını yapabileceğini çok iyi anlayacaksın.
GARİP’İN 5 YIL ÖNCEKİ SÖZLERİ İLE VURDU
23 Mart 2009 tarihinde yani 2009 Yerel Seçimlerinden tam 6 gün önce senin şuanda listenin 2. Sırasında yer alan bir kişi gazetelere beyanat veriyor. Aynen şöyle: ‘Sayın Ali Ertem meydanlara çıkmışsın, yanına da Sayın başbakanın fotoğrafını koymuşsun. İşte bizim Başbakanımız diyerek oy istiyorsun. Hayır, o senin değil hepimizin Başbakanı. Onun arkasına sığınma. Çık bu insanlara yaptıklarını anlat. 3-5 kişiyi zengin etmediğini anlat. Bakalım kim inanacak sana.’ Evet, bunlar kelimesi kelimesine şuanda listenin 2. Sırasında yer alan şahsın sana söyledikleri.
ŞİMDİ NEDEN OMUZ OMUZA VERDİNİZ?
Evet, şimdi insanlarımız merak ediyor, 5 yılda ne değişti de şimdi omuz omuza verdiniz, yan yana geldiniz ve birlikte Çerkezköy’ü yönetmeye neden talip oldunuz? Ben bir anlam veremedim, eğer anlam veren birileri varsa bana anlatsın. Ayrıca listenin birinci sırasında yer alan kişi de ‘Ben partici değilim, Ali Ertem’i sevdiğim için buradayım’ diyor. Bu da çok manidar. Hani sizin için AK Parti ön plandaydı? Artık insanlarımız bu sizin söylediğiniz yalanları yutmuyor.
10 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BAŞKASI MI YAPTI?
Sayın Ali Ertem çıkıp yapılan pazarlıkları bu insanlara anlatın. Çünkü herkes neden bir araya geldiğinizi bilmek istiyor. Kendisi onların tecrübelerinden istifade edeceğini beyan etmiş. Sanki 10 yıl başkası Belediye Başkanlığı yaptı ve kendisi tecrübesiz de başkalarının tecrübesine ihtiyacı var. Bu söylem de çok komik doğrusu.”
SERT SİLİVRİ GÖNDERMESİ
Açıklamasının son bölümünde Ali Ertem’e “Kızılpınar’dan ben Çerkezköy’ü böyle görüyorum. Sen Silivri semalarından, o muhteşem köşkünün penceresinden Çerkezköy’ü nasıl görüyorsun çok da merak ediyorum” diye soran Korkmaz  sözlerini şöyle tamamladı:
SÖYLEDİKLERİNE SEN BİLE İNANMIYORSUN
“Silivri’deki o muhteşem köşkünden Çerkezköy’e bakarsan, Çerkezköy’ü anlayamazsın  Sayın Başkan. Bunun sonucunda da saat 12.00’dan, 13.00’dan önce işin başında bulunmazsın. Şimdi de çıkıp ‘Ben sabah yapılan işleri gezerim, denetlerim, ondan sonra işimin başına gelirim, noter değilim’ dersin. Bu söylediklerine sen bile inanmıyorsun. Başkaları hiç inanmaz. Allah aşkına her gün bu işleri denetliyorsun da kimse seni neden görmedi şimdiye kadar denetleme yaparken? Yoksa Silivri’den mi yapıyorsun bu denetimleri.
HER GÜN DENETLİYORSAN NİYE HER ŞEY PERİŞAN?
Öyle olsa bile denetlediğin işlerin bu kadar bozuk perişan olduğunu nasıl izah edeceksin. Her gün denetlenen işler böyle mi olur? Hiç kimseyi kandıramazsın artık Ali başkan. Herkes ne yaptığını iyi biliyor. Bu sefer söylediklerinize bu halk itibar etmeyecek. 2009 yılında bu insanların duygularını sömürerek, ‘Son defa Aday oluyorum. Bu defa da oy veriniz’ dediniz buna rağmen zor seçildiniz. Şimdi ne diye çıktınız bu milletin karşısına? Ne değişti o günden bu yana?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali dertli - 10 yıl önce
helal olsun başkan halkın hislerine tercüman oldun.ali erteme haddini bildirin artık.herkese tepeden bakmamayı öğrensin
Avatar
esnaf - 10 yıl önce
ya al birini vur ötekine! ikiniz de aynısınız! koray beyi destekliyoruz.
Avatar
.... - 10 yıl önce
faruk korkmaz a soruyorum,kendisi de bir belediye başkanı olduğundan..bir belediye başkanı valilik izni olmaksızın 3 yıl içinde onlarca kez yurt dışına çıkabilir mi??çıkarsa bir yaptırımı varmıdır???yaklaşık 5 bin lira maaşla bir başkan,eşine jip,oğluna spor araba,villa,çocuklarını özel üniversitede okutmak v.s.v.s. gibi harcamalrı yapabilri mi??zşra maaş 5 bin lira civarı...
Avatar
VATANDAŞ - 10 yıl önce
hepi̇ni̇z aynisiniz oyüzden dp erol göre
Avatar
SANAYİÇİ - 10 yıl önce
başkan helal olsun söylediklerin harfi harfiyen doğrudur az bile söyledin tebrikler
Avatar
esnaf - 10 yıl önce
faruk korkmaz kaznacak halk kaznacak arkanızdayız sonuna kadar