Meclis Başkanı ve Yönetim belirlenecek
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Pazar günü yapılan Meclis Üyeliği ve Meslek Komitesi seçimlerinde rakibi Mavi Liste’ye tarihi fark atarak ipi göğüsleyen Süleyman Kozuva liderliğindeki Sarı Liste bugün ÇTSO Meclis Başkanını ve Yönetim Kurulu’nu seçmek için toplanacak

Bugün saat 10.00’da ÇTSO Meclis Başkanını seçmek için ilk toplantısını yapacak olan yeni Meclis Üyeleri, Meclis Başkanı seçiminin ardından 7 kişilik Yönetim Kurulu’nu ve 6 kişilik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Delegelerini seçmek için sandık başına gidecek.
İKİ İSİM GEÇİYOR
Bugün saat 10.00’da yapılması beklenen ÇTSO Meclis Başkanlığı için en güçlü adayların Meclis eski Başkanı İsmail Akın ve Mehmet Danyeli olduğu öğrenilirken, Meclis Başkanı’nın yanı sıra Meclis Başkan Yardımcısı ve iki Katip Üyenin de seçimi yapılacak.
6+1 KİŞİLİK YÖNETİM SEÇİMİ YAPILACAK
Meclis Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından yeni Meclis saat 11.30’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı 4 yıllığına yönetecek olan Yönetim Kurulu Başkanı ve 6 kişilik Yönetim Kurulu Üyelerini seçecek.
YÖNETİM DE KİMLER VAR?
Sarı Liste’nin lideri Süleyman Kozuva’nın Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesine kesin gözü ile bakılırken, geriye kalan 26 Meclis Üyesi’nden kimlerin 6 kişilik Yönetim Kurulu ve TOBB Delegesi seçileceğine ise Süleyman Kozuva karar verecek.
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2012 yılı Eylül ayı Meclis toplantısında dönemin ÇTSO Genel sekreteri Selma Uğurlu ile yine dönemin Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz arasında yaşanan kavganın ardından Meclis Üyeliği görevinden dönemin Meclis Başkanı İsmail Akın ile birlikte istifa eden Süleyman Kozuva’nın o tarihten itibaren ÇTSO’daki prestij ve itibar kaybının önüne geçmek için ÇTSO Başkanlığı’na Aday olmaya karar verdiği ve çalışmalara İsmail Akın ile birlikte başladıkları öğrenildi.
AİLESİ TAM DESTEK VERDİ
Kozuva Ailesi’nin de tam desteğini alan Süleyman Kozuva, yakın dostları ile bu fikrini paylaştıkca mevcut Meclis ve Yönetim Kurulu’ndan rahatsız olan isimler Süleyman Kozuva etrafında toplanmaya başladı. Kavganın ardından Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifa eden Gürkan Kesim, Salih Yılmaz, Rahmi Yılmaz gibi isimlerin de desteğini arkasına alan Süleyman Kozuva’nın ÇTSO Başkanlığı Adaylığına Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra özellikle Çerkezköy’deki ticaret erbabı da büyük destek verince Kozuva’ya olan destek çığ gibi arttı.
AHMET ÇETİN’TEN TAM DESTEK ALDI
ÇTSO Başkanlığı’na Aday olmayı düşündüğünü bir önceki dönem birlikte hareket ettiği ve onun listesinde yer aldığı Ahmet Çetin ile de paylaşan ve Ahmet Çetin’den ‘ÇTSO Başkanlığı düşünmüyorum. Sana hayırlı olsun. Kazanman için elimden gelen tüm desteği vermeye hazırım’ mesajını da alan Süleyman Kozuva 2012 yılının son günlerinde artık ÇTSO Başkanlığı’na Aday olduğunu her platformda açıklıyor ve üyelerden destek istiyordu.
TSO OLUŞUMU TEK LİSTE UMUDU DOĞURDU
Süleyman Kozuva’nın Başkan Adaylığını dillendirdiği günlerde Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurma çalışmaları da hız kazanıyor, öncülüğünü Çerkezköy ve Veliköy’deki sanayicilerin yaptığı Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti TSO için imza kampanyası startını veriyordu.
KOZUVA KABUL ETTİ
TEVER YANAŞMADI
Tekirdağ Sanayi Odası için sanayicilerin imza kampanyası başlatması üzerine ÇTSO seçimlerine tek liste ile gidilmesi, hizmetlerinden ötürü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever’e teşekkür edilmesi ve Süleyman Kozuva önderliğinde ortak bir liste ile seçime gidilmesi gündeme geliyor fakat bu teklif Süleyman Kozuva tarafından ‘Memnuniyet ile. Dursun Abi istesin seve seve’ şeklinde karşılık bulurken, Tever ise ‘Yola çıktığım arkadaşlara söz verdim. Seçime gireceğiz’ diyerek kabul görmüyordu.
TEVER SARI LİSTE’Yİ KAMÇILADI
Tever’den ortak listeye ret cevabı gelip, üzerine bir de ‘Seçimleri 10-0 alacağız’ gibi iddialı sözler gelince Sarı Liste birbirine iyice kenetlenirken, Mavi Liste ise rehavete kapılıyor tartışmaların, Meclis Üye Sayısı’nın düşürülmesi, grupların azaltılması gibi söylemler ile süre hızla eriyordu.
ÇOSB’DEN İSİM İSTENDİ
NACE kodlamasındaki sorunlar ve düzeltilmesi zaman alırken, bu süre zarfında Sarı Liste sürekli toplantılar yaparak strateji geliştiriyor ve yol haritası belirliyordu. Seçimlerde sanayicilerin ağırlıkta bulunduğu gruplar ile ilgili Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun kapısını çalan Süleyman Kozuva, Sarıoğlu’ndan özellikle Sarıoğlu’nun da yer aldığı 2. Grup için isim isterken, Sarıoğlu’nun Kozuva’ya cevabı ‘Tekirdağ Sanayi Odası kurulduğu zaman bir katı Sanayi Odası’na tahsis edin. Her iki tarafta 2. Grup’ta seçimlere ortak liste ile girsin ve birer tane isim yazsın’ oluyordu.
SANAYİ GRUPLARINA HAKİM OLDU
ÇOSB ile 2. Grup’ta mutakabata varan Süleyman Kozuva, Veliköy Islah OSB Yönetimi ile görüşüyor ve onların da desteğini alarak Anadolu İplik ve Tekstil’den bir isme listesinde yer veriyordu. Veliköy’den de destek alan Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük firmalarından BSH ve Arçelik yöneticileri ile de görüşüyor ve mutabata varıyordu.
TİCARET ERBABINDA ZATEN SIKINTI YOKTU
Yaptığı görüşmeler ve vardığı mutabakatlar sonucu sanayicilerin ağırlıklı olduğu gruplarda da ağırlığını hissettiren Süleyman Kozuva, bölgede uzun yıllardır ticaret ile uğraşmasından dolayı ticaret erbabı ile olan iyi ilişkilerini de kullanıyor ve bu gruplarda ağırlığını iyiden iyiye hissettiriyordu.
EKİP ÇALIŞMASI YAPILDI
Zaman su gibi akıp giderken ve seçim yaklaşırken Sarı Liste’de kimlerin Meclis Üyesi olacağı tartışmaları da içten içe başlarken, listelere Mehmet Danyeli’nin Başkanlığı’ndaki 5 kişilik Komisyon karar veriyor ve Süleyman Kozuva listelere müdahil olmayarak, tüm ekibin sevgi ve takdirini kazanıyordu.
İKİ İSİMDEN İLGİNÇ TALEP
Sarı Liste içinde sıkıntı yaratacağı düşünülen eski bir Yönetim Kurulu Üyesi’nin “Seçilirsem ne Yönetim Kurulu’nda, ne de Meclis ve TOBB Delegeliği dahil hiçbir görev istemiyorum. İsterseniz bunu basın açıklaması ile duyurayım” çıkışına Kozuva, “Gerek yok. Çok çalış ve grubundan çık” diye karşılık verirken, bir başka eski Yönetim Kurulu Üyesi ise “Mevcut Yönetime karşı seçimi kazanmak ve ondan sonra 3-4 ay sonra görevden çekilmek istiyorum” diyor ve talebi de kabul görüyordu.
LİSTEYİ 3 GÜN ÖNCE AÇIKLADI
Seçimlerden önce Perşembe günü Sarı Liste son halini alırken, genel olarak liste kamuoyu tarafından beğeniliyor ve birkaç isim dışında ticaret erbabı listeye olumlu bakıyordu. Sarı Liste’de bunlar yaşanırken, Mavi Liste’de bir takım sıkıntılar çıkıyor, son anda bazı isimler listeden çıkarken, yerlerine ise başka isimler giriyordu.
TEVER SON HAFTA AĞIRLIK VERDİ
Süreç böyle ilerlerken son hafta Mavi Liste lideri Tever Çerkezköy’de ofis tutuyor ve üst üste toplantılar yapıp, ziyaretler yaparak dengeleri kendi lehlerine çevirmeye çalışsa da bunda başarılı olamıyor ve seçim günü gelip çattığında ÇTSO Binası’nın her köşesinde Sarı Liste’nin ağırlığı kendini hissettiriyordu.
EKİBİNİ DELDİRMEDEN MECLİSE TAŞIDI
Oy verme işlemi tamamlanıp, sandıklar açıldığı zaman 9 sandıktan adeta Sarı Liste fışkırırken, tüm gruplarda Mavi Liste’nin iki katı civarında oy almayı başaran Sarı Liste seçimleri 9-0 kazanırken, ortak liste ile gidilen 2. Grup ta ise toplam 37 oy kullanılıyordu. 10. Grup’ta ve 5. Grup’ta Kozuva’nın ekibinde yer alan bazı isimler çizik yese de Kozuva ekibini deldirmeden Meclise taşımanın sevincini ve gururunu yaşarken, seçimi ezici bir fark ile kaybeden ve kendi grubundan bile çıkamayan Dursun Tever seçimin galibinin belli olmasının ardından Süleyman Kozuva’yı tebrik edip, başarılar dileyecek kadar da olgun ve insani bir tavır sergiliyordu.
Yapılan seçimlerin ardından oy dağılımı şöyle oluştu: 1. Grup’ta Sarı Liste 122, Mavi Liste 35, 3. Grup’ta Sarı Liste 104, Mavi Liste 44, 4. Grup’ta Sarı Liste 225, Mavi Liste 71, Beyaz Liste 85, 5. Grup’ta Sarı Liste 118, Mavi Liste 76, 6. Grup’ta Sarı Liste 149, Mavi Liste 73, 7. Grup’ta Sarı Liste 68, Mavi Liste 34, 8. Grup’ta Sarı Liste 84, Mavi Liste 37, 9. Grup’ta Sarı Liste 84, Mavi Liste 17 ve 10. Grup’ta Sarı Liste 51 ve Mavi Liste 26 oy aldı. Ortak liste ile yapılan seçimlerde 2. Grup’ta ise 37 oy alan Beyaz Liste seçimi kazandı.
4 yıl görev yapacak ÇTSO Meclisi ise şu isimlerden oluştu: 1.Grup İdeal Marketleri Ltd. Şti. Dilaver Burak, Kızılpınar Odun Ekmek Fırını Ltd. Şti. Mehmet Sait Erdem, Gürcan Ticaret Gürhan Ergen, 2. Grup Buyruk Tekstil Saim Buyruk, Bross Tekstil Asım Yavuzarslan, 3. Grup Ercanlar Mühendislik Ltd. Şti. İsmail Akın, Anadolu İplik Fabrikaları A.Ş. Hacı Mehmet Erdoğan, Oscar Bilgisayar Murat Seymen, 4. Grup Kardeşler Yapı Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Süleyman Kozuva, Tekpaş İnşaat Ltd. Şti. Mehmet Danyeli, Taşdelen İnşaat Ltd. Şti. Metin Taşdelen, 5. Grup Sivrioğlu Akaryakıt Ltd. Şti. Talip Sivri, Bozdağ Gıda Ltd. Şti. Göksel Bozdağ, Kesimler Petrol Ltd. Şti. Gürkan Kesim, 6. Grup Tezcanlar Yapı Gıda Sanayi ve Tic. Anonim. Şti. İsmail Tezcan, Uzlar A.Ş. Kadir Uz, Aksoy Mimarlık Müh. Ltd. Şti. Mehmet Aksoy, 7 . Grup Arçelik A.Ş. Mehmet Savaş, BSH Ev Aletleri San. Tic. A.Ş. Muharrem Yamaç, Mesutpen Alüminyum Ltd. Şti. Mesut Görgün, 8. Grup Schnee Metal Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti. Taha Ülker, Atak Kozmetik Gürel Kızılto, Eğilmez Alüminyum Ltd. Şti. Sinan Sifil,9. Grup Aktaş Elektrik-İnşaat Taahhüt Aktaş Güler, Dursun Yapı Malzemeleri Hasan Dursun, 10. Grup Rahmi Yılmaz İnşaat Madencilik Rahmi Yılmaz ve Seçkin Kuyumculuk Ltd. Şti. Mustafa Seçkin.
İKİ İSİM GEÇİYOR
Bugün saat 10.00’da yapılması beklenen ÇTSO Meclis Başkanlığı için en güçlü adayların Meclis eski Başkanı İsmail Akın ve Mehmet Danyeli olduğu öğrenilirken, Meclis Başkanı’nın yanı sıra Meclis Başkan Yardımcısı ve iki Katip Üyenin de seçimi yapılacak.
6+1 KİŞİLİK YÖNETİM SEÇİMİ YAPILACAK
Meclis Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından yeni Meclis saat 11.30’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı 4 yıllığına yönetecek olan Yönetim Kurulu Başkanı ve 6 kişilik Yönetim Kurulu Üyelerini seçecek.
YÖNETİM DE KİMLER VAR?
Sarı Liste’nin lideri Süleyman Kozuva’nın Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesine kesin gözü ile bakılırken, geriye kalan 26 Meclis Üyesi’nden kimlerin 6 kişilik Yönetim Kurulu ve TOBB Delegesi seçileceğine ise Süleyman Kozuva karar verecek.
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2012 yılı Eylül ayı Meclis toplantısında dönemin ÇTSO Genel sekreteri Selma Uğurlu ile yine dönemin Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz arasında yaşanan kavganın ardından Meclis Üyeliği görevinden dönemin Meclis Başkanı İsmail Akın ile birlikte istifa eden Süleyman Kozuva’nın o tarihten itibaren ÇTSO’daki prestij ve itibar kaybının önüne geçmek için ÇTSO Başkanlığı’na Aday olmaya karar verdiği ve çalışmalara İsmail Akın ile birlikte başladıkları öğrenildi.
AİLESİ TAM DESTEK VERDİ
Kozuva Ailesi’nin de tam desteğini alan Süleyman Kozuva, yakın dostları ile bu fikrini paylaştıkca mevcut Meclis ve Yönetim Kurulu’ndan rahatsız olan isimler Süleyman Kozuva etrafında toplanmaya başladı. Kavganın ardından Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifa eden Gürkan Kesim, Salih Yılmaz, Rahmi Yılmaz gibi isimlerin de desteğini arkasına alan Süleyman Kozuva’nın ÇTSO Başkanlığı Adaylığına Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra özellikle Çerkezköy’deki ticaret erbabı da büyük destek verince Kozuva’ya olan destek çığ gibi arttı.
AHMET ÇETİN’TEN TAM DESTEK ALDI
ÇTSO Başkanlığı’na Aday olmayı düşündüğünü bir önceki dönem birlikte hareket ettiği ve onun listesinde yer aldığı Ahmet Çetin ile de paylaşan ve Ahmet Çetin’den ‘ÇTSO Başkanlığı düşünmüyorum. Sana hayırlı olsun. Kazanman için elimden gelen tüm desteği vermeye hazırım’ mesajını da alan Süleyman Kozuva 2012 yılının son günlerinde artık ÇTSO Başkanlığı’na Aday olduğunu her platformda açıklıyor ve üyelerden destek istiyordu.
TSO OLUŞUMU TEK LİSTE UMUDU DOĞURDU
Süleyman Kozuva’nın Başkan Adaylığını dillendirdiği günlerde Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurma çalışmaları da hız kazanıyor, öncülüğünü Çerkezköy ve Veliköy’deki sanayicilerin yaptığı Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti TSO için imza kampanyası startını veriyordu.
KOZUVA KABUL ETTİ
TEVER YANAŞMADI
Tekirdağ Sanayi Odası için sanayicilerin imza kampanyası başlatması üzerine ÇTSO seçimlerine tek liste ile gidilmesi, hizmetlerinden ötürü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever’e teşekkür edilmesi ve Süleyman Kozuva önderliğinde ortak bir liste ile seçime gidilmesi gündeme geliyor fakat bu teklif Süleyman Kozuva tarafından ‘Memnuniyet ile. Dursun Abi istesin seve seve’ şeklinde karşılık bulurken, Tever ise ‘Yola çıktığım arkadaşlara söz verdim. Seçime gireceğiz’ diyerek kabul görmüyordu.
TEVER SARI LİSTE’Yİ KAMÇILADI
Tever’den ortak listeye ret cevabı gelip, üzerine bir de ‘Seçimleri 10-0 alacağız’ gibi iddialı sözler gelince Sarı Liste birbirine iyice kenetlenirken, Mavi Liste ise rehavete kapılıyor tartışmaların, Meclis Üye Sayısı’nın düşürülmesi, grupların azaltılması gibi söylemler ile süre hızla eriyordu.
ÇOSB’DEN İSİM İSTENDİ
NACE kodlamasındaki sorunlar ve düzeltilmesi zaman alırken, bu süre zarfında Sarı Liste sürekli toplantılar yaparak strateji geliştiriyor ve yol haritası belirliyordu. Seçimlerde sanayicilerin ağırlıkta bulunduğu gruplar ile ilgili Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun kapısını çalan Süleyman Kozuva, Sarıoğlu’ndan özellikle Sarıoğlu’nun da yer aldığı 2. Grup için isim isterken, Sarıoğlu’nun Kozuva’ya cevabı ‘Tekirdağ Sanayi Odası kurulduğu zaman bir katı Sanayi Odası’na tahsis edin. Her iki tarafta 2. Grup’ta seçimlere ortak liste ile girsin ve birer tane isim yazsın’ oluyordu.
SANAYİ GRUPLARINA HAKİM OLDU
ÇOSB ile 2. Grup’ta mutakabata varan Süleyman Kozuva, Veliköy Islah OSB Yönetimi ile görüşüyor ve onların da desteğini alarak Anadolu İplik ve Tekstil’den bir isme listesinde yer veriyordu. Veliköy’den de destek alan Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük firmalarından BSH ve Arçelik yöneticileri ile de görüşüyor ve mutabata varıyordu.
TİCARET ERBABINDA ZATEN SIKINTI YOKTU
Yaptığı görüşmeler ve vardığı mutabakatlar sonucu sanayicilerin ağırlıklı olduğu gruplarda da ağırlığını hissettiren Süleyman Kozuva, bölgede uzun yıllardır ticaret ile uğraşmasından dolayı ticaret erbabı ile olan iyi ilişkilerini de kullanıyor ve bu gruplarda ağırlığını iyiden iyiye hissettiriyordu.
EKİP ÇALIŞMASI YAPILDI
Zaman su gibi akıp giderken ve seçim yaklaşırken Sarı Liste’de kimlerin Meclis Üyesi olacağı tartışmaları da içten içe başlarken, listelere Mehmet Danyeli’nin Başkanlığı’ndaki 5 kişilik Komisyon karar veriyor ve Süleyman Kozuva listelere müdahil olmayarak, tüm ekibin sevgi ve takdirini kazanıyordu.
İKİ İSİMDEN İLGİNÇ TALEP
Sarı Liste içinde sıkıntı yaratacağı düşünülen eski bir Yönetim Kurulu Üyesi’nin “Seçilirsem ne Yönetim Kurulu’nda, ne de Meclis ve TOBB Delegeliği dahil hiçbir görev istemiyorum. İsterseniz bunu basın açıklaması ile duyurayım” çıkışına Kozuva, “Gerek yok. Çok çalış ve grubundan çık” diye karşılık verirken, bir başka eski Yönetim Kurulu Üyesi ise “Mevcut Yönetime karşı seçimi kazanmak ve ondan sonra 3-4 ay sonra görevden çekilmek istiyorum” diyor ve talebi de kabul görüyordu.
LİSTEYİ 3 GÜN ÖNCE AÇIKLADI
Seçimlerden önce Perşembe günü Sarı Liste son halini alırken, genel olarak liste kamuoyu tarafından beğeniliyor ve birkaç isim dışında ticaret erbabı listeye olumlu bakıyordu. Sarı Liste’de bunlar yaşanırken, Mavi Liste’de bir takım sıkıntılar çıkıyor, son anda bazı isimler listeden çıkarken, yerlerine ise başka isimler giriyordu.
TEVER SON HAFTA AĞIRLIK VERDİ
Süreç böyle ilerlerken son hafta Mavi Liste lideri Tever Çerkezköy’de ofis tutuyor ve üst üste toplantılar yapıp, ziyaretler yaparak dengeleri kendi lehlerine çevirmeye çalışsa da bunda başarılı olamıyor ve seçim günü gelip çattığında ÇTSO Binası’nın her köşesinde Sarı Liste’nin ağırlığı kendini hissettiriyordu.
EKİBİNİ DELDİRMEDEN MECLİSE TAŞIDI
Oy verme işlemi tamamlanıp, sandıklar açıldığı zaman 9 sandıktan adeta Sarı Liste fışkırırken, tüm gruplarda Mavi Liste’nin iki katı civarında oy almayı başaran Sarı Liste seçimleri 9-0 kazanırken, ortak liste ile gidilen 2. Grup ta ise toplam 37 oy kullanılıyordu. 10. Grup’ta ve 5. Grup’ta Kozuva’nın ekibinde yer alan bazı isimler çizik yese de Kozuva ekibini deldirmeden Meclise taşımanın sevincini ve gururunu yaşarken, seçimi ezici bir fark ile kaybeden ve kendi grubundan bile çıkamayan Dursun Tever seçimin galibinin belli olmasının ardından Süleyman Kozuva’yı tebrik edip, başarılar dileyecek kadar da olgun ve insani bir tavır sergiliyordu.
Yapılan seçimlerin ardından oy dağılımı şöyle oluştu: 1. Grup’ta Sarı Liste 122, Mavi Liste 35, 3. Grup’ta Sarı Liste 104, Mavi Liste 44, 4. Grup’ta Sarı Liste 225, Mavi Liste 71, Beyaz Liste 85, 5. Grup’ta Sarı Liste 118, Mavi Liste 76, 6. Grup’ta Sarı Liste 149, Mavi Liste 73, 7. Grup’ta Sarı Liste 68, Mavi Liste 34, 8. Grup’ta Sarı Liste 84, Mavi Liste 37, 9. Grup’ta Sarı Liste 84, Mavi Liste 17 ve 10. Grup’ta Sarı Liste 51 ve Mavi Liste 26 oy aldı. Ortak liste ile yapılan seçimlerde 2. Grup’ta ise 37 oy alan Beyaz Liste seçimi kazandı.
4 yıl görev yapacak ÇTSO Meclisi ise şu isimlerden oluştu: 1.Grup İdeal Marketleri Ltd. Şti. Dilaver Burak, Kızılpınar Odun Ekmek Fırını Ltd. Şti. Mehmet Sait Erdem, Gürcan Ticaret Gürhan Ergen, 2. Grup Buyruk Tekstil Saim Buyruk, Bross Tekstil Asım Yavuzarslan, 3. Grup Ercanlar Mühendislik Ltd. Şti. İsmail Akın, Anadolu İplik Fabrikaları A.Ş. Hacı Mehmet Erdoğan, Oscar Bilgisayar Murat Seymen, 4. Grup Kardeşler Yapı Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Süleyman Kozuva, Tekpaş İnşaat Ltd. Şti. Mehmet Danyeli, Taşdelen İnşaat Ltd. Şti. Metin Taşdelen, 5. Grup Sivrioğlu Akaryakıt Ltd. Şti. Talip Sivri, Bozdağ Gıda Ltd. Şti. Göksel Bozdağ, Kesimler Petrol Ltd. Şti. Gürkan Kesim, 6. Grup Tezcanlar Yapı Gıda Sanayi ve Tic. Anonim. Şti. İsmail Tezcan, Uzlar A.Ş. Kadir Uz, Aksoy Mimarlık Müh. Ltd. Şti. Mehmet Aksoy, 7 . Grup Arçelik A.Ş. Mehmet Savaş, BSH Ev Aletleri San. Tic. A.Ş. Muharrem Yamaç, Mesutpen Alüminyum Ltd. Şti. Mesut Görgün, 8. Grup Schnee Metal Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti. Taha Ülker, Atak Kozmetik Gürel Kızılto, Eğilmez Alüminyum Ltd. Şti. Sinan Sifil,9. Grup Aktaş Elektrik-İnşaat Taahhüt Aktaş Güler, Dursun Yapı Malzemeleri Hasan Dursun, 10. Grup Rahmi Yılmaz İnşaat Madencilik Rahmi Yılmaz ve Seçkin Kuyumculuk Ltd. Şti. Mustafa Seçkin.