MECLİS'E 33 KİŞİ GİRMİŞTİ 10 KİŞİ ANCAK KALDI

Önümüzdeki ay seçime hazırlanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi üye sayılarıyla ilgili olarak ilginç bir durum ortaya çıktı. ÇTSO Meclis üye sayısı TOBB'un yaptığı son düzenlemeyle birlikte 33'den 24'e düştü. 2009'da yapılan seçim sonrası üyelerin çoğunluğunun oylarını alarak ÇTSO Meclisi'ne seçilen 33 kişiden de 23'ü dönemini tamamlayamamıştı. Yeni seçime hazırlanan ÇTSO Meclisi'nden tam 27 kişinin Meclis üyeliği istifa ve çeşitli nedenlerle sona erdi. Meclis'te 2009 seçiminden halihazırda 10 üye görevini sürdürüyor

MECLİS'E 33 KİŞİ GİRMİŞTİ  10 KİŞİ ANCAK KALDI
21 Ocak 2013 Pazartesi 08:24

Son iki yılını çalkantılarla geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis'i (ÇTSO) yakında yenilenecek. Ancak son seçimde kazanıp Meclise giren üyelerden neredeyse tamamı zaten yenilendi! Bunların yerine yedeklerden hatta ikinci üçüncü yedeklerden seçilen Meclis üyeleri görev yapmaya başladı. ÇTSO Meclisi'nin 2009 yılında yapılan seçiminde üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak seçilen 33 Meclis Üyesi'nden yeni seçim öncesi 10'u görevinde kaldı. Diğerleri çeşitli nedenlerle ya istifa etti ya da devamsızlıktan Meclis Üyeliği düştü. Bu arada TOBB'da (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Meclis üye sayılarını düşürdü. Buna göre ÇTSO'nun önümüzdeki seçimde Meclis Üyesi sayısı 24 olacak.
MECLİS'E SEÇİLMEK İSTEYENLERE DUYURULUR
ÇTSO'nun önümüzdeki Şubat veya Mart ayında yapacağı organ seçimleri öncesinde TOBB'dan gelen yeni düzenlemeyle birlikte meslek grupları nace kodlarına göre yeniden düzenlenirken, seçimde oy kullanacak firma ve temsilcilerinin listeleride yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde ÇTSO'nun üye listeleriyle ilgili yayımladığımız haberin ardından bir kez de Meclise seçilmek isteyen adayları ilgilendirecek ayrıntıya dikkat çekmek istiyoruz. ÇTSO'nun yeni dönemi için Meclis Üyeliği'ne aday olacak üyelerine bir önceki dönem seçilenlerin neredeyse tamamının görevini tamamlayamadığını hatırlatmak istiyoruz.
İLK MECLİS KİMLERDEN OLUŞMUŞTU
ÇTSO'nun bir önceki dönem yani 2009 yılı Şubat ayında yapılan seçiminde 33 kişilik Meclisi, meslek gruplarında üyelerin çoğunluğunun oylarını alan şu isimlerden oluşmuştu: 1- Ayhan Kaynak 2- Adnan Mülayim 3- Metin Özay 4- Gürdal Adal 5- İsmail Sözüer 6- Saim Buyruk 7- Cüneyt Gürsoy 8- İsmet Bilecen 9- Kadir Uz 10- Süleyman Kozuva 11- Cengiz Serin 12- Ahmet Yüzbaş 13- İsmail Akın 14- Tahsin Kırmızıgül 15- Aktaş Güler 16- Salih Yılmaz 17- Gürkan Kesim 18- Ertan Selvili 19- Nuri Yaşar Öztürk 20- Sebahattin Hasanoğlu 21- Erol Buz 22- Rahmi Yılmaz 23 İsmail Demirel 24- Mustafa Asbaş 25- Ahmet Çetin 26- Ahmet Türker 27- İsmail Tezcan 28- Dursun Ali Tever 29- Ahmet Gayretli 30- Tahsin Tahtabacak 31- Süleyman Ece 32- Nusret Atik 33- Halil İbrahim Mutluç.
ŞU ANDA İLK MECLİS'TEN 10 KİŞİ VAR
Ancak 4 yıllık süreç içerisinde yukardaki isimlerden şu anda ÇTSO Meclisi'nde 10 kişi görev yapıyor. İlk seçimden sonra 27 Meclis Üyesi'nin istifa veya çeşitli nedenlerle Meclis Üyeliği düştü. Bu 27 üyeden 22'si ilk Meclis Üyeleri arasından olurken, 5'i de daha sonra seçilmelerine rağmen, görev sürelerini tamalayamadan istifa ya da çeşitli nedenlerle Meclis Üyeliği düşenlerden oldu.
ÇTSO'da Meclis Üyeliği görevini 4 yıldır kesintisiz olarak şu isimler yürütüyor: Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever,  Yönetim Kurulu Başkan Yarımcıları Ertan Selvili ve İsmet Bilecen, Meclis Üyeleri Rahmi Yılmaz, Salih Yılmaz, Aktaş Güler, Kadir Uz, Meclis Başkanı Gürkan Kesim, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Asbaş, Tahsin Kırmızıgül.
KALANLARDA İKİ GRUBA AYRILDI
ÇTSO Meclisi'ne ilk seçim sonrası girenlerden geriye kalanlar da önümüzdeki seçime hazırlanıyor. 10 kişiden 5'i bir grup oluştururken 5'i de diğer grubu oluşturuyor. ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever'in Yardımcılığını üstlenen iki yıl boyunca ÇTSO Başkanvekilliği görevini yürüten Rahmi Yılmaz'ın başını çektiği muhaliflerden Meclis eski Üyesi Süleyman Kozuva yeni dönem için Başkan Adaylığını açıkladı. Dursun Ali Tever'in karşısına Başkan Adayı olarak çıkan Süleyman Kozuva ile birlikte Gürkan Kesim, Kadir Uz, Salih Yılmaz, Rahmi Yılmaz ve Aktaş Güler bir hareket ediyor. Mustafa Asbaş, Ertan Selvili, İsmet Bilecen, Tahsin Kırmızıgül ise Dursun Ali Tever'in tarafında.
MECLİS ÜYESİ SAYISI DA DÜŞTÜ
ÇTSO'nun 33 kişilik Meclis Üyesi sayısı yeni düzenlemeyle birlikte düştüğü belirtildi. Meslek gruplarının sayısına göre belirlenen Meclis Üyesi sayısının önümüzdeki seçimlerde 24'e düştüğü öğrenildi. Önümüzdeki günlerde üye sayılarında artış kaydedilmesi halinde bu sayınında değişebileceği belirtiliyor. Son sayılara göre şimdilik ÇTSO Meclisi'nin yapılacak ilk seçimde seçilecek üye sayısı 24 olarak görünüyor. TOBB, son nace kodlarına göre yaptığı düzenlemeyle birlikte meslek gruplarını kaldırırken Oda Meclisleri'nin de sayıları üye sayılarına göre yeniden düzenlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.