MESS yüzde 10 teklif etti TMS masayı terk etti

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) yüzde 10’luk teklifi toplu iş sözleşmesi gelen Türk Metal Sendikası’nın (TMS) masadan kalkmasına neden oldu.

MESS yüzde 10 teklif etti TMS masayı terk etti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
21 Ocak 2020 Salı 11:37

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde MESS, ücretlere ilk altı ay zammı için daha önce yaptığı yüzde 6,05’lik teklifini yüzde 8’e yükseltmişti. MESS, tıkanan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Türk Metal Sendikası’na yeni bir görüşme talebinde bulundu. MESS ve TMS Temsilcileri pazartesi günü İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde tekrar bir araya geldiler. Toplantıya Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de katılım gösterdi fakat yapılan görüşmelerde Metal Sendikası heyeti, haklarını geriye götürecek taleplerde bulunduğu gerekçesiyle MESS’in isteklerini reddederek görüşmeyi masadan kalktı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.