Mikser gibi eritiyor

Çerkezköy Belediye Başkanı ve AKP Belediye Başkan Adayı Ali Ertem’in kendi yol arkadaşlarını ve partisine gönül veren insanları harcadığını ve yok saydığını iddia eden MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, “Kendi yakın arkadaşlarını mikserde eritir gibi eritmiş durumda. Şuanda yanında yürüyeceği, listesine aldığı partili yok. Bunlar da yetmezmiş gibi İlçe Başkanlığı görevi parti dışından birine verdirilmiştir. Reşat Bahar’ın AKP İlçe Başkanı olması, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Trabzonspor’a Başkan olmasına benziyor” açıklamasını yaptı

Mikser gibi eritiyor
03 Mart 2014 Pazartesi 07:34

“AKP içerisinde hiç mi düzgün, ahlaklı ve onurlu bir insan yoktu da dışarıdan bu kardeşimiz AKP İlçe Başkanı oldu?” diye soran MHP İlçe esik Başkanı Mustafa Ordu, “Partide görev yapanlar, emek harcayanların hepsi mi sapık veya başka bir kusuru vardı?” dedi.
LİSTE CHP VE DIŞ GÜÇLERE BIRAKILDI
Kendisinin 2009 Yerel seçimlerinde Mehmet Uz’u Aday göstermesinin ardından AKP çevrelerinin ‘Hiç mi adam yoktu da MHP’ye soldan bir isim geldi?’ diye eleştirdiğini ifade eden Mustafa Ordu, “Bize bu eleştiriyi yapanlar şimdi ne söylüyor çok merak ediyorum. Biz hiç değilse Mehmet Uz’u Aday gösterdiğimizde listenin 1. Sırasını Ülkü Ocakları eski Başkanına, İl Genel Meclisi ilk sırasını da MHP İlçe eski Başkanına verdik. Bunlar gibi listeyi tamamen CHP’lilere ve dış güçlere bırakmadık. O zaman bizi eleştiren AKP’lilerin şimdi ne düşündüklerini kamuoyuna açıklamaları lazım” şeklinde konuştu.
ERTEM VE EKİBİ SONUNCU OLACAK
AKP Adayı Ali Ertem’in yarışın CHP ile kendisi arasında geçeceğini dillendirdiğini belirten Ordu, “Bu seçim onun beklediği gibi olmayacak. Bence Meclise CHP, MHP, BBP ve AKP’de Meclis Üyesi sokacak. Ertem ve ekibi bu seçimde hak ettikleri gibi sonuncu olacak. O nedenle sağ seçmene ‘Sol iktidara gelecek’ diye mesaj göndermek beyhude bir uğraştır. Şuanda MHP Adayı ve BBP Adayı da Ali Ertem’in ve AKP’nin Çerkezköy’de önündedir. Sağ seçmenin böyle bir tereddütü varsa bu iki partiye yönelsin” ifadelerini kullandı.
BORÇ DAHA FAZLA İDİDASI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in açıkladığı borç  rakamının gerçeklerden uzak olduğunu ve borcun daha fazla olduğunu iddia eden Ordu, “Belediye’nin gayrimenkullerinde, mallarında hala hacizler var. 10 yılda ne kadar gayrimenkulün satıldığı bilinmiyor. Borç miktarı Başkanın açıkladığının çok daha fazla üzerinde” dedi.
ANCAK KARGALAR GÜLER
Belediye Başkanı Ertem’in 20 bin kişilik stat, 10 bin kişilik kapalı spor salonu vs. yapacağını açıkladığını ancak bu vaadlere ancak kargaların güldüğünü belirten Ordu, “10 senedir iktidardasın ve bunları yapmamışsın, şimdi kimi kandırıyorsun. Sen önce İstasyon’da 10 yıl önce büyük oranda yapılan salonu gençlerin hizmetine aç, ondan sonra 10 bin kişilik salondan söz et. Bir de Anfi Tiyatro’yu yıkıp, yerine katlı otopark yapacakmış. Sanki yerine 4-5 bin kişilik yeni bir yer yaptın da, yıkacaksın?” eleştirisini getirdi.
KİNAYELİ ELEŞTİRİ
Çerkezköy’de son 10 yılda sporun yok sayıldığını kaydeden Ordu, “Kulübe Başkan bulamadılar, Kızılpınar’dan Başkan getirdiler. Bir seferinde 1 milyon TL para toplandı, onun bile hesabını veremediler” eleştirisinin ardından konuyu su ve çevre sorununa getirdi.
ÇARŞAMBA SAAT 10.00 ÇAĞRISI
10 yıldır su ve çevre sorunları konusunda adım atılmadığını ifade eden Ordu, “Atatürk Caddesi’ne çöp konteynırları kondu vatandaş merdiven ile çıkıp çöp atıyor. Çöp döküm alanı ise bir felaket. Hala vahşi depolama yapılıyor ve oradan sızan sular yer altı sularına karışıyor. Ayrıca Su Deposu’nun hali içler acısı bir durumda. 10 yılda hiç elden geçti mi, kontrol edildi mi bilmiyorum? Ama halk deponun halini bir görse o suyu bir daha içeceğine ihtimal vermiyorum. Buradan tüm Adaylara, İlçe Başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Çarşamba günü saat 10.00’da su deposunun orada buluşalım ve basın görüntüleri çeksin. Bir Allah’ın kulu o su içilebilir derse ben bir daha konuşmayacağım. Oradan da çöp sahasına inelim, orayı görelim. Sağlıklı mı, sağlıksız mı kararı kamuoyu versin” çağrısında bulundu.
BELEDİYE HAZIR SUYA NE KADAR ÖDEDİ?
Çerkezköy Belediyesi’nin her noktasında hazır su sebillerinin bulunduğunu ve Belediye personelinin musluktan su içmediğini, Meclis toplantılarında bile hazır su verildiğini belirten Mustafa Ordu, “Kendileri hazır su içiyor, vatandaş musluk suyuna mecbur bırakılıyor. Madem suyunuz sağlıklı Belediye’nin her köşesinde hazır suyun ne işi var? Son 10 yılda ne kadar hazır su için para ödediniz, yüreğiniz varsa çıkıp kamuoyuna açıklayın?” dedi.
Son olarak kat artırımı ile ilgili konuşan Ordu, “Bağlık ve bazı bölgelerde kat artırımı gündeme gelince altyapı kaldırmıyor diyenler Narin’e 7 bin konutluk alan yarattılar. Seçime az bir süre kala kat artırımına gittiler ilçe genelinde. Hani sizin altyapınız kaldırmıyordu kat artırımını? Ne oldu da fikriniz değişti?” sorusunu sorarak sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seçmenden - 10 yıl önce
mustafa bey , söyledikleriniz doğru fakat bir söz vardır ya hani dinime küfreden bari müslüman olsaydı” diye hatırlar mısınız. hafızanızı zorlayın, o dönem başkan adayınızı hangi partiden ithal etmiştiniz unuttunuz mu. zamanın birinde , ali küçükken , kendisine kötü örnek olmasaydınız belki oda meclis listesinin tamamını ithal yapmazdı. hatırlar mısınız. koskoca çerkezköyde ithal adaydan dolayı mhp barajı bile aşamamıştı. 29 mart 2009 akşamı seçmen size açık mesaj vermişti. bekleyelim görelim bu seçmen aynı açık mesajı bu kez tam beş yıl sonra 30 mart 2014 akşamı ali ye veriyor mu vermiyor mu inşallah aliyle 30 mart akşamı bir meyhaneye gidip i̇brahim tatlısesin allahım, neydi günahım nerede nerede nerede ben nerde yanlış yaptım şarkısını dinlersiniz. seçmenden sevgilerle
Avatar
yayınlayın lütfen - 10 yıl önce
soru:bir belediye başkanı valilik izni olmadan 3 yıl içinde yurt dışına neden çıkar??çıkarasa hukuken ve dinen cizmidir??soru:bir kişinin belediye başkanı olduktan sonra,eşinin jip alması,oğlunun lüks spor araba alması,villa alması,çocuklarını özel üniversitelerde okutması 5 bin liralık bir maaşla mümkünmüdür???