MYO'YU 2013-2014 DÖNEMİNE YETİŞTİRECEĞİZ

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Namık Kemal Üniversitesi ile yaptıkları protokol sonrası üniversite binalarının yapımıyla ilgili ilk kez konuştu. Belindir, "Söz verdiğimiz gibi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nun Veliköy'e taşınması için yapılacak binaların 2013-2014 Dönemine yetiştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Şu an için herşey yolunda gidiyor" dedi

MYO'YU 2013-2014 DÖNEMİNE YETİŞTİRECEĞİZ
27 Temmuz 2012 Cuma 08:55

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Veliköy'e yapılacak Meslek Yüksek Okulu binaları ve yaklaşık beş yıldan bu yana yapımı süren ilköğretim okulu ile ilgili bilgiler veren Başkan Hanifi Belindir, nihayet müjdeli haberleri verdi.
İHALE ÖNCESİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Yakın bir süre önce Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şişmek'in de katılımıyla Veliköy'de üniversite hizmet binaları ve dersliklerin yapımı için protokol imzalayan Veliköy Belediyesi'nin Başkanı Hanifi Belindir, o günden bu güne kadar geçen süreçte protokol kapsamında yaşanan gelişmeleri anlattı. Başkan Belindir, prokol imzalanmasının ardından ihale öncesi çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı kesinleşti. Detaylı projelendirme ve keşif çalışmalarına hız verdik. Yani, ihale öncesi çalışmalar devam ediyor şu anda. Mevcut gayrimenkullarden iki üç tanesini satacağız. Bunun geliriyle okul binasını yapacağız" dedi.
VALİ'DEN İZİN BEKLİYORUZ
Üniversite yapımı için satılacak belediyeye ait gayrimenkuller için Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'in onayı için resmi başvurularını yaptıklarını belirten Başkan Hanifi Belindir, "Valiliğe yazımızı gönderdik. Onay gelir gelmez satış işlemlerini başlatacağız. İki ya da üç arsa satacağız. Satıştan elde edilen gelirle Meslek Yüksek Okulu derslik binalarını yapacağız. İnşallah bir aksilik olmazsa binaları 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirmek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
ORTAOKUL OLACAK
Önceki Belediye Başkanı Efrahim Yeşil döneminde başlayan yaklaşık 5 yıldır devam eden İlköğretim Okulu nihayet bitti. Başkan Hanifi Belindir okulu tamamladıklarını geçici kabül için Milli Eğitim'e müracaat ettiklerini belirtti. Başkan Belindir, "Okulu yaptık bitti. Heyetin gelip teslim alınmasını bekliyor. Bu yıl eylül ayında başlayacak yeni eğitim ve öğretim sezonunda okulumuz eğitim ve öğretime başlayacak. Okul yeni eğitim sistemine göre Orta Öğretim Okulu olacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.