Şikayet eden değil müjdeleyen olacağım

Gazetemizi ziyaret eden CHP’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda şikayet eden değil müjdeleyici bir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını açıkladı

Şikayet eden değil müjdeleyen olacağım
28 Şubat 2014 Cuma 07:44

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Belediye Başkan Adayı Vahap Akap ve partililer ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Çerkezköy’ün bir Türkiye mozaiği olduğunu belirterek, “Çerkezköy çok farklı ve özel önem gösterilmesi gereken bir ilçe” açıklamasında bulundu.
YEREL SİYASET YARA ALDI
Büyükşehir Kanunu’nun çıkış biçimini eleştiren Kadir Albayrak, Büyükşehir Kanunu ile yerel siyasetin büyük bir yara aldığını, Türkiye’deki köylerin %49’unun tüzel kişiliğinin bir gecede kalktığını, 1589 Belde Belediyesi’nin kapatıldığını, 30 İl Genel Meclisi’nin devre dışı bırakıldığını belirterek, “Fransa’da nüfus ve yüz ölçüm bakımından bizimle aynı sayılır. Ama orada Belediye yapılırken de, kaldırılırken de halka sordular. Bu kanunda halka sormadılar millet akşam yattı köy, belde, sabah kalktı şehirli olmuş” çıkışında bulundu.
BU ŞEKİLDE İSTEMİYORUZ
Büyükşehir Kanunu ile nelerin değiştiğinin vatandaşa sağlıklı olarak anlatılmadığını ve vatandaşın bilgi sahibi olmadığını kaydeden Albayrak, “Büyükşehir olmasını Tekirdağ’ın istiyoruz ama bu şekilde istemiyoruz. 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde CHP iktidar olduğu zaman tüzel kişilikleri kaldırılan köylere ve beldelere hakları geri verilecek. Buralarda yaşayan vatandaşların görüşleri doğrultusunda” dedi.
HALK FARKLILIK BEKLEYECEK
Seçimlerin ardından 1 Nisan’da makama oturacak olan Büyükşehir Belediye Başkanından halkın farklılıkları isteyeceğini ve bunun da normal olduğunu ifade eden Albayrak, “Pınarça’daki bir köylü cenazesi veya sıkıntısı olduğu zaman muhtarı veya azasını buluyordu ama şimdi Büyükşehiri bulmak zorunda” ifadelerini kullandı.
VAHAP AKAY’IN İŞİ KOLAY!
Çerkezköy’de 30 Mart akşamı Vahap Akay’ın Çerkezköy’ün 13. Belediye Başkanı olacağına inancının tam olduğunu ifade eden Albayrak, “Vahap kardeşimin işi kolay. Çünkü oturacağı makam, bina ve koltuk var. Biz seçilirsek 1 Nisan’da ne oturacak bina, ne makam, ne koltuk var. Biran evvel seçildikten sonra Büyükşehir yapılanmasının hayata geçirilmesi ve sistemi kurmak zorundayız. Bu bilinçle çalışıyoruz., Bir grup arkadaşımız sahada çalışırken, bir grup arkadaşımız ise sistem ve idari yapı üzerinde çalışıyor” açıklamasını yaptı.
Tekirdağ’ın 57 köyünün, 11 ilçesinin, 10 bin 500 sokağının ve 874 bin 575 nüfusunun olduğunu belirten Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nde 17 Daire Başkanlığı’nın, 70 Şube Müdürünün, 3 bin 200 civarında personelin yer alacağını ve 600 milyon TL’lik bütçenin yönetileceğini kaydetti.
MECLİS 60 KİŞİDEN OLUŞACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 60 üyesinin olacağını, Büyükşehir Belediye Başkanı ve 11 İlçe Belediye Başkanının Meclisin doğal üyesi olacağını geri kalan 48 tane Meclis Üyesinin ise ilçelerin nüfuslarına göre dağılımının olacağını kaydeden Albayrak, Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’nın 6’şar Meclis Üyesi, Kapaklı, Ergene ve Malkara’nın 5’er Meclis Üyesi ile temsil edileceğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı kadrolarının olmadığını ve 1 Genel Sekreter ile 2 Genel Sekreter yardımcısı kadrosunun olduğunu ifade etti.
ÇERKEZKÖY’E ÖZEL
PROJELER LAZIM

Çerkezköy’ün nüfusunun her yıl ortalama 5 ile 6 bin arasında arttığını ve Çerkezköy’ün Kapaklı ile ayrılmasının ardından kilometreye düşen insan sayısının 300’lerden 500’lere çıktığını ifade eden Albayrak, “Sanayisi ile anılan ve her yıl önemli oranda göç alan Çerkezköy’e özel planlanmış, programlanmış yatırımlar ile gelmek lazım” dedi.
TÜRKİYE MOZAİĞİ
“Çerkezköy tam bir Türkiye mozaiği” diyen Albayrak, ilçeye sağlıktan ulaşıma, altyapıdan okul hizmetlerine yönelik özel projeler üretilmesini ve uygulanması noktasında ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.
BU SÖYLEM İFLAS ETTİ
AKP’nin seçimlerde ‘Belediye Başkanı iktidar partisinden olursa daha fazla hizmet alırsınız’ şeklinde propaganda yaptığını belirterek, “AKP’nin bu sloganı artık iflas etmiştir. 10 yıldır iktidar partisinde olan Çerkezköy’deki yapılan hizmetler ortadadır. Hala otopark sorunu yaşanıyorsa, trafik keşmekeşi varsa, her 10 yılda bir sel felaketine ilçe maruz kalıyorsa ve sorunlar almış başını gitmişse bu söylem iflas etmiş demektir” diye sözlerini tamamladı.
AYRIM YAPILMAYACAK
Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olması ve Çerkezköy’de seçimi CHP dışında bir başka partinin kazanması durumunda hizmet de ayrım yapmayacağını vurgulayan Kadir Albayrak, “Seçildiğim gün parti rozetimi çıkaracağım ve yakamda sadece Atatürk rozeti olacak. Tekirdağ genelinde parti ayrımı gözetmeden, şurası az, şurası çok oy vermiş demeden hizmet edeceğiz. Ben seçimi Vahap Akay’ın kazanacağına yürekten inanıyorum. İnşallah 30 Mart akşamı hem Çerkezköy’de, hem Büyükşehir’de, hem de tüm ilçelerimizde zafer bizim olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 - 10 yıl önce
chp çerkezköye bahane bulmadan önce saraya bi baksın hizmeti görsün.
Avatar
55 rumuzlu arkadaş - 10 yıl önce
55 rumuzlu arkadaş anladık akplisin sarayı saraylılar düşünsün burası çerkezköy