Tek başına yetişemiyorum bunlara!

İstasyon Mahallesi Çaylak Sokak'ta MHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahve toplantısında konuşan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklere tek başına yetişemediğini belirterek, ""Tek başına yetişemiyorum artık bunlara. Ne olur hakkınızı siz de arayın, mücadele edin" dedi.

Tek başına yetişemiyorum bunlara!
09 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Çaylak Sokak'ta bulunan bir kıraathanede ahve toplantısı düzenleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, aynı yerde 15 gün önce AKP İlçe Teşkilatı'nın ve Belediye Başkanı Ali Ertem'in toplantı yaptığını belirterek, AKP İlçe Teşkilatı'nı ve Belediye Başkanı Ali Ertem'i sert sözler ile eleştirdi.

KİRLİLİK UYARISI
    AKP'nin 8, Belediye Başkanı Ali Ertem'in ise 6 yıldır iktidarda olduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Ordu, "Bunlar hangi sorunu çözdüler soruyorum sizlere? Trakya'nın %70'nin suyu kirlilikten içilmez, tarımsal gıdaları yenilmez. Çünkü kirlilik üst düzeyde" dedi.

BU SU NEREYE GİDİYOR?
    Çevre ve su kirliliğne karşıhiçbir önlemin alınmadığını belirten Başkan Ordu, "Mesela Veliköy'de bir sürü fabrika var, boyahane var. Bunların atık, kimyasal sularının arıtılarak Çorlu Deresi'ne akması lazım. Dereye akan su var mı? Yok. Nereye gidiyor bu sular? Bir kuyudan alınıp, diğerine veriliyor" dedi.
Trakya'da her yıl kaç kişinin kanserden öldüğünün açıklanmasını ve bunun araştırılmasını isteyen Mustafa Ordu, çevre ve su kirliliğinin bölgenin en büyük tehdidi olduğunu ifade etti.

2 MİLYON TL'LİK SERVET İDDİASI
    Belediye Başkanı Ali Ertem'in 2004 yılında sıradan bir insanken Belediye Başkanı seçildiğini belirten Ordu, "Belediye Başkanı'nın 2004'e burada evi, bağı, bir çivisi yoktu. Şimdi 1 milyon TL'lik villası, 250 bin TL'lik jeepi var. Yetmemiş bir de spor araba almış. Yanlış anlaşılmasın, servet düşmanı falan edğl, kimsenin malında da gözüm yok. Ama 7 yıldır Belediye Başkanı olan birinin 84 ayda eline geçen maaş aylık 4 bin TL'den 336 bin TL eder. Bütün kazancı, geliri bu olan birinin 2 milyon TL'lik serveti nasıl yaptığını soruyorum ben. Bu serveti nereden buldun, nasıl yaptın? Çıkıp bunun hesabını verin" dedi.

1.5 YILDIR AKP'NİN BORCUNU ÖDÜYORUZ
    2009 Yerel Seçimlerinden önce AKP'nin Çerkezköy ve beldelerinde 4 Belediye Başkanlığı'nın bulunduğunu fakat halkın bazı gerçekleri görerek bunları MHP'li kadrolara teslim ettiğini belirten MHP İlçe Başkanı Ordu, "Veliköy'de, Karaağaç'ta 1.5 yıldır borç ödüyoruz. İkisinde de bıraktıkları borçları bitirdik. Bundan sonra hizmet nasıl üretilir, proje nasıl yapılır herkese göstereceğiz. AKP'nin elindeki Çerkezköy ve Kızılpınar Belediyeleri o kadar Belediye'ye ait yer, toprak sattı ama hala borç batağındalar. Bakın yanıbaşınızdaki Kapaklı Belediyesi'nin de borcu yok. Oranın Belediyesi ise DSP'de. Bu Belediyelerin neden borcu yok? Bunu sorguluyor musunuz hiç? Veliöy'de, Karaağaç'ta, Kapaklı'da oturan adamın yolu, suyu, altyapısı yapılmıyor mu? Onlar hizmet almıyor mu? Alıyorlar. O zaman bu borç yükü niye?" dedi.

EMLAK VERGİSİ NEDEN YÜKSELDİ?
    "Belediye borçlardan kurtulmak için alavere, dalavere ile emlak vergisini yükseltti" diyen Ordu, bu kahvede bir vatandaş konuyu dile getirince Belediye Başkanı, "'Yerini o fiyata ben alırım. Almayan şerefsiz' diyor. Vatandaş Belediye'ye gidiyor, 'Yerimi alın' diyor. Alan yok. Vatandaş Belediye'den kovuluyor" dedi.

400 MİLYONLUK RANT İDDİASI!
    Belediye'nin Narinpark'ta 400 milyonluk rant yarattığını iddia eden Ordu, "Orada ne yaptıkları belli değil ama 400 milyonluk rant yaratıldı. 20 bin nüfus olacak deniliyor o bölgede. Şimdi soruyorum onlara. 20 bin nüfusun olacağı bir yerde okula, camiye, sağlık tesislerine ihtiyaç yok mu? Var, pekiyi nerede bunlar?" dedi.

NİYE SES ÇIKARTMIYORLAR?
    Belediye Başkanı Ali Ertem'in Çerkezköy'deki müteahitler, mühendisler ve mimarar ile geçtiğimiz aylarda yaptığı toplantıya göndermede bulunan Ordu, Ertem'in toplantıda onlara bağırıp, çağırdığını fakat onlardan ses gelmediğini belirterek, "Niye ses çıkartmıyorlar hiç düşündünüz mü? Çünkü bunlar aynı. Sağdan sayın 70-80 kişi, soldan sayın yine aynı bunlar. Siz uğraşıp durup, yırtık ayakkabılar ile çocuklarınızı okula gönderin, servis parası denkleştirmeye çalışın onlar ise jeepler ile gezsin, villalar da otursun" dedi.
"Siz de hakkınıza sahip çıkın, arayın" diyen Mustafa Ordu, "Tek başına yetişemiyorum artık bunlara. Ne olur hakkınızı siz de arayın, mücadele edin" dedi.

YOLU MHP YAPTIRDI
    Tepe Emlak Konutlarına giden Cengiz Topel Caddesi'nin yolunun MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı tarafından yapıldığını ve söz konusu yolun ödeneğinin bile Nalcı'nın katkıları ile İller Bankası'ndan çıkarıldığını belirten Ordu, "MHP olmasa o yol hala yapılmayacaktı. Milletvekilimiz devreye girdi ve yol yapıldı" dedi.

BSH'YA YOL SATILACAK İDDİASIS
    Çerkezköy Belediyesi'nin BSH Fabrikası'na giden yolun Hemzemin Geçit'ten fabrikaya olan kısmını satacağını iddia eden ve bununla ilgili geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı'nın lçeye geldiğini söyleyen Ordu, "Sattıkları yetmedi, şimdi sanayinin ana artel yolunu satacaklar" iddiasında bulundu.

SUÇLU BEN OLDUM!
    Kendisinin 6 yıldır bu anlayışla mücadele ettiğini, imara aykırı yapıları gündeme getirdiğini belirten Ordu, "Kendi dönemlerinde yaptırdıkları imarsız, kanunsuz yerler mahkeme kararı ile yıkılınca mal sahiplerine 'Bakın yerinizi Mustafa Ordu yıktırıyor' diyorlar. Şimdi suçlu ben oldum. Siz kanunsuz yapılara müsade edin, yıkılınca da suçlu beni ilan edin. Bu hangi kitapta yazıyor?" dedi.

KAMERALAR KAYITTA İKEN
NEDEN PARA ÇALINMADI?
    Konuşmasının son bölümünde Belediye Veznesi'nden çalınan para ile ilgili de konuşan Ordu, "Belediye'de vezne var. Huylu huyundan vazgeçer mi? Dışarısı yetmemiş olacak ki Vezne'den 33 bin TL çalınmış. Şimdi soruyorum o kısmın kameraları 4 gündür kim veya kimler tarafından çalışamaz hale getirildi. Kameralar 3-4 gün öncesinden bozuluyor, birileri bunu biliyor ve ondan sonra para çalındı deniliyor. Hadi be, bu paranın çalındığına kimi inandıracaksınız? O para kameralar kayıtta iken neden çalınmıyor da, kameralar bozukken çalınıyor?" dedi
    MHP'nin kahve toplantısı vatandaşların sorduğu sorlara verilen cevaplar ile sona erirken, toplantı sonunda vatandaşa köfte ikramı yapıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.