TEVER: HALA ALGILAYAMADILAR

Bir basın açıklaması yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, "Hala algılayamadılar. Sinsi oyun değil. 252 Ticaret ve Sanayi Odası'nın 111'inde Meslek Grubu sayısı azaldı. 102 tanesinde aynı kaldı" dedi

TEVER: HALA ALGILAYAMADILAR
26 Ocak 2013 Cumartesi 09:00

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) seçimlerine başkanlık için adaylığını açıklayan Süleyman Kozuva’nın bir yerel gazetede çıkan açıklamalarına ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever'den cevap geldi. Tever, "Odamızın Nace gruplamasına göre TOBB tarafından oluşturulan listelerine ayak oyunları denmiştir. Oysaki ayak oyunu dediği uygulama Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri ve SGK’nın e-ortaklaşa yürüttüğü uzun ve meşakkatli çalışmanın sonucu olan; tüzük ve yönetmelikleri bulunan bir uygulamadır. O zaman bu ayak oyunlarını bu kurumlar yaptı. Artık Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimine katılacak arkadaşlara ne kasıtları varsa?" diye konuştu.
ARTIK BAKANLIĞA DİL UZATIYORLAR
Açıklamasında "Hala algılayamadılar. Sinsi oyun değil. 252 Ticaret ve Sanayi Odası'nın 111'inde Meslek Grubu sayısı azaldı. 102 tanesinde aynı kaldı" diyen Tever şöyle devam etti: "Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama aşağıda yer aldığı üzeredir. Ben bu konuyla ilgili açıklamalar yaptım. Ama arkadaşlar anlamadı ya da anlayamadı.O yüzden her zaman Oda'yı çalıştırmamaya azmetmiş arkadaşların bir de Bakanımızın yapmış olduğu açıklamayı okumalarını ve anlamalarını tavsiye ediyorum. Biz üyeye saygısızlık yapmadık ama bu söylemi yapanlar Devletin kurumlarına saygısızlık yapmaktalar. Velhasıl bizim muhalif grubun başını çeken Rahmi Yılmaz ve Basın Sözcüsü Süleyman Kozuva artık Odamıza değil de Bakanlığa, TOBB’ a dil uzatmaya başladılar. Kısacası arkadaşlar kendilerini daha da geliştirdiler. Yeni uygulamaları, projeleri sinsi plan ayak oyunu olarak gören  bir olguya sahip aday arkadaşımız Oda için nasıl yenilik yapacaktır, proje hazırlayacaktır merak ettim doğrusu."
BAKAN NE DEMİŞ?
Başkan Dursun Ali Tever, açıklamasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Nace uygulamalarıyla ilgili açıklamasına da yer verdi. Tever Bakan Yazıcı'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kırşehir'de yaptırılacak olan Ahi Evran Meslek Lisesi'nin inşaasına ilişkin protokolün imza töreninde yaptığı şu açıklamalarını paylaştı:
"Arkadaşlarımızın bilgi eksikliği olabilir. İnsanın bilmediğine karşı saldırıya geçmesi bilgece bir tutum değil. Yeterli sayıyı oluşturmayan faaliyet alanları ile ilgili ya dikey ya da yatay birleştirme oldu. Türkiye'de bu alandaki sıkıntıları tasfiye edecek, bir dönüşümü gerçekleştirecek devrim niteliğinde bir proje. Bunun sarsıntısı olur, olacak. Alışkanlıklarını terk etmek istemeyen kesimler tepki verecek. Bu kadar önemli bir şey içerisinde ufak tefek şeyler düzeltilir. Ama bu çalışma, Türkiye için bir kazanımdır. Arkadaşlarımızın bilgi eksikliği olabilir. Belki kümelenmiş, belli yapıların buna yönelik birtakım tepkilerini basından izliyorum. Onların yapması gereken nedir? 'Bilmiyoruz, bize anlatın' demektir. İnsanın bilmediğine karşı saldırıya geçmesi bilgece bir tutum değil. Pratikle de bağdaşmaz. Arkadaşları bilgilendirmekte fayda var.''
YALÇINTAŞ'IN NACE KODLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
Bakan Yazıcı'nın açıklamalarıyla yetinmeyen Dursun Ali Tever, ayrıca İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın 21 Ocak 2013 tarihinde Hürriyet Gazetesi'ne verdiği demecinde yer alan açıklamaları paylaştı. Tever, Yalçıntaş'ın 'Nace' kodlarının nasıl belirlendiğine ilişkin yaptığı şu sözlerine yer verdi: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu sürecin gerçekleştirilmesi görevini TOBB’a verdi. Süreci TOBB, Maliye Bakanlığı  Gelir İdaresi Başkanlığı, TÜİK, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri ve SGK ile birlikte yürüttü.
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şirket bazında tespit edilen en yüksek cironun sağlandığı sektör, o şirketin esas faaliyet kodu olarak belirlendi. TOBB kimseye NACE kodu atamamıştır. Firmalar en yüksek ciro yaptıkları faaliyet alanlarına göre Maliye Bakanlığına bildirimde bulunmuşlardır. TOBB Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından bize bildirilen kodları firmalara tekrar tebliğ etmiştir. Akabinde itiraz süresi verilmiştir. Yapılan haklı itirazlar da Maliye Bakanlığı ile birlikte düzeltilmiştir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 12 yıl önce
oyumuz size sayın tever