Türkiye ortalaması üzerinde büyüdük

2012 yılını değerlendiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, 2012 yılında Türkiye'nin ortalama %4.5'lik bir büyüme yakaladığını belirterek, "Bölgemizdeki büyümenin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu elektrik ve doğal gaz tüketimlerini baz alarak rahatlıkla söyleyebilirim. 2012 yılında bölgemizdeki birçok firma %20 civarında yeni yatırımlar yaparak kapasite arttırımı yaptı" dedi

Türkiye ortalaması üzerinde büyüdük
18 Ocak 2013 Cuma 08:15

20 FİRMA ÜRETİME BAŞLADI
25 TANESİ İSE İNŞAATA BAŞLADI
"Bölgemizdeki büyümenin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz" diyen ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "2012 yılındaki göstergelerin ardından 2013 yılına daha bir umutla bakıyoruz. Beklentilerimiz yükseldi, karamsarlığımız bitti" açıklamasını yaptıktan sonra 2012 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 20'nin üzerinde yeni sanayi kuruluşunun üretimine başladığını ve 25 tane ise yeni sanayi kuruluşunun inşaat çalışmalarının startının verildiğini kaydetti.
ÇALIŞAN SAYISI 60 BİNLERE DAYANDI
2008 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeni ile 45 binler seviyesine düşen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışan sigortalı sayısının 2012 yıl sonu itibari ile 58 binin üzerine çıktığını ifade eden ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "2009 yılı başlarındaki çalışan sayısında da bugün itibari ile yaklaşık %30 civarında bir artış var. İstihdamdaki bu artış ta bölgemizin son yıllarda nasıl büyüdüğünün ve geliştiğinin bir başka göstergesi" açıklamasını yaptı.
PARSEL SAHİPLERİ DİKKAT!
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tüm parsellerin dolu olduğunu ve doluluk oranının %100 olduğunu ifade eden ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bir yönetmelik yayımladığını hatırlatarak, "Yayımlanan yönetmeliğe göre Organize Sanayi Bölgelerindeki parsel sahipleri 6 ay içinde boş parsellerine bir sanayi kuruluşunun inşaatına başlamak zorunda. Başlamadıkları taktirde parselini iade etmek zorunda. Bundaki amaç arsa spekülasyonunu önlemek, arsa rantının önüne geçmek. Boş parselleri yatırımcılar alsın, biran önce üretime başlasın amacı ile yayımlanan yönetmeliğin ardından yıllardır boş duran pasellerin sahipleri bölge Müdürlüğümüze müracaat ederek inşaat ruhsatı aldı. Şuan itibari ile bölgemizdeki parsellerin yaklaşık %80 civarının üzerinde bir sanayi kuruluşu, tesisi var. Geri kalan %20'lik dilimin ise bu yayımlanan yönetmeliğin ardından kısa sürede sanayi tesisleri ile dolacağını bekliyoruz. Yeni yönetmeliği göre boş duran bir parsele 6 ay içinde inşaat ruhsatı alınmaz ve inşaatı başlanmaz ise o parsel bulunduğu OSB Bölge Müdürlüğü'ne iade edilmek zorunda" diye konuştu.
TÜRKİYE ARTIK ÇEKİM MERKEZİ
Son yıllarda büyük bir gelişme gösteren, altyapısını ve üst yapısını tamamlayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcıların büyük rağbet gösterdiğini belirten ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Bölgemize gelerek yer talep eden firma sayısında büyük artış var. Zaman zaman bu talebe cevap vermekte zorlanıyoruz. Özellikle %100 yabancı sermayeli firmaların talepleri daha fazla olmaya başladı. Bu da sadece bölgemizin değil, Türkiye'nin artık çekim merkezi olduğuna bir işaret" ifadesini kullandı.
NELER YAPILDI?
2013 yılında sanayiciye verdikleri rutin hizmetler dışında Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne son derece modern bir Hizmet Binası kazandırdıklardını, 154 Kw indirici merkezini yaptıklarını, Scada Sistemi'ne geçtiklerini belirten Sarıoğlu, bunun yanısıra altyapı ve üst yapı çalışmalarının da devam ettiğini kaydederek, "2013 yılındaki projelerimizden öncelikli olanlar ise temelini 2012 yılında attığımız Trakya'nın en büyük konferans salonunu hizmete açmak, 24 derslikli Teknik Meslek Lisesi'nin temelini atmak, Yoncalı Barajı inşaatına başlamak ve altyapı yenileme çalışmalarını tamamlamak" dedi.
ÇOSB FAKÜLTE YAPACAK
Ayrıca Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak bölgeye hitap edecek bir Fakülte Binası yapmanın da gündemlerinde olduğunu ifade eden ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Kendi bünyemizde Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlı bir Meslek Yüksek Okulu veya Fakülte yapmayı da düşünüyoruz. Bu konuda bizden talepler var ve biz bu taleplere sıcak bakıyoruz. Çünkü eğitim ve öğretime Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Yapılacak olan yatırımın bu bölgeye, Çerkezköy'e artı katma değer katacağına inandığımız için bu konuda somut adımlar atmayı planlıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
METİN - 11 yıl önce
yoncali baraji temeli nezaman atilicak