Türkiye ortalamasının üzerindeyiz

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2010 yılını bir sanayici gözü ile değerlendiren Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Çerkezköy sanayicisinin durumu 2010 yılında Türkiye ortalamasının üzerindedir" dedi.

Türkiye ortalamasının üzerindeyiz
15 Aralık 2010 Çarşamba 00:00

GÖSTERGELEN %15 ARTIŞ GÖSTERİYOR
    Sanayi üretimin en büyük göstergesi kabul edilen elektrik ve doğalgaz tüketiminin 2010 yılında, kriz öncesi durumdan yaklaşık %15 daha fazla olduğunu kaydeden Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Türkiye'de son 1.5-2 aydır krizin bittiği konuşulmaya başlandı fakat Mayıs ayı başı itibari ile Çerkezköy sanayisinde kriz sona erdi ve rakamlar yukarı doğru çıkmaya başladı" dedi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİK
    Küresel ekonomik krizin 2008 yılı başında dünyayı ve ülkemizi etkilemeye başladığını belirten Ulkat, "Çerkezköy Sanayiciler Derneği ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, 'Bu krizi fırsata çevirelim' dedik. Çünkü kriz döneminde sanayici, şapkasını önüne kor ve hesap, kitap yapar. Biz bunu buildiğimiz için zor durumda olan İstanbul ve çevrde illerdeki sanayicilere Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni alternatif gösterdik. Bunun sonucunda bölgemize 2008 ve 2009 yıllarında 30'a yakın küçük, orta ve büyük ölçekli işletme yatırım yaptı ve bu yatırımların büyük kısmı tamamlanarak, üretime başladı. Bu sanayi kuruluşları arasında Türkiye çapında büyük ölçekli sanayi kuruluşları da var" dedi.

İŞSİZLİK AZALDI
    "Yeni yapılan sanayi yatırımları ve bölgenin sağladığı avantajlar nedeni ile Çerkezköy sanayicisi krizden Türkiye'den önde çıktı" diyen Yıldırım Ulkat, "Bu etkenler ile birlikte işsizlik bölgede azaldı, ekonomi canlandı" dedi.

BÖLGEYE YATIRIMCI ÇEKTİK
    "Krizde eli kolu bağlı oturmadık. Dernek olarak, ÇOSB Yönetimi olarak fikir ürettik, çalıştık, emek harcadık ve 30'un üzerinde yatırımcıyı bölgeye çektik" diyen Ulkat, "Bunların neticesinde krizi Mayıs ayı başında atlattık ve Çerkezköy sanayisindeki tüm göstergeler yukarı doğru çıkmaya başladı ve kriz öncesi rakamlara ulaştı" dedi.

KRİZDEN KENDİMİZİ GELİŞTİREREK ÇIKTIK
    Türk sanayicisinin 2001 kirizinden ders alarak çıktığına dikkat çeken Yıldırım Ulat, "2008 krizinden de sanayicimiz kendini geliştirerek, yeni pazarlar araştırıp, bularak çıktı. 2001 yılından gerekli dersleri çıkardığı için 2008 krizinde ayakları yere daha sağlam bastı ve plan, programını yaptı" dedi.

İŞÇİ SAYISI 50 BİNE YAKLAŞTI
    Yeni sanayi yatırımlarının yanısıra birçok fabrikanın da 2010 yılı ile birlikte kapasite artışına gittiğini belirten Dernek Başkanı Yıldırım Ulkat, "Kapasite arttırımı, gerekse de yeni yatırımlar ile bölgemizde çalışan işçi sayısı 50 bine yaklaştı" dedi.

SEÇİM EKONOMİSİNE DİKKAT!
    2010 yılında sanayi üretimindeki tüm göstergelerin kriz önceki döneme göre yaklaşık %15 arttığını belirten Ulkat, "Eğer seçim ekonomisinden kaynaklanan olumsuzluklar olmazsa 2011 ve 2012 yılları kriz sonrası artış yılları olur" dedi.

MAKUL UYGULANSIN
    Türkiye'nin seçim yılına girdiğine dikkat çeken Yıldırım Ulkat, "'Seçim ekonomisi uygulanır, uygulanmaz diye birşey yok. Türkiye'de herzaman uygulanmıştır. Türkiye'de seçim ekonomisinin 2 farklı uygulaması var. Bir geçmiş yıllarda olduğu gibi gaddarca uygulanması, bir de makul olarak uygulanması. İnşallah makul bir sistemde seçim ekonomisi uygulanırsa bizi olmusuz etkilemez" dedi.

SANAYİCİYE VERİLEN DESTEK
TÜRKİYE'YE VERİLEN DESTEK
    Hükümetin gündeme aldığı SSK, vergi vs. affının da sanayiciyi olumlu yönde etkileyeceğini belirten Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, "Sanayiciye verilen hertürlü destek Türkiye'ye, Türk ekonomisine verilen destektir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.