Üçler dört, dörtler beş kat oluyor

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı’nda yapılırken, Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olan kat artırımı konusu İmar Komisyonu’na havale edildi İmar Komisyonu’na havale edilen kat artırımı konusu Meclis’te kabul edilirse yapılacak olan yeni düzenleme ile 2 kat olan yerler 3 kata, 3 kat olan yerler 4 kata ve 4 kat olan yerlerin ise 5 kata çıkacak. 5 ile 6 kat olan yerlerde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacak.

Üçler dört, dörtler beş kat oluyor
03 Ağustos 2013 Cumartesi 08:41


Açılış ve yoklama ile başlayan Ağustos ayı Meclis toplantısına Meclis Üyeleri Asuman Azak, Mehmet Yıldırım, Vehbi Demirtaş ve Aktaş Güler katılmazken, ilk olarak gündemin ikinci maddesinde  yer alan Çerkezköy içerisindeki muhtelif parsellerde bulunan Belediye hisselerinin satışı görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
KARADENİZ GEZİSİ
Ardından Encümen Üyesi seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda AK Parti’den Hasan İşcan 15 oy alarak seçime kadar Encümen Üyeliği görevine seçilirken, Cengiz Eker ise 7 oy aldı. Encümen Üyesi seçiminin ardından Belediye’de münhal bulunan 6 adet kadroda derece değişikliği yapılması görüşülerek, oy birliği ile kabul edildikten sonra  Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Karadeniz’e düzenleyeceği kültürel gezi ile ilgili yardım talebi görüşülerek, 30 kişinin Belediye imkanları ile Karadeniz gezisine götürülmesi kabul edildi.
Gündemin 5. maddesinde yer alan İller Bankası Anonim Şirketi’nin kanalizasyon kesin projesi işi ile ilgili kredi kullandırılması hakkındaki yazısının Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün revizyon imar planları hakkındaki talebinin görüşülmesine geçildi.
KAT ARTTIRIMI NASIL OLACAK?
Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, uzun zamandır kat artırımının Çerkezköy’de konuşulduğunu ve yapılacak olan yeni düzenleme ile 2 kat olan yerlerin 3 kata, 3 kat olan yerlerin 4 kata ve 4 kat olan yerlerin ise 5 kata çıkacağını, 5 ile 6 kat olan yerlerde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek, “Bizim dönemimizde kentsel dönüşüm ve estetik konsept belirli bir noktaya geldi. Çerkezköy’de kentsel dönüşümü müteahitler eli ile yaptırdık. Şuanda Çerkezköy’deki binaların %80’i son 9 yıl içinde yapılan binalar” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Yapılacak olan kat artırımının kentsel dönüşüme daha fazla katkı sunacağını belirten Başkan Ertem, konu ile ilgili jeolojik etütlerin tamamlanarak, konunun Meclis gündemine geldiğini söyledikten sonra konunun detaylı olarak ele alınmak üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesin önerdi. Bu öneri Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER
Ardından 630 ada ve 632 adalar arasında bulunan yol genişliği düzenlemesini görüşen Meclis Üyeleri bu gündem maddesini de İmar Komisyonu’na havale ettikten sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün kamulaştırma ödeneği talebini görüşerek, bu konuyu da oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale etti.
BAŞKAN KANADA’YA GİDİYOR
Mahalli İdareler Hizmet Derneği’nin Kanada’da yapacağı imar, şehircilik, çevre, atıksu tesisleri inceleme ve tetkik gezisine Belediye Başkanı Ali Ertem’in katılmasını görüşen Meclis Üyeleri, Ertem’in söz konusu geziye oy birliği ile gönderilmesine karar verdiler.
Gezinin kabul edilmesinin ardından Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin trafo yerleri ile ilgili imar plan değişikliğini görüşen Belediye Meclisi konuyu İmar Komisyonu’na havale ederken, S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Min. Ve Otobüsçüleri Mot. Taş. Koop.’nin araç kapasitesi ve ruhsatlandırılması ile ilgili talebini de Bütçe Komisyonu’na havale etti.
İLAVE MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ
Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Balık Pazarı ile ilgili işgaliye tarifesinin belirlenmesi talebini görüşen Meclis Üyeleri söz konusu talebi Tarife Komisyonu’na havale ederken, gündeme sonradan ilave edilen Engelliler Binası’nda yapılan dükkanların numaralarının kat irtifakı kurulunca değişmesinden dolayı numara isimlerin değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildikten sonra Meclis toplantısı hamam yeri ile ilgili düzenleme talebinin İmar Komisyonu’na gönderilmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.