Vakıf malı cami izinsiz yıkılmış

Fevzi Paşa’da bulunan Osmanlı döneminden kalma cami geçtiğimiz nisan ayında yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı. Önemli bir kısmı yapılan yeni caminin inşaatı İmam Yusuf Acar'ın şikayeti üzerine durduruldu. Adliye'ye müracaat eden Yusuf Acar, vakıf malı olan Fevzi Paşa Camii'nin hiçbir yasal dayanağı olmadan Cami Derneği tarafından yıkıldığını, inşaat ruhsatı bulunmadığını bildirdi

Vakıf malı cami izinsiz yıkılmış
05 Ağustos 2013 Pazartesi 08:56

Eski Fevzi Paşa Cami'nin yerine yapımına başlanan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in projesini çizdiği, Trakya'da ilk olacak 'Şakirin' türü bir mimariye sahip olacak caminin inşaatı durduruldu. Günlerdir çalışma yapılmayan inşaatın cami imamı Yusuf Acar'ın, Tekirdağ Valiliği'ne ve adli organlara yaptığı müracaat sonrası durdurulduğu öğrenildi.
NELER OLMUŞ FEVZİ PAŞA'DA
Herkesin daha güzeli yapılacak diye yıkıldığını bildiği Vakıflara ait Fevzi Paşa Camisi’nin meğer hiçbir yasal dayanağı olmadan yıkıldığı iddia ediliyor. Cami imamının ilgili mercilere yaptığı müracaatta öne sürdüğüne göre Fevzi Paşa Yaptırma ve Yaşatma Derneği herhangi bir izne gerek duymadan eski camiyi yıkmış. İmam Acar'ın şikayetinde yapılan yeni caminin ‘İmara uygun olmadığı ve ruhsatı bulunmadığı’na da yer verilmiş. Ayrıca cami inşaatında da çalışan işçilerin kaçak çalıştırıldığı hakkında da şikayet bulunuyor. Şikayetler arasında son olarak kaldırım payına uyulmadığı 4 metre kaldırım tecavüzü bulunduğu yer alan cami ile ilgili, ilgili merciler de işlem başlattı.
MÜFTÜLÜK MÜFETTİŞ İSTEDİ
Tekirdağ Valiliği'ne yapılan şikayetin ardından adli mercilerinde el koyduğu cami ile ilgili Emniyet güçlerinin araştırma yaptığı öğrenildi. Caminin vakıf malı olup olmadığı ve ruhsat işlemleri gibi şikayet konuları şu günlerde araştırılıyor. Bu arada, cami imamının şikayetine karşılık, Fevzi Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Altındirek’te imam Yusuf Acar'ı Çerkezköy Müftülüğü'ne şikayet etti. Cami ile ilgili sorularımıza karşılık olarak açıklama yapmayan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, olayın ilgili mercilerce incelendiğini belirtti.
 Müftü Mahmut Emin, "Cami bizdeki kayıtlara göre vakıf malı. Caminin yıkılması ile ilgili biz de hiçbir kayıt yok. Önceki Müftü Bey döneminde yıkılmış. Hiçbir izin kağıdı, belgesi şu an için Müftülüğümüzde yok. Caminin yıkılacağına ilişkin resmi bir evrak bulunmuyor. Biz bu konuda Edirne'deki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gerekli yazışmayı da yaptık. Durumu bildirdik" dedi. Fevzi Paşa Camisi ile ilgili yaşananları doğrulayan Müftü Emin cami imamı ile ilgili yapılan şikayet içinde müfettiş istediklerini söyledi.
VAKIF CAMİSİ HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE İZİNSİZ YIKILMIŞ
Fevzipaşa Camisi’nin yerine yapılacak yeni caminin temeli düzenlenen bir törenle geçtiğimiz Nisan ayında Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in de katıldığı bir törenle temeli atılmıştı. Vakıf malı koca cami yıkılırken Belediye Başkanı Ali Ertem'in yanı sıra Müftü Mahmut Emin ve siyasiler ile çok sayıda STK temsilcisi, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarı Mutlu Timur temel atma törenine katılmıştı. Yeni caminin projesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in çizdiği belirtilmişti.


Etiketler; #fevzipaşa cami
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birileri - 11 yıl önce
neyapalım hayırlı olsun
Avatar
birileri - 11 yıl önce
okul neden yapılmıyor yoksa din sömürüsü daha iyi ondan olsa