Vatandaş kandırılıyor mu?

Son yıllarda inşaat sektöründeki büyümeye paralel olarak Çerkezköy ve civarında yapılan toplu konut projelerinden daire alan vatandaşlar, proje üzerinden satın aldıkları daireler ile kendilerine teslim edilen dairelerin metrekarelerindeki farklılık nedeni ile Tüketici Hakem Heyeti'ne ve Çerkezköy Adliyesi'ndeki ilgili mahkemelere müracaat etmeye hazırlanıyor

Vatandaş kandırılıyor mu?
24 Ocak 2013 Perşembe 08:19

KATALOGDA 170 METREKARE
TESLİMATTA 150 METREKARE
Bölgemizdeki toplu konut projelerinden birinden bir daire alan vatandaş, "Projeyi katalog üzerinde görünce eşim ile birlikte beğendim ve ardından 4+1 dairelerden bir tanesini aldım. Katalogda net 170 metrekare olan 4+1 dairemizin teslimini beklerken, inşaatı bitme noktasına gelen projede aldığımız daireyi gezdik. Gezdiğimizde dairenin netinin ancak 140-150 metre civarında olduğunu gördük. Yetkililere sorduğumuzda projede yer alan havuz, otopark ve diğer sosyal donatı alanlarının da her daireye eşit olarak paylaştırılıdığını ifade ettiler" açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
NELER DAİREYE EKLENMİŞ?
"Toplu konut projesine güvenip, katalogda net 170 metrekareli yazan bir daireyi aldık fakat aldığımız daireyi gezdiğimizde ancak dairenin 150 metre civarında olduğunu gördük. Katalogda net 170 metre yazan dairemize konut projesinde yer alan havuz, otopark ve diğer sosyal donatı alanlarını da ilave etmişler ve bu şekilde dairenin 170 metrekare olduğunu ifade ediyorlar.
Böyle bir hesaplamayı kabul etmemiz mümkün değil. Ya Tüketici Hakem heyeti'ne, ya da Çerkezköy Adliyesi'ndeki ilgili mahkemelere dava açıp hakkımızı arayacağız. Bizim gibi mağdur aile sayısının çok olduğunu fakat sessiz kaldıklarını öğrendik. Biz bu olaya sessiz kalmayıp, hakkımızı arayacağız."
KATALOGLAR TÜKETİCİYİ YANILTIYOR
Toplu konut projeleri için hazırlanan katalogların tüketicileri yanılttığını ve tuzak olduğunu ifade eden vatandaş, "Katalogda daireye net 170 metrekare demişler fakat imzaladığımız sözleşmede dairenin metrekaresini yazmamışlar. Sözleşmeyi detaylı şekilde incelediğimiz de proje üzerinden aldığımız dairenin metrekaresi yok. O gün sözleşmeyi imzalarken bu ayrıntı gözümüzden kaçmış. Biz tanıtım broşürüne güvendik ve dairenin net kullanım alanının 170 metrekare olduğuna inanarak daireyi aldık fakat büyük hata etmişiz" dedi.
SÖZLEŞMEYE DİKKAT!
Toplu konut projelerinden daire alan vatandaşların imzaladıkları sözleşmeleri çok dikkatli okumalarını isteyen vatandaş, "Aksi durumda bizim gibi mağdur olabilirler. Firmaların özenle, bezenle hazırladıkları ve albenisi çok olan kataloglara kimse güvenmesin ve inanmasın. İmzaladıkları sözleşmeyi mutlaka okusunlar" açıklamasını yaptıktan sonra sözlerini şöyle tamamladı:
MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIM
"Net kullanım alanı 170 metrekare diye aldığımız konutun net kullanım alanı ancak 150 metre civarında. Katalogda gösterilen balkon yerine yapılan balkona ise ancak bir çöp kovası koyabilirsiniz. Katalogdan bakıp, beğendiğimiz 4+1 daire ile bize teslim edilecek dairenin net kullanım alanı miktarı arasında dağlar kadar f ark var. Yaptığımız araştırmalar da bu tüm toplu konut projelerinde hemen hemen aynıymış. Gazeteniz aracılığı ile bu şekilde mağdur olan vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Ben hakkımı Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili mahkemelerde arayacağım. Projeyi yapan firmanın ya bana taahhüt ettiği daireyi vermesini, yada ödediğim paranın yasal faizleri ile birlikte iade edilmesini isteyeceğim. Mağdur olan herkesin hakkını aramasını ve kendilerini kandıranlardan hesap sormalarını istiyorum."


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.