Veliköy'de 2 gündem maddesi görüşüldü

Veliköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanvekili Şahin Büyükkaban Başkanlığı'nda gerçekleştirilirken toplantı gündeminde olan iki konu görüşülerek biri incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi, diğeri ise kabul edildi

Veliköy'de 2 gündem maddesi görüşüldü
06 Şubat 2013 Çarşamba 08:50

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir'in izinli olması nedeni ile Meclise Başkanvekili Şahin Büyükkaban Başkanlık ederken, Meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başladı. Yapılan saygı duruşunun ardından söz alan Meclis Üyesi Sedat Göral, Meclise Başkanvekili'nin değil, Meclis Başkanvekili'nin Başkanlık yapması gerektiğini belirterek, usul hatası yapılmamasını istedi.
BÜYÜKKABAN AÇIKLIK GETİRDİ
Sedat Göral'ın sözleri üzerine Başkanvekili Şahin Büyükkaban, Başkanın görevde bulunup, toplantıya katılmaması durumunda Meclise Meclis Başkanvekili'nin Başkanlık ettiğini, Başkanın izinli olması durumunda ise toplantıya Belediye Başkanının yetkilerine haiz olan Başkanvekili'nin Başkanlık ettiğini söyledi.
ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA HEYETİ PASİFİZE EDİLDİ
Meclis Başkanı Şahin Büyükkaban'ın konu hakkında Meclisi bilgilendirmesinin ardından Meclis toplantısı bir önceki Meclis karar özetinin okunması ile devam etti. Ardından gündemin 4. maddesinde yer alan Çiftçi Malları Koruma Heyeti ile ilgili alınacak olan kararın görüşülmesine geçildi. Bu konu hakkında Meclise bilgi veren Meclis Başkanı Şahin Byüükkaban, Çiftçi Malları Koruma Heyeti'nin 2009 yerel seçimlerinin ardından seçildiğini fakat daha sonra bu heyetin görevi bıraktığını ve şu anda boş durumda olduğunu belirterek, "Çiftçi Malları Koruma Heyeti'nin yeniden seçilmesi için gerek sesli ilanlar, gerekse gazetelere ilan vererek bu işe talipli aradık. Fakat şuana kadar çıkmadı. Biz de bunun üzerine bunu iptal etmek yerine pasif olarak durmasına karar verdik. Yani Çiftçi Malları Koruma Heyeti'ni talipli çıkana kadar pasifize ediyoruz" diye konuştu.
PLAN TADİLATI TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Meclis Başkanı Büyükkaban'ın konuşmasının ardından Veliköy Çiftçi Malları Koruma Heyeti'nin pasif duruma getirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Çiftçi Malları Koruma Heyeti ile ilgili kararın ardından Mehmet Necmettin Tüfekçi'nin Kaynak Beton'un ön tarafından bulunan 485 ada 4 ve 5 parsellerin konut dışı kentsel çalşma alanından ticari alana dönüştürülmesi talebi görüşüldü. Bu talep ile ilgili Meclise verilen bilgide konut dışı kentsel çalışma alanı olan parselde depolama ve imalathane dışında birşeylerin yapılamadığı belirtilerek, değişiklik isteyen şahsın söz konusu parsele alışveriş merkezi türü birşeyler yapmak istediği belirtildi.
GÖRAL RED OYU VERDİ
Plan tadilatı talebi ile ilgili Meclise verilen bilginin ardından Meclis Bayşkanı Büyükkaban konunun İmar Komisyonu tarafından ele alınmasını istedi. Büyükkaban'ın isteği doğrultusunda konu İmar Komisyonu'na oy çokluğu ile havale edilirken, Meclis Üyesi Sedat Göral oylamada red oyu verdi.
İKİ CADDENİN YOLLARINI YAPALIM TALEBİ
Meclis'in gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısı dilek ve temenniler ile devam etti. Dilek ve temennilerde söz alan Meclis Üyesi Sedat Göral, beldede 3 caddenin bulunduğunu ve bunlardan Sanayi Caddesi'nin yollarının yapıldığını, Bulvar Caddesi, Atatürk Caddesi ve okul yolunun yollarının bozuk olduğunu belirterek, "2014 yılında Belediyemiz kapanıyor. Önümüzde 1 senelik bir süreç var. Bu 1 yıllık süre zarfında bu caddelerimizin yollarını yapalım" dedi.
Göral'ın talebine sıcak bakan Meclis Başkanı Büyükkaban, İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılını 'Asfalt yılı' ilan ettiğini belirterek, "Oradan alınacak hibe asfalt ve yardımlar ile yapılabilir. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. söylediğiniz yollarımızı asfalt veya kilitli parketaş yaparsak çok iyi olur" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.