Veliköy'den Suriyelilere gönül köprüsü

Gaziantep'te oturan bir aile dostları sayesinde iç savaş yüzünden Suriye'den gelen göçmenlerin dramını dinleyen Veliköy'ün 'Hacı Annesi' Hatice Karabaş, harekete geçerek beldede bir yardım kampanyası başlattı. Hatice Karabaş'ın başlattığı yardım kampanyası kısa sürede çığ gibi büyüyerek meyvelerini verdi ve Veliköy'lü yardımsever aileler harekete geçerek Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere kullanmadıklarını yorgan, battaniye, kılık-kıyafet başta olmak üzere Hatice Teyze'ye teslim ettiler

Veliköy'den Suriyelilere gönül köprüsü
01 Şubat 2013 Cuma 08:38

Hayırsever vatandaşlar tarafından kendisine teslim edilen eşyaları Gaziantep'e göndermek istediğini belirten Hatice Karabaş, "Toplanan yardımları Gaziantep'teki aile dostumuza göndereceğiz ve o da oradaki ihtiyaç sahibi Suriyeli vatandaşlara dağıtacak fakat bu eşyaları nasıl göndereceğimizi bilmiyoruz. Eşyaları kargo ile göndermeye kalktık fakat kargo ücretlerini duyunca vazgeçmek zorunda kaldık. İnşallah hayırsever birileri çıkar ve bu toplanan yardımların yerine ulaşmasına vesile olunur" dedi.
AİLE DOSTLARI DURUMDAN HABERDAR ETMİŞ
Gaziantep'te ikimat eden ve yıllardır tanıdıkları bir aile dostlarının Suriyeli sığınmacıların dramını ve yaşam koşullarını kendisine anlattığını belirten Hatice Karabaş, "Aile dostlarımız oradaki Suriyeli sığınmacıların yatacak yerlerinin olmadığını, parklarda, çadırlarda, toprak üzerinde uyuduklarını ve bir battaniyeye, yorgana, ayakkabıya, kıyafete çok acil ihtiyaçlarının olduğunu söyledikten sonra hemen harekete geçtim.
KOMŞULARI İLE BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDILAR
Bu durumda olan müslüman kardeşlerimize yardım etmemiz gerektiğini, onların oralarda yokluk ve sefalet içinde yaşarken, bizlerin buralarda huzur içinde yaşamamızın doğru olmayacağına inanarak harekete geçtim. Hemen konu, komşularla irtibata geçerek kullanmadıkları, evlerinde fazla olan giysi, yatak, yorgan, battaniye, ayakkabı vs. başta olmak üzere eşyaları getirmelerini ve bunları Gaziantep'e göndereceğimizi söyledim" dedi.
EŞYALARIN ANTEP'E ULAŞMASI LAZIM
Komşularının ve Veliköy halkının bu konuya son derece duyarlı davrandığını ve Suriyeli sığınmacılara yardım elini uzattığını belirten Hatice Karabaş, yardım kampanyasına Nilüfer Örer, Sibel Civan ve Hatice Kurt'un da öncülük ettiğini belirterek, "Kısa sürede azımsanmayacak kadar eşya toplandı. Bu eşyaların Suriyeli mültecilere ulaştırılması için yardım bekliyoruz" dedi.
İNŞALLAH ANTEP'E ULAŞTIRILIR
Toplanan yardımların yerine ulaşabilmesi için Gaziantep'e gitmesi gerektiğini belirten Hatice Karabaş, "Toplanan yardımların yerine ulaşabilmesi için kargo şirketleri ile irtibata geçtik. Fakat çok yüksek ücret istediler. Bunun üzerine kargo ile ulaştırılması fikrinden vazgeçtik. İnşallah birileri çıkar ve bu yardımları Gaziantep'e ulaştırır" diye konuştu.
ÇEYİZDEN YORGAN BİLE ALINDI
Toplanan yardımlar içinde 2 adet yatağın yanısıra çok sayıda yorgan, battaniye, kılık-kıyafet, elbise, ayakkabı vs. olduğunu belirten Hatice Karabaş, "Torunumun çeyizinden yorgan bile var yardımlar içinde. İnşallah bu toplanan eşyaları kısa sürede ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Gaziantep'e göndeririz" açıklamasını yaptı.
BELKİ DERTLERİNE DERMAN OLUR!
"İnşallah bu yardımları ulaştırmak için birileri bize yardım elini uzatır" diyen Hatice Karabaş, "Karda kışta zor günler geçiren Suriyeli sığınmacıları bu eşyalar biraz olsun rahatlatır, dertlerine derman olur. Bu eşyaların Gaziantep'e ulaşmasına vesile olmak isteyenler 0535 551 17 59 nolu telefondan bizimle irtibata geçebilirler" diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.