18 böbrek hastası yaşama bağlandı

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi bugüne kadar yaptığı çalışmalar sonucunda 18 hastaya böbrek nakli yapılmasının mutluluğunu nakil yapılan hastalar ve aileleriyle paylaştı. Bu anlamlı günde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Dr. Ömrüm Korkmaz, sadece hemodiyaliz hizmeti vermekle yetinmediklerini, kronik böbrek yetmezliğinin gelişim süreci ve böbrek nakli hakkında da bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi

18 böbrek hastası yaşama bağlandı
12 Temmuz 2011 Salı 00:00

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi böbrek nakli gerçekleştirilen hastalarıyla bir araya geldi.  Böbrek nakli ile yeniden hayata tutunan hastaların mutluluğunu paylaşmak için bir araya geldiklerini ifade Dr. Ömrüm Korkmaz, "Çalışmalarımıza başladığımız 2006 yılından bu yana kronik böbrek yetmezliği olan hastalarımız için Diyaliz Merkezimizde 32 bin 973 hemodiyaliz senası gerçekleştirdik. Sağlık hizmeti alan 18 hastaya böbrek nakli imkanı yarattık ve 60 hastamıza hemodiyaliz hizmeti vermeye devam ediyoruz" dedi.
TÜRK BÖBREK VAKFI 26 YILDIR HİZMET VERİYOR
Konuşmasına Türk Böbrek Vakfı’nın misyonu ve çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Dr. Ömrüm Korkmaz, şunları ifade etti: "Türk Böbrek Vakfı misyonu; sağlık alanında hizmet veren, böbrek sağlığında yoğunlaşan etik ve bilimsel kurallardan ödün vermeden vakıf anlayışında, çağdaş ve bilinçlendirilmesi ile böbrek sağlığı politikalarının oluşmasına katkıda bulunmak olan ve 26 yıldır hizmet veren kuruluştur.
5 YILDA 32 BİN 973 SEANS
Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi İstanbul’da 85 hemodiyaliz cihazı ile, Tekirdağ Merkez’de 25 Hemodiyaliz cihazı ile, Tekirdağ Malkara’da 17 Hemodiyaliz cihazı ile ve Kapaklı’da 16 Hemodiyaliz cihazı ile kronik böbrek yetmezliği olan hastalara hizmet vermektedir.
Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi 2006 yılında Kapaklı’da 11 Hemodiyaliz cihazı ve 3 hasta birimi ile hizmet vermeye başladı. 2006 yılında 76 seans, 2007 yılında 4685 seans, kapasitemizi  15+1’e çıkardığımız 2008 yılında 7765 seans, 2009 yılında 7759 seans, 2010 yılında 8481 seans gerçekleştirdik. Bu seneyle birlikte ise toplam seans sayımız 32 bin 973’e ulaştı."
NAKİL SAYISININ ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUZ
Türk Böbrek Vakfı’nın vizyonu gereği, sadece hemodiyaliz hizmeti vermekle kalmayıp, kronik böbrek yetmezliği gelişim süreci, öncesi ve sonrasında da çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Korkmaz, "Kapaklı Diyaliz Merkezi olarak kronik böbrek yetmezliği öncesi ve sonrası ile elimizden geldiğince hastalarımızı bilgilendirme çabası içindeyiz.  Hizmet verdiğimiz hastalarımıza gerek tedavi sürecinde gerekse böbrek nakli sürecinde doğru bilgilendirme ve yönlendirmeyi yapmaktayız.
Bugüne kadar 18 hastamız yakınlarından veya kadavradan yapılan nakil ile yeniden hayata tutunmuştur. Temennimiz bu sayının kontrollü olarak artmasıdır" dedi.
İNSANI YAŞAMAK BAĞLAMAK ÖNEMLİDİR
Dr. Ömrüm Korkmaz’ın konuşmasının ardından böbrek nakli olan kişiler ve yakınları yaşadıklarını anlattılar. Konuşmasına böbrek nakli sonrasında eski yaşantısına döndüğünü belirterek başlayan  Müjdat Aslan, yaşadıklarını şu şekilde ifade etti: "Benim gibi böbrek yetmezliği yaşayan veya yaşamış olan hastalar organ naklinin önemini daha fazla anlayabiliyorlar. Benim gibi hemodiyaliz makinesine muhtaç şekilde yaşayanların sıkıntısını iyi bildiğim için bütün organlarımı bağışladım. Bir insanı yaşama bağlayabilmek çok önemli bir şeydir. Bunun için bütün vatandaşlarımızın organ bağışında bulunmasını istiyorum. Böbrek yetmezliği yaşarken yaptığımız her şeyde bir kısıtlama yaşıyor, bir işte çalışamıyorduk. Şimdi hiçbir kısıtlama olmadan yaşıyoruz ve istediğimiz işte çalışabiliyoruz."
Harcadıkları emekten dolayı Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin doktorlarına ve çalışanlarına teşekkür eden Aslan, "Hocalarımıza çok şey borçluyuz. Bizlerin morali ne kadar bozuk olursa olsun her zaman yanımızda olup bizlerin moralini yüksek tutmaya çalıştılar. Onların verdiği moral ve bilgilerle hayata yeniden tutunmayı başardık" dedi.
ORGANLARIMIZ ÇÜRÜMESİN, İNSANLARA CAN VERSİN
Bir böbreğini kızına verdiğini belirten bir anne ise, "Kızım böbrek nakli sonrasında deyim yerindeyse hayat yeniden tutundu. Şuanda işte olduğu için onun yerine buraya ben geldim. Toplumumuzda ne yazık ki aileler içinde bile böbrek vermekten çekinenler var. Bu konudaki eğitim eksikliği, insanların yeterince bilgilendirilmemesi bu tür sonuçları ortaya çıkmasına neden oluyor. Organlarımızın çürüyüp toprağa karışacağına, bir insana can vermesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Benim gibi düşünen herkesi organ bağışında bulunmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.